„Kiekvieną kartą marinuodama mėsą stengiuosi naudoti vis kitokius prieskonių derinius. Šį kartą kepiau kalakutieną, kurią marinavau natūraliu jogurtu ir svogūnų sultimis – buvo be galo skanu. Todėl noriu perspėti ir jus – būkite atsargūs: kepamų šašlykų aromatas yra toks gardus ir viliojantis, kad gali prikviesti ir nelauktų svečių“, – juokiasi tinklaraštininkė ir noriai dalijasi receptu.
Reikės:
1,200 kg kalakutienos kumpio
220 g svogūnų (80ml sulčių)
15 g česnakų
1 a. š. paprikos miltelių
3 v. š. natūralaus jogurto
25 g smulkintų petražolių
0,5 a. š. druskos
Kaip gaminti:
* Nuo kalakutienos kumpio nupjaunu odą (galima ją palikti, bet mes nelabai ją mėgstame) ir supjaustau mėsą norimo dydžio gabalėliais. Kuo gabalėliai didesni, tuo jiems reikės daugiau laiko marinuotis, o vėliau ir kepti reikės ilgiau. Supjaustytą mėsą dedu į didesnį dubenį.
* Į smulkintuvą dedu svogūnus ir juos susmulkinu. Galima svogūnus sutarkuoti burokine tarka, bet labai nesinori verkti.
* Marlės audinį (ar kitokį audinį) dedu ant dubenėlio. Susmulkintus svogūnus dedu ant marlės ir susukus išspaudžiu svogūnų sultis. Svogūnų sultis pilu ant mėsos.
* Ant mėsos dedu smulkintą česnaką, beriu druskos, smulkintų šviežių petražolių ir raudonosios paprikos miltelių. Dedu kelis šaukštus natūralaus jogurto – viską gerai sumaišau ranka arba šaukštu – kaip patogiau.
* Dubenį uždengiu ir dedu į šaldytuvą 6 val. marinuotis (galima laikyti ir ilgiau).
* Po 6 val galima kurti laužą, šašlykinę ar grilį ir suvėrus mėsą ant iešmų kepti.
Skanaus.