Lietuvoje dar gyvos tradicijos ne tik iki soties pasimėgauti šviežiomis daržo, sodo bei miško gėrybėmis, bet ir pasirūpinti jų atsargomis žiemai. Vieni iš populiariausių konservavimo būdų – marinavimas ir rauginimas. Tačiau vartojant naminius konservus vertėtų nepamiršti atsargumo. „Gintarinės vaist...
Konservavimas
295 straipsnių
Konservuoti pomidorai su želatina – vieni mėgiamiausių. Šitaip žiemai paruošti konservuoti pomidorai su želatina yra neištižę ir labai aromatingi.
Vasarą perkame ir auginame daug uogų – naudingų ir skanių gamtos dovanų, reikalingų mūsų organizmui. Tačiau uogosi turi ir trūkumų – paprastai jos stipriai nudažo rankas, kurias po to nelengva nuplauti.
Traškūs, sultingi, vienu metu ir sūrūs, ir saldūs, ir rūgštūs. Marinuoti agurkai – visų mėgstamas užkandis ar net pagrindinis patiekalas.
Ukrainietiškoje mišrainėje – pomidorai, paprikos ir morkos. Nuostabus pagardas prie mėsos, makaronų patiekalų. Ukrainietišką mišrainę vėsioje vietoje galima laikyti iki pavasario.
Vasarą ne vienam tenka pasukti galvą, kur dėti gausų daržovių derlių – agurkai, pomidorai, cukinijos ir kone visos kitos daržovės, kurių suvalgyti nespėjate, gali keliauti į stiklainiukus ir ramiai laukti žiemos. Skanu, sveikatai palanku, o tuo pačiu ir tvaru, mat nieko nereikia išmesti.
Susiviliojau internete rastu mišrainės žiemai receptu ir pasidariau kelis stiklainiukus cukinijų mišrainės žiemai. Neapsirikau – labai skanu ir pikantiška! Išbandykite mišrainės žiemai receptą ir jūs!
Iškylai ar prie pietų patiekalo – raugintos daržovės niekada nepraranda populiarumo ir naudos. Jos itin sveika virškinimo sistemos darbui, tad galima mėgautis kiekvieną dieną. Kviečiame išmėginti ir paruošti raugintų daržovių greitam vartojimui. Jūsų dėmesiui: raugti agurkai ir ridikėliai greitam va...
Turėti karalemizuotų svogūnų – pravartu. Tiks ir karštus sumuštinius ruošiant, ir picas ir įvairias mišraines. Karamelizuotus svogunus patiekti su mėgstamos žolelės šakele.
Pasigaminę naminio pomidorų padažo niekada nesigailėsite. Tai daug sveikaiu ir,be abejonės, daug skaniau už pirktą parduotuvėje. Naminį pomidorų padažą dar šiltą supilite į stiklainius.
Ko gero, sutiksite – pomidorai savo sultyse yra vienos gardžiausių konservuotų daržovių. Žinia, pagaminimui laiko skirti reikia, bet tai tikrai atsiperka. Stiklainius su pomidorais savo sultyse apverskite ir laikykite, kol atvės.
Skeptiškai vertinantiems žiemai ruošiamus konservus Monika rėžė: tingi pasikelti nuo sofos, o paskui dejuoja, kaip viskas brangu (8)
Nedideliam savo verslui vadovaujanti Monika Mingailienė (33 m.) iš Šilalės rajono socialinio tinklo puslapyje „Marinavimas ir konservavimas“ pasidalijo įspūdinga šiemet suruoštų konservų nuotrauka ir įžiebė diskusiją. Vieni komentatoriai žavėjosi šilališkės darbštumu, žiemai suruoštų gėrybių gausa, ...
Jei norite žiemai pasiruošti gėrybių, labai rekomenduojame burokėlių mišrainė žiemai su paprikomis. Visiškai kitoks skonis nei mums įprastų burokėlių. Burokėlių mišrainė žiemai bus puikus garnyras ar tiks gaminant sriubą.
Konservavimo sezonas – pačiame įkarštyje. Daug lietuvių rūpinasi atsargomis, kurios vėsią rudens ar žiemos dieną primins saulėtą vasarą ir atostogas. Agurkai – viena populiariausių daržovių, kuri keliauja į stiklainius.
Pats metas ruošti pomidorus žiemai. Pomidorų stiklainiuose geriau nekaitinti, tada jie būna kietesni, neištižę. Tai vienas geriausių pomidorų žiemai receptų.
Kai šiltnamiuose gausėja agurkų ir jau kasdienai to derliaus būna per daug, pradedame galvoti apie šių daržovių konservavimą žiemai. Maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė kviečia išbandyti ne vienerius metus tobulintą agurkų konservavimo receptą: „Traškūs ir labai skanūs“.
Menkių kepenėlių paštetas – gurmaniškas užtepas. Praturtintas apelsino žievelių aromatu ir česnako aitrumu jis puikiai tiks valgyti vien su balta duona. Menkių kepenėlių paštetas prieš patiekiant laikykite šaldytuve.
Dviejų rūšių uogos taps tikru išsigelbėjimu žiemą: vaistininkas pamokė, kaip jas geriausiai paruošti
Ruduo – konservavimo ir marinavimo metas. Tad kaip konservuoti miško ir daržo gėrybes saugiai ir taip, kad jos išlaikytų savo naudingąsias savybes, laidoje „Delfi rytas“ patarė „Gintarinės vaistinės“ vaistininkas Kęstutis Beržinis.
Šis pomidorų padažas labiausiai tinka prie mėsos ar žuvies patiekalų, bet juo galima gardinti ir salotas. Šviežiai pagamintas keptų pomidorų padažą šaldytuve galite laikyti kelias dienas.
Dietologė: daugelio mėgstamos garstyčios tinka ne visiems valgytojams – kai kuriems gali sukelti rimtų virškinimo bėdų (1)
Garstyčios dažniausiai siejasi su gatvės maistu – be jų neapsieina dešrainių gamintojai, jos taip pat yra užpilų, padažų, aliejų sudedamoji dalis. Garstyčių grūdeliai kartu su kitais prieskoniais naudojami maisto konservavimui, rūkymui ar marinavimui.