Stiprina imunitetą, padeda išlaikyti raumenų masę, sveiką ir stangrią odą, numesti svorio, reguliuoja hormonų pusiausvyrą. Visa tai – apie baltymų naudą mūsų organizmui. Deja, jis nekaupia baltymų atsargų, tad į mitybą būtina įtraukti maisto produktų, kuriuose gausu baltymų. Norėdama kasdien gauti t...
maistas
2682 straipsnių

Maistas yra bet kuri substancija, vartojama gyvų organizmų kaip pagrindinis energijos ir maistingų (mitybinių) medžiagų šaltinis ir dažniausiai yra augalinės arba gyvulinės kilmės.
Dietistė atskeidė TOP 10 sveikiausių maisto produktų pasaulyje – ar juos valgote?
Nekritikuojama rožinė. O gal jau užteks tos šaltibarščių anarchijos?
Valgome ne maistą, o naftą: energija, kurią išmetame
Kepsninė turi tapti svarbiausiu jūsų vasaros projektu
Pasakė, kiek ilgai maistą galima ruošti subraižytoje keptuvėje ir kas nutinka kaitinant ją tuščią
Maisto vagonėlių miestelyje – skonių įvairovė ir dėmesys lankytojų augintiniams
3 makaronų receptai vakarienei – nebrangūs naujo skonio patiekalai netruks tapti mėgiamiausiais
Šie 5 dalykai trumpina jūsų gyvenimą – Vaidos Kurpienės pateikti faktai nustebino ne vieną
Pasidalijo tobulo šnicelio paslaptimi – ko gero, apie tai išgirsite pirmą kartą
Riebus
katinas pajūryje rado valgyklą, kur 7 eurų pakaks privalgyti iki soties
– jaučiantieji nostalgiją sovietmečiui bus nusivylę
Užsisakė maistą į namus ir įvertino jį balais: deja, ne visada gauni tai, ko tikiesi
Artėja Velykų savaitgalis – metas, kai susiburiame su šeima ir draugais švęsti, džiaugtis kiaušinių ridenimu ir gardžiu maistu. Šiuo pavasario džiaugsmo laikotarpiu nepamirškime pasirūpinti ir keturkojų šeimos narių saugumu bei gerove. Draudimo bendrovė „If“ kviečia šeimininkus skirti ypatingą dėmes...
Prieš Velykas nuperkama milijonai kiaušinių, nuo lentynų šluojamas majonezas, tortai, mėsa, dekoracijos ir dovanos vaikams. Tam, kad būtų galima šluoti, reikia turėti už ką. Nors Velykos – tas laikas, kai galime mėgautis šventine nuotaika, jos taip pat reiškia papildomas išlaidas, o ir gan nemažas, ...
Artėjant Velykoms, daugelis suka galvą ne tik kaip gražiau numarginti kiaušinius, bet ir kaip šeimyną palepinti sočiais bei skaniais šventiškais pietumis. Vieni ruošiasi kepti velykinę antį su obuoliais, kiti laikosi papročio į orkaitę pašauti kumpį arba – kad ir kokie orai bebūtų – ant iešmų vers š...
Jei pasiilgote saulės, ieškote turtingos kultūros ir nepamirštamų skonių, Stambulas yra ta vieta, kurią privalote aplankyti. Turkijos miestas siūlo ne tik įspūdingą panoramą, senovines mečetes ir šurmuliuojančias turgavietes, bet ir gatvės maisto kultūrą, kuri savo įvairove bei spalvomis nenusileidž...
Dr. Edita Gavelienė išvardijo, koks maistas kokį vėžį sukelia – net trečdalis ligos atvejų siejama su netinkama mityba (6)
Ne kartą skaityta ar girdėta, kad mityba gali turėti įtakos onkologinių ligų išsivystymui. Pasiteiravus mokslų daktarės, gydytojos dietologės, įmonės „Dietos sistema“ įkūrėjos ir vadovės Editos Gavelienės, kokia maisto svarba kalbant apie vėžį, atsakymas nustebina ir pribloškia. Mokslų daktarė įvard...
Ko ekonomistai niekada neperka ir kaip galima sutaupyti, į tokius klausimus sutiko atsakyti maisto prekių parduotuvėje su „Delfi“ apsiperkantis „Luminor“ banko ekonomistas Žygimantas Mauricas.
Pietūs 5 asmenų šeimai nekainavo nė 80 Eur: Riebus katinas nesigaili, kad netikėtai teko išsukti iš kelio (3)
Moterys, jūs tokie gležni sutvėrimai, kad be sustojimo negalite nuvažiuoti poros šimtų kilometrų atstumo. Mes, vyrai, kitokie. Aš, įsėdęs į lėktuvą ir neatsikėlęs nuo kėdės prasėdžiu skrydį iki Floridos, kuris trunka 10–11 val., priklausomai nuo to, kur įvyko persėdimas Europoje. Ir keliuosi tik tuo...
Jau nuo šiandien per „Delfi“ startuoja nauja Orijaus Gasanovo laida „Orijaus GASTROlės Lietuvoje“. Joje Orijus keliaus pagal nacionalinės turizmo skatinimo agentūros „Keliauk Lietuvoje“ sudarytą gastronominį žemėlapį ir ragaus įvairiausius patiekalus. Plačiau apie šį projektą laidoje „Delfi diena“ p...
Jau nuo balandžio 3 d. kiekvieną ketvirtadienį „Delfi“ TV bus galima žiūrėti naują keliautojo Orijaus Gasanovo laidą „Orijaus GASTROlės Lietuvoje“. Joje „Delfi“ kelionių ambasadorius lankys kavines, restoranus, kuriuose ragaus įvairius patiekalus, bendraus su talentingais šefais, ieškos unikalių sko...
Pastaraisiais metais maisto pramonėje labai išpopuliarėjo tokie terminai kaip „ekologiškas“ ir „tvarus“. Dažnai šie terminai naudojami kaip sinonimai. Nors auginant ir gaminant ekologiškus bei tvarius maisto produktus siekiama kokybiškesnės ir aplinkai draugiškesnės veiklos, visgi šios praktikos nėr...
„Eurostat“ duomenys skelbia prastas naujienas – kas antras tautietis turi antsvorio, o kas trečias – serga nutukimu. Be to, lietuviai užima penktą vietą pagal antsvorį vyresnių nei 16 metų amžiaus žmonių kategorijoje.
Panevėžys garsus ne tik Čičinsko kepsniu, Raseiniai – ne tik Viduklės koldūnais, Trakai – ne tik kibinais, o Telšiuose skanaujami ne tik žemaičių blynai. Nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ kartu su turizmo informacijos centrais pristato patiekalų, kurie yra tapę savotiška...
Dietistė sako, kad iki vasaros dar spėsite numesti svorio: įvardijo pagrindines mitybos taisykles ir akcentavo didžiausią daromą klaidą (2)
Dietistė Laura Panavė sako, kad dar nevėlu suimti save į rankas – pradėti formuoti sveikus mitybos bei sporto įpročius ir iki vasaros patobulinti kūno linijas. Anot specialistės, reikia visai nedaug – peržiūrėti racioną, jei reikia, į mitybą įtraukti daugiau baltymų bei gerųjų riebalų, taip pat nepa...
Prancūzė Jeanne Calment mirė 1997 metais, jai tuomet buvo 122 metai ir 164 dienos. Ji pasiekė rekordą ir tapo ilgiausiai išgyvenusiu žmogumi pasaulyje. Skelbiama, kad moteris mėgo saldumynus, nemažai rūkė, o jos sveikata iki pat mirties išliko pakankamai gera. Jeanne kėlė klausimų ir mokslininkams –...
Tobulų pusryčių meniu: padės išsaugoti psichologinę sveikatą, padidinti raumenų balansą ar numesti svorio (1)
Ar ne šaunu, kad kiekviena išaušusi diena suteikia šansą per žingsnį priartėti prie išsvajoto tikslo? Svarbus vaidmuo čia tenka pusryčiams – reikšmingam dienos ritualui, duodančiam toną visai dienai ir iš dalies lemiančiam produktų pasirinkimą per vėlesnius valgymus. Tačiau ką būtent jūs turėtumėte ...
Prieš kelis šimtmečius Lietuvos valdovai valgė ne tik alyvuoges ar apelsinus – patiekalus gardino ir šafranu: istorikė įvardijo, kuo ypatingas buvo tų laikų paštetas (1)
Istorikė Neringa Dambrauskaitė-Martinkėnė sako, kad 16–17 a. vidurio Lietuvos ir Lenkijos valdovų virtuvė buvo soti, gausi ir tarptautinė. Sunku patikėti, bet jau prieš kelis šimtus metų valdovai mėgavosi alyvuogėmis, gamindavo paštetus, o patiekalus gardino šafranu. Italų, vengrų, prancūzų virtuvės...
Vyriausybė iki metų pabaigos žada įtvirtini žemės ir maisto ūkį kaip strategiškai svarbų šalies sektorių, būtiną nacionaliniam saugumui užtikrinti bei susitarti dėl didesnių Europos Sąjungos (ES) tiesioginių išmokų Lietuvos žemdirbiams.
Riebus katinas užsuko į Kauno valgyklą ir liko priblokštas: žmonių pilna, o maistas tragiškas – jie tyčiojasi iš klientų (18)
Po šios apžvalgos net nemėginkit komentaruose klausti, kaip aš randu tokias vietas, ir iš kur manyje atsiranda drąsos jose dar ir maistą paskanauti. Kaip randu, tiksliai neatsakysiu, greičiausiai tai dėka geros Katiniškos uoslės – iš tolo užuodžiu valgyklas. Na o nebijau skanauti, nes vis dar tikiu ...
Pastaraisiais metais augintinių mitybos rinka išgyvena reikšmingą transformaciją – vis daugiau šeimininkų ieško ne tik kokybiškų, bet ir sveikatai naudingų maisto produktų savo keturkojams draugams. Ypatingas dėmesys skiriamas gyvūnų alergijoms, kurios, remiantis naujausiais tyrimais, tampa vis dažn...