Šių metų stilingų Kalėdų maisto tendencijos apima tradicijų ir inovacijų derinį. Jei norite šį šventinį sezoną išbandyti ką nors naujo, štai keletas įdomiausių maisto tendencijų, kurios sujungia kūrybiškumą ir nostalgiją. šios Kalėdos suteiks daugybę galimybių išsiskirti ir išbandyti naujas kulinari...
maistas
2644 straipsnių
Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.
Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?
Valgome ne maistą, o naftą: energija, kurią išmetame
Kepsninė turi tapti svarbiausiu jūsų vasaros projektu
Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią
Maisto vagonėlių miestelyje – skonių įvairovė ir dėmesys lankytojų augintiniams
3 makaronų receptai vakarienei – nebrangūs naujo skonio patiekalai netruks tapti mėgiamiausiais
Šie 5 dalykai trumpina jūsų gyvenimą – Vaidos Kurpienės pateikti faktai nustebino ne vieną
Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą
Užsisakė maistą į namus ir įvertino jį balais: deja, ne visada gauni tai, ko tikiesi
Vienas dažniausiai pasitaikančių klausimų planuojant kelionę į Tailandą – kokio dydžio biudžeto gali prireikti ir ar atostogos šioje tolimoje šalyje yra brangus malonumas?
Toliau brangsta maisto prekės. „Pricer.lt“ duomenimis, pigiausias produktų krepšelis lapkritį kainavo beveik 2 eurais brangiau nei spalį ir 4 eurais brangiau nei prieš metus. Apie brangstantį maistą tiek prieš rinkimus, tiek po jų kalbėjo ir valdančiąją koaliciją sudariusių partijų atstovai, žadėdam...
Maisto produktai šiemet buvo beveik procentu pigesni nei pernai, tačiau tai menkai teguodžia – per pastaruosius kelerius metus maistas brango keliasdešimt procentų. Tiesa, net ir šiais metais buvo stipriai brangusių produktų. Pavyzdžiui, brango alyvuogių aliejus, česnakai, šokoladas, kava, apelsinų ...
Greitas būdas pašildyti maistą, reikalaujantis vos kelių minučių, – mikrobangų krosnelė. Ją kone kiekvienas turime namuose, o jei ne čia – tai bent darbovietėse. Natūralu, kad skubančiame pasaulyje ieškome būdų, palengvinančių mums buitį. Tad mikrobangų krosnelė tampa puikiu išsigelbėjimu tada, kai ...
Bent kartą apsilankę Sakartvele sutiks – gruzinų svetingumas ir maistas pavergia širdį. Nuo sočių mėsos šašlykų ir pikantiškų vegetariškų troškinių iki burnoje tirpstančios duonos – autentiškų kartvelų kulinarinio paveldo patiekalų kviečiama paskanauti ir mūsų sostinėje.
17 greitojo maisto restoranų Vilniuje, Klaipėdoje bei Šiauliuose valdantis lietuviškas greito maisto tinklas „Jammi“ pasirinko naujus partnerius – komunikacijos agentūrą „More“. Įmonė tapo trečio pagal dydį greitojo maisto tinklo Lietuvoje viešųjų ryšių partneriais, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Artėjant žiemos šventėms daugelis mūsų jau pradedame galvoti, kokiais receptais nustebinsime savo artimuosius, ir vienas tokių – kalėdinė antis. Dėl savo išraiškingo skonio, universalumo ir naudingų savybių, antis jau seniai yra užsitarnavusi garbingą vietą tarp šventinių delikatesų. Be to, jos liku...
„Karas“, kuris dar ne taip seniai daugeliui iš mūsų skambėjo kaip itin baugus bei tolimas žodis, pastaraisiais metais tapo mūsų kasdienybe: nuolat girdime ir kalbame apie gynybą, išmokome tokius terminus kaip „bepiločiai orlaiviai“ ar „radarai“, žiniasklaidoje mirga antraštės apie besikeičiančias fr...
Laidą apie Kiotą noriu pradėti Tokijuje, nes dabar iš čia turime nuvykti į Kiotą. Tą padaryti galima keliais būdais, bet aš pasirinkau patį įdomiausią sau – greitąjį japonišką traukinį. Apie juos sklinda įvairiausios legendos: pavyzdžiui, teigiama, kad tai yra lėktuvas be sparnų, sako „Delfi“ Kelion...
Kelionėje Julija išbandė vietinį „Tinder“: paskyras sukuria tėvai, registruojantis reikia atsakyti, kokia tavo alga (1)
Įsivaizduojate situaciją, kai nuskridę į kitą šalį netikėtai atsiduriate visai nepažįstamų žmonių vestuvėse? Lankantis Indijoje, pasirodo, tai nieko keisto, mat ten svečiai kviečia svečius, taip ir susirenka 1 000 žmonių, kurių jaunieji nepažįsta. Lietuvė Julija per dvi savaites Indijoje tokiu būdu ...
Vištiena – vienas populiariausių pasirinkimų lietuvių racione. Tai ne tik sveika ir kasdienę mitybą praturtinanti, bet ir daugybę galimybių kulinariniams eksperimentams suteikianti mėsa. „Vilniaus paukštyno“ naujų produktų kūrimo technologas Raimondas Čironis dalijasi vertingais patarimais, kaip pa...
Pasiruoškite ištuštinti pinigines – verslas ruošia brangiausias Kalėdas per pastarąjį penkmetį: pasakė, kuri prekė rekordiškai brango (5)
Didžiausios metų šventės daugeliui žmonių sukelia ne tik pozityvius jausmus, tačiau ir šiokį tokį jaudulį. Juk reikia nupirkti tokį kiekį dovanų! O kuo vaišinti svečius? Kokius patiekalus gaminti ir kiek teks jiems išleisti? Juk natūralu, kad būsimas išlaidas norisi susiskaičiuosi kuo anksčiau.
Jei sapnuojate košmarus, vertėtų atkreipti dėmesį ne tik į savo psichinę būseną, bet ir į tai, ką valgote ir geriate prieš miegą. Tinkamas maistas ir gėrimai gali padėti ne tik lengviau užmigti, bet ir ramiau bei kokybiškiau miegoti, sumažinti galimybę susirgti tam tikromis lėtinėmis ligomis, išlaik...
Blogas miegas – tiesus kelias į daugybę ligų, tad vertėtų susirūpinti, jei kankina nemiga, sapnuojate košmarus, pabudinėjate, galiausiai – neišsimiegate. Be psichinių priežasčių, jūsų miegą taip pat tiesiogiai veikia maistas ir gėrimai. Nors galite mėgautis vakaro užkandžiais prieš miegą, yra tam ti...
Bulgarija ruošiasi dideliam sugrįžimui į kosmoso maisto verslą 2025 m. pradžioje, o Lietuvių kompanija „Super Garden“ laimėjo Europos kosmoso agentūros (EKA) konkursą ir tapo pirmaisiais šaltyje džiovintų užkandžių tiekėjais Europoje.
Daugelis mūsų mėgstame lankytis kavinėse, kur maistas atrodo patrauklus, estetiškas, o skonis glosto gomurį. Ar tiesa, kad pasisotinimas kavinių maistu trunka trumpiau? Kodėl taip yra, kokios yra pagrindinės priežastys dėl kurių kavinių maistas gali pasirodyti mažiau sotus pranešime spaudai pasakoja...
Lietuvoje iki šiol Kūčių ir Kalėdų stalas turi gilias tradicijas, prasmę ir vertę. Prie švenčių stalo susirenka visa šeima, vaišinasi tradiciniais patiekalais, kurie jau nuo senų laikų tapo artimųjų klasika. Nors šiuolaikiniai žmonių gastronominiai įpročiai nestovi vietoje, visgi kai kuriems Kalėdos...
Nors Joniškėlyje gyvenanti maisto tinklaraštininkė Loreta Karaliūnienė nesijaučia žvaigžde, toks jos kuklumas, ko gero, kiek perdėtas. Paprastų, nesunkiai pasigaminamų patiekalų receptais besidalinančią moterį stebi daugiatūkstantinė sekėjų auditorija, o jos tinklaraštis life.lorjus.com per metus pe...
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) perspėja, kad į prekybą pateko razinų, kuriose fiksuotas per didelis pesticidų kiekis.