„Kiekvieną kartą marinuodama mėsą stengiuosi naudoti vis kitokius prieskonių derinius. Šį kartą kepiau kalakutieną, kurią marinavau natūraliu jogurtu ir svogūnų sultimis – buvo be galo skanu. Todėl noriu perspėti ir jus – būkite atsargūs: kepamų šašlykų aromatas yra toks gardus ir viliojantis, kad gali prikviesti ir nelauktų svečių“, – juokiasi tinklaraštininkė ir noriai dalijasi receptu.

Šašlykai

Reikės:

  • 1,200 kg kalakutienos kumpio

  • 220 g svogūnų (80ml sulčių)

  • 15 g česnakų

  • 1 a. š. paprikos miltelių

  • 3 v. š. natūralaus jogurto

  • 25 g smulkintų petražolių

  • 0,5 a. š. druskos

Kaip gaminti:

* Nuo kalakutienos kumpio nupjaunu odą (galima ją palikti, bet mes nelabai ją mėgstame) ir supjaustau mėsą norimo dydžio gabalėliais. Kuo gabalėliai didesni, tuo jiems reikės daugiau laiko marinuotis, o vėliau ir kepti reikės ilgiau. Supjaustytą mėsą dedu į didesnį dubenį.

* Į smulkintuvą dedu svogūnus ir juos susmulkinu. Galima svogūnus sutarkuoti burokine tarka, bet labai nesinori verkti.

* Marlės audinį (ar kitokį audinį) dedu ant dubenėlio. Susmulkintus svogūnus dedu ant marlės ir susukus išspaudžiu svogūnų sultis. Svogūnų sultis pilu ant mėsos.

* Ant mėsos dedu smulkintą česnaką, beriu druskos, smulkintų šviežių petražolių ir raudonosios paprikos miltelių. Dedu kelis šaukštus natūralaus jogurto – viską gerai sumaišau ranka arba šaukštu – kaip patogiau.

* Dubenį uždengiu ir dedu į šaldytuvą 6 val. marinuotis (galima laikyti ir ilgiau).

* Po 6 val galima kurti laužą, šašlykinę ar grilį ir suvėrus mėsą ant iešmų kepti.

Skanaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją