Vištienos – ananasų iešmelius pagaminsite greitai ir be didelių pastangų. Sunkiausia palaukti kelias valandas, kol vištiena ir ananasas marinuojasi.Iešmelius gaminau su šviežiu ananasu, bet galima naudoti konservuotus ananasus, tik tuomet jų marinuoti nereikia, o ir patiekalas su konservuotais ananasais bus saldesnis

„Ananasai suteikia vištienai saldumo ir sultingumo, saldokas ananaso skonis labai dera su vištiena. Suverti vištienos ir ananaso gabalėliai ant medinių iešmelių gražiai apskrunda orkaitėje arba ant grilio. Iškepę labai gardžiai kvepia, atrodo patraukliai ir nekasdieniškai. O jų skonis tiesiog puikus!“ – pasakoja Kristina.

Vištienos šašlykai

Reikės:

1 kg vištienos krūtinėlės

5 v. š. alyvuogių aliejaus

2 v. š. persilado prieskonių

1 ananaso

0,5 a. š. čili miltelių

0,5 a. š. druskos

0,5 a. š. cinamono

1 a. š. kumino miltelių

1 a. š. cukraus

2 v. š. citrinos sulčių

2 v. š. kečupomedinių iešmelių

Kaip gaminti:

  • Supjaustykitei didesniais (~3x4cm) gabalėliais vištienos filė.

  • Supjaustytą vištieną dėkite į dubenį, pilkite 5 šaukštus alyvuogių aliejaus, berkite 2 šaukštus persilado prieskonių ir sumaišykite.

  • Uždenkite maistine plėvele ir palikite marinuotis apie 2 val.

  • Kitame dubenėlyje paruoškite marinatą ananasui: berkite 0,5 šaukštelio čili miltelių, 0,5 šaukštelio druskos, 0,5 šaukštelio cinamono, po šaukštelį malto kumino ir cukraus, pilkite 2 šaukštus citrinos sulčių ir 2 šaukštus kečupo. Viską gerai sumaišykite.

  • Nulupkite ir supjaustykite ananasą – pjaukite išilgai pusiau, perpjautas puseles – dar išilgai per pusę ir supjaustykite nestoromis riekelėmis.

  • Supjaustytą ananasą verskite į dubenį, užpilkite pasiruoštu marinatu. Gerai sumaišykite ir palikite marinuotis apie 2 val.

  • Medinius iešmelius, ant kurių bus veriama mėsa ir ananasai, pamerkite į vandenį ir palaikykite apie 20 min. (kad iešmeliai kepant neapdegtų).

  • Ant medinių iešmelių suverkite vištienos ir ananaso riekeles.

  • Jei kepsite orkaitėje, imkite didesnę stačiakampio kepimo formą (kad ant kraštų tilptų iešmeliai) ir suvertus iešmelius dėtkite ant kepimo formos kraštų.

  • Kepti įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje apie 40 min. įjungus programą „viršus apačia“ be vėjelio.

  • Jei turite galimybę, kepkite grilyje ar šašlykinėje – labai gardu!

Skanaus!