Traškūs, sultingi, vienu metu ir sūrūs, ir saldūs, ir rūgštūs. Marinuoti agurkai – visų mėgstamas užkandis ar net pagrindinis patiekalas.
marinatas
118 straipsnių
Marinatas − konservuojantis tirpalas su acto rūgštimi, prieskoniais ir kitais priedais. Kitaip tariant tai prieskoniais pagardintas mišinys, kuriame prieš kepant mirkoma šviežia mėsa, paukštiena, žuvis ar jūros gėrybės. Pamarinuoti produktai suminkštėja ir įgauna aromato.
Receptas susiruošusiems ruošti marinuoti agurkus žiemai. Juo dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Šitokiu būdu pagaminę agurkų žiemai turėsite du produktus vietoj vieno.
Naudodamiesi šiuo receptu, iškepsite pačius skaniausius BBQ vištienos sparnelius ir blauzdeles. Jeigu nėra galimybės naudotis kepsnine, puikiai tiks ir orkaitė.
Kiekvienas šeimininkas turi savo mėgiamus šašlykų marinavimo receptus, tačiau kartais juk norisi išbandyti ir kažką naujo. Tinklaraščio „Maisto mėgėja“ autorė Kristina Naturjevienė nutarė išbandyti naują marinavimo receptą. Rezultatas – stulbinantis!
Lašiša orkaitėje – sveikas patiekalas. O, svarbiausia, ir pagaminti galima greitai bei paprastai. Lašišą orkaitėje kepkite apie pusvalandį.
Gaminant sumuštinius maisto tinklaraščio „Skaniai ir sveikai“ autorei Indrei Denisovienei liko pistacijų masės. Kadangi ruošėsi kepti vištienos šašlykus, nutarė ją panaudoti marinatui. Eksperimentas pavyko daugiau nei puikiai.
Pasidalijo 6 gudrybėmis ir 1 nauju būdu, kaip kepti vištienos blauzdeles, kad jos idealiai apskrustų
Orkaitėje keptos vištienos blauzdelės – vienas iš patiekalų, kuris nepalieka abejingų. Jas su malonumu valgo net vaikai ar norintys gyventi sveikiau, o paruošti yra nebrangu ir visai paprasta. Tik klausiams: kad būtų tobulos, jas derėtų kepti atvirame inde ar po stikliniu dangčiu? O gal uždengti fol...
Atidarę šaldytuvą ar spintelę matote ne vieną „pavargusią“ daržovę. Puikiai pažįstama situacija, ar ne? Nelaukiant, kol galutinai suvys ar net suges, galima suskubti ką nors iš tokių gėrybių paruošti – dėti į sriubą, troškinį ar kiaušinienę. Maisto tinklaraščio „Zinos virtuvėje“ kūrėja Zina Bružienė...
Glazūruoti baklažanai su sezamais tinka prie mėsos, žuvies patiekalų ar tiesiog valgyti su duona. Juos pagaminti labai paprasta, o ir iškeps vos per 10-12 minučių. Glazūruotus baklažanus su sezamais geriau valgyti, kol karšti.
Glazūruoti lašišos iešmeliai nuostabiai tisk pietums, vakarienei ar iškylai. Marinuosite 10 minučių, o iškepsite per 4–5. Glazūruotus lašišos iešmelius papuoškite baziliko lapeliais.
Užplūdus šilumai ir saulėtam pavasariui, norisi kuo daugiau laiko praleisti gryname ore, lauke ruošti ir maistą. Daugelis ant žarijų pasirenka kepti vieną populiariausių mėsos rūšių – vištieną, juk ji greitai ir lengvai paruošiama, o be to, tinka su daugeliu garnyrų. Maisto technologijų ekspertas sa...
Savaitgalio pietums rekomenduijame išsikepti viščiuką su apelsinais. Nuostabus aromatas ir dar puikesnis skonis. Viščiuką su apelsinais kepkite apie valandą.
Graikija – šalis, nepaliekanti abejingų. Nuostabus kraštovaizdis, šiltas Viduržemio jūros vanduo ir aromatingi patiekalai kasmet pritraukia daugybę lankytojų iš viso pasaulio. Maistas yra vienas iš puikių būdų pažinti kitas šalis, o Graikijos virtuvė pasižymi sultingais mėsos patiekalais, kuriuos ne...
Kai norisi lengvų pietų ar greitai paruošiamos vakarienės – pasigaminkite lašišos. Jeigu tradiciškai paruošta lašiša pabodo, derinkite ją su įmantresniais ingredientais: marinuokite klevų sirupo, sojos padažo padažuose, naudokite įmantresnius prieskonius – šviežią imbierą arba kalendrą.
Pikantiškas ar net šiek tiek aštrokas, tradicinis, o gal egzotiškas – mėsos marinatų variacijų yra tokia gausybė, kad vasarai naujų skonių tikrai nepritrūksite. Svarbiausia – marinuoti galite viską! Ne tik mėsą, bet ir žuvį bei jūros gėrybes ar pačias įvairiausias grilinimui tinkančias daržoves.
Vasara sunkiai įsivaizduojama be tradicinių šašlykų. Visgi, nors mėgstamus šašlykų receptus turi bene kiekvienas, ar tikrai visada juos ruošiame teisingai? Norėdami, kad tobulų šašlykų išsikeptų kiekvienas, dalijamės keliais jų ruošimo patarimais.
Susirinkti su draugais prie grilio – viena iš priežasčių, kodėl taip mylime vasarą. Rusenančių žarijų karštis virš jų gaminamam maistui suteikia unikalų skonį, jau nekalbant apie tai, kad ruošti vakarienę lauke yra daug smagiau nei lindėti virtuvėje, rašo cookinlight.com.
Pasiilgę šilumos, bičiulių kompanijos gamtoje ir čirškinamos mėsos kvapo jau planuojame smagias savaitgalio išvykas. Tiesa, prieš jas svarbu išsirinkti visiems tinkantį mėsos marinatą, kuris kepsnius ne tik suminkštintų, bet ir prisotintų netikėtų skonių. O štai dėl jų gali susiginčyti net geriausi ...
Kai svarstome, ką kepti ant žarijų, vienas pasirinkimų – vištiena. Šią mėsą mėgsta daugelis, ją nesudėtinga paruošti, be to, galima derinti su pačiais įvairiausiais priedais: prie vištienos puikiai dera ne tik pikantiški, bet ir saldūs pagardai, svarbiausia – tinkamai pasirinkti skonių balansą.