maistas

2682 straipsnių

Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.

Dietistė atskeidė TOP 10 sveikiausių maisto produktų pasaulyje – ar juos valgote?

Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?

Valgome ne maistą, o naftą: energija, kurią išmetame

Kepsninė turi tapti svarbiausiu jūsų vasaros projektu

Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią

Greitam vartojimui – 12 raugintų agurkų ir kitų daržovių receptų: yra tokių, kur nieko panašaus dar neragavote

Jurkevičienė papasakojo, kodėl italės cukinijų žiedus perka kilogramais, – jų pavyzdžiu ragina pasekti ir lietuves

Maisto vagonėlių miestelyje – skonių įvairovė ir dėmesys lankytojų augintiniams

Riebus katinas paskaičiavo, kiek kainuoja vienam asmeniui poniškai pavalgyti Palangoje, – ir tai tikrai nebrangu

3 makaronų receptai vakarienei – nebrangūs naujo skonio patiekalai netruks tapti mėgiamiausiais

Šie 5 dalykai trumpina jūsų gyvenimą – Vaidos Kurpienės pateikti faktai nustebino ne vieną

Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą

Riebus
katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties
– jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę

Užsisakė maistą į namus ir įvertino jį balais: deja, ne visada gauni tai, ko tikiesi

Parengė prekybos tinklas „Iki“

Artėjant Velykoms, daugelis suka galvą ne tik kaip gražiau numarginti kiaušinius, bet ir kaip šeimyną palepinti sočiais bei skaniais šventiškais pietumis. Vieni ruošiasi kepti velykinę antį su obuoliais, kiti laikosi papročio į orkaitę pašauti kumpį arba – kad ir kokie orai bebūtų – ant iešmų vers š...

2025.04.16 09:56
Roma Macijauskaitė

Ne kartą skaityta ar girdėta, kad mityba gali turėti įtakos onkologinių ligų išsivystymui. Pasiteiravus mokslų daktarės, gydytojos dietologės, įmonės „Dietos sistema“ įkūrėjos ir vadovės Editos Gavelienės, kokia maisto svarba kalbant apie vėžį, atsakymas nustebina ir pribloškia. Mokslų daktarė įvard...

2025.04.10 01:00
Greta Gureckytė, Ema Miliūnaitė

Jau nuo šiandien per „Delfi“ startuoja nauja Orijaus Gasanovo laida „Orijaus GASTROlės Lietuvoje“. Joje Orijus keliaus pagal nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ sudarytą gastronominį žemėlapį ir ragaus įvairiausius patiekalus. Plačiau apie šį projektą laidoje „Delfi diena“ p...

2025.04.03 13:47
Reda Barkauskaitė

Dietistė Laura Panavė sako, kad dar nevėlu suimti save į rankas – pradėti formuoti sveikus mitybos bei sporto įpročius ir iki vasaros patobulinti kūno linijas. Anot specialistės, reikia visai nedaug – peržiūrėti racioną, jei reikia, į mitybą įtraukti daugiau baltymų bei gerųjų riebalų, taip pat nepa...

2025.03.10 20:22
Reda Barkauskaitė

Istorikė Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė sako, kad 16–17 a. vidurio Lietuvos ir Lenkijos valdovų virtuvė buvo soti, gausi ir tarptautinė. Sunku patikėti, bet jau prieš kelis šimtus metų valdovai mėgavosi alyvuogėmis, gamindavo paštetus, o patiekalus gardino šafranu. Italų, vengrų, prancūzų virtuvės...

2025.03.08 12:24
Riebus Katinas

Po šios apžvalgos net nemėginkit komentaruose klausti, kaip aš randu tokias vietas, ir iš kur manyje atsiranda drąsos jose dar ir maistą paskanauti. Kaip randu, tiksliai neatsakysiu, greičiausiai tai dėka geros Katiniškos uoslės – iš tolo užuodžiu valgyklas. Na o nebijau skanauti, nes vis dar tikiu ...

2025.02.28 05:45
Parengė Kaivana

Pastaraisiais metais augintinių mitybos rinka išgyvena reikšmingą transformaciją – vis daugiau šeimininkų ieško ne tik kokybiškų, bet ir sveikatai naudingų maisto produktų savo keturkojams draugams. Ypatingas dėmesys skiriamas gyvūnų alergijoms, kurios, remiantis naujausiais tyrimais, tampa vis dažn...

2025.02.25 10:07