110
Kitas

3 paraugintų agurkų receptai

Raugti agurkai ir ridikėliai greitam vartojimui

Susiję straipsniai
Raugintos daržovės
Raugintos daržovės
FOTO: Indrė Denisovienė | Asmeninis archyvas

„Vasaros sezonu, negaliu gyventi be greitai paraugtų agurkų ir ridikėlių. Daugeliui bus keista, kad galima raugti ridikėlius, bet privalote išbandyti: įmeskite bent vieną – skoniu tikrai nenusivilsite! Jie išlieka traškūs, puikaus skonio. Rauginu tik vieną parą – man tokie patys skaniausi, bet, žinoma, valgau ir kelių dienų raugimo“, – sako tinklaraščio „Sveikai ir skaniai“ autorė Indrė Denisovienė ir dalijasi receptu.

Reikės:

• 8–10 agurkų

• 12 ar daugiau ridikėlių

• vandens

• 4–5 česnako skiltelių

• geros saujos krapų

• vandens

• 2–3 v. š. druskos (pagal savo skonį)

Raugintos daržovės
Raugintos daržovės
FOTO: Indrė Denisovienė | Asmeninis archyvas

Gaminimas:

  • Pirmiausia vandenyje ištirpinkite druską, vanduo turi būti gan sūrus – tada greičiau ir lengviau rūgs.

  • Į stiklainį ar didesnį stiklinį indą sudėkite agurkus. Jei jie didesni ir norite, kad greičiau parūgtų, rekomenduoju juos perpjauti išilgai. Taip pat sudėkite ridikėlius, jų nereikia pjaustyti.

  • Į stiklainį su agurkais ir ridikėliais sudėkite nuluptas česnako skilteles, krapus. Tada užpilkite sūriu skysčiu – tiek, kad apsemtų.

  • Pirmą dieną laikau kambario temperatūroje, nes mėgstu lengvai paraugtus agurkus.

  • Kitą dieną dėkite į šaldytuvą ir mėgaukitės paraugtais ridikėliais ir agurkais!

  • Na o kas mėgsta labiau paraugintus, galite palaikyti kambario temperatūroje ir ilgiau – 2–4 dienas. Skanaus!

110
Kitas

3 paraugintų agurkų receptai

Rekomenduojame
Pažymėti
Dalintis
Nuomonės