„Tiramisu gaminu tada, kai neturiu laiko, o desertą vis tiek kažkokį reikia pagaminti. Šis receptas man – tikras išsigelbėjimas, juolab, kad patinka visiems“, – pasakoja maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Audronė tiramisu visada gamina be kiaušinių, todėl šį desertą drąsiai valgo ir moters anūkai.
„Tačiau tai gana kaloringas, riebus desertas, kurį gaminant naudojamas kremas su maskarpone ir grietinėle, todėl nutariau maskarponę pakeisti desertine varške. Ir tai buvo puiki idėja, nes desertas gavosi labai gardus ir ne toks riebus“, – pavykusiu eksperimentu džiaugėsi vilnietė.
Susigundžiusiems išbandyti Audronės receptą, verta atkreipti dėmesį į šiuos niuansus:
* „Tiramisu visada gaminu iš vakaro, kad produktai tarpusavyje „susidraugautų“ ir desertas sutvirtėtų“, – dalijasi tinklaraštininkė.
* Kakavos milteliais desertą Audronė apibarsto prieš patiekdama ant stalo.
Kad ir minimaliai papuoštas tiramisu desertas taps tikra stalo puošmena.
Reikės:
200 g damų pirštelių (biskvitinių sausainių),
400 g vanilės skonio desertinės varškės,
200 ml grietinėlės (naudojo 30 proc.),
cukraus pudros (pagal skonį),
puodelio juodos kavos,
kakavos miltelių
Gaminimo eiga:
* Į stiklinį indą sudėti kavoje pamirkytus sausainius, ant viršaus uždėjau kremo sluoksnį, tuomet vėl sausainius ir vėl sluoksnį kremo.
* Desertas pagamintas, beliko apibarstyti kakavos milteliais ir palikti šaldytuve sutvirtėti.
Skanaus.