Savaitgaliais jau nedirba

Šiuo metu Kristina savo socialiniuose tinkluose turi beveik 230 tūkstančių žmonių auditoriją, kurią vienija meilė maistui. Per pastaruosius kelerius metus ji paskelbė tris knygas su savo populiariausiais receptais, kurie sulaukė didžiulio pasisekimo tarp skaitytojų. K. Pišniukaitė-Šimkienė atskleidžia, kaip gimė idėja rašyti apie maistą ir jo reikšmę žmonių gyvenimui.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

Pradėjus gyventi savarankiškai, Kristinai teko išmokti gaminti, nes atsirado poreikis. Šis poreikis ilgainiui tapo pomėgiu, o pomėgis – aistra. Maisto gaminimo tema ją vis labiau domino, kol galiausiai ji sukūrė tinklaraštį, kuris vėliau išaugo į sėkmingą projektą.

Anksčiau maisto gaminimas Kristinai teikė didžiulį malonumą, meilę ir aistrą. Tačiau, kaip ir bet kuris kitas hobis ar pomėgis, tapęs darbu, maisto gaminimas su laiku įgavo kitokį pobūdį. K. Pišniukaitė-Šimkienė vis dar labai mėgsta gaminti, tačiau savaitgaliais leidžia sau pailsėti nuo šios veiklos. ,,Šiuo metu maisto gaminimas man reiškia kūrybinę laisvę. Tai kūrybinė išraiškos forma, kur galiu sudėti visas savo idėjas, leisti laisvai lietis fantazijai. Būtent apie tai šiandien man yra maisto gamyba,“ – pasakoja Kristina.

Namuose medinių lentelių netrūksta

Atsiradus meilei maistui, Kristina ėmė dažnai gaminti įvairius patiekalus šeimos šventėms ir draugų vakarėliams bei visada stengdavosi nustebinti svečius neįprastais ir įdomiais receptais. Iš pradžių Kristina užsirašinėjo receptus užrašų knygelėje – kad nepasimirštų. Tačiau netrukus suprato, kad jos receptai patinka ne tik šeimos nariams ir draugams, bet ir platesnei auditorijai. Taip gimė tinklaraštis ,,Ant medinės lentelės“, kuriame maisto tinklaraštininkė dalijasi savo kulinariniais šedevrais.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

Prieš dešimt metų, kurdama tinklaraštį, Kristina pasirinko pavadinimą „Ant medinės lentelės“, nes tuo metu buvo populiaru patiekti maistą ant medinių lentelių. Buvo sumanyta, kad tinklaraštyje bus skelbiamos nuotraukos su patiekalais, patiektais ant medinių lentelių. ,,Laikui bėgant mados keitėsi, ir nors aš vis dar turiu be galo daug medinių pjaustymo lentelių namuose, jos nebeatrodo tokios reikšmingos ir aktualios kaip anksčiau,“ – juokdamasi pasakoja Kristina.

Maisto tinklaraštininkė svarstė pakeisti tinklaraščio pavadinimą į šiuolaikiškesnį ir stilingesnį, tačiau jos auditorija teigia, kad pavadinimas „Ant medinės lentelės“ tapo neatsiejama jos prekės ženklo dalimi ir asocijuojasi su ja pačia, jos receptais, o ne su pačiomis medinėmis lentelėmis. ,,Per daugelį metų šis pavadinimas man tapo brangus ir netgi turiu tatuiruotę su medine lentele ant rankos, todėl, manau, šis pavadinimas jau ir liks visam laikui,“ – sako Kristina.

Tinklaraščio autorės maisto gaminimo arkliukas – kasdieniai vakarienių receptai. Kristina mano, kad daugelis žmonių kasdien susiduria su dilema, ką gaminti vakarienei. Savo receptais tinklaraštininkė siekia padėti žmonėms atsakyti į šį klausimą. Nors tinklaraštyje galima rasti ir gurmaniškų patiekalų, desertų, kepinių ar pusryčių idėjų, pagrindinį dėmesį ji skiria paprastiems kasdieniams receptams, pagamintiems iš lengvai prieinamų produktų. ,,Mano tikslas – parodyti, kad galima turėti ne tik kelis mėgstamiausius patiekalus, bet ir šimtus skirtingų skonių variacijų,“ – atskleidžia Kristina.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

Maistas suartina žmones ir kuria bendrystę

Kristina teigia, kad maistas yra ne tik būdas patenkinti fiziologinį poreikį, bet ir galingas įrankis, suartinantis žmones bei kuriantis bendrystę. „Maisto gaminimas kartu – tai ne tik būdas paruošti patiekalą, bet ir galimybė suartėti su artimaisiais, pasidalinti džiaugsmu ir kurti jaukią atmosferą. Dar vienas puikus maisto ir bendrystės ryšio pavyzdys – bendras valgis prie stalo. Dalinantis maistu su kitais žmonėmis gimsta nuoširdūs pokalbiai ir kuriamos šiltos akimirkos,“ – teigia maisto tinklaraštininkė. Pasak Kristinos, maisto kultūra yra neatsiejama nuo bendrystės ir šiltų emocijų. Būtent tai suteikia maistui ypatingą žavesį ir paverčia jį ne tik fizinio poreikio patenkinimu, bet ir prasminga patirtimi.

Dirbdama su maistu ir kurdama receptus kiekvieną dieną, Kristina nuolat susiduria su naujais skoniais ir nuostabiais kulinariniais atradimais.

Kristina Pišniukaitė-Šimkienė

„Azijos virtuvė, o ypač Tailando kryptis asmeniškai man yra pati mėgstamiausia. Aš visada mėgstu žmonėms parodyti, kaip paprasta namuose sukurti tokius pačius skonius. Daugelis įsivaizduoja, kad Azijos virtuvei reikia nepaprastų ingredientų, kuriuos sunku gauti, ir specialių keptuvių, tačiau tai tikrai netiesa!“– teigia tinklaraštininkė. Pasak Kristinos, tikrai įmanoma gaminti Azijos patiekalus paprastomis namų sąlygomis. Vieną tokių patiekalų Kristina Pišniukaitė-Šimkienė pateikia ir Delfi Maistas skaitytojams.

Mango vištiena su kokosų ryžiais

Mango vištiena su kokosų ryžiais

Porcijos: 4

Gamybos trukmė: 30 min.

Mango vištienai reikės:

  • 500 g vištienos šlaunelių mėsos

  • Druskos, pipirų

  • 2 v.š. kukurūzų krakmolo

  • Aliejaus kepimui

  • 2 skiltelių česnako

  • 2 cm imbiero šaknies

  • 1 raudonosios paprikos

  • 1 prinokusio (bet ne per daug minkšto) mango

  • 1 saujos anakardžių riešutų

  • Svogūnų laiškų/ Patiekimui

  • Sezamo sėklų/ Patiekimui

Padažui reikės:

  • 50 ml vištienos sultinio

  • 50 ml sojos padažo arba Tamari

  • 1 v.š. skrudintų sezamų aliejaus

  • 1 v.š. ryžių acto arba obuolių sidro acto

  • 1 v.š. medaus arba cukraus

  • 1 a.š. kukurūzų krakmolo

Kokoso ryžiams reikės:

  • 250 g ryžių

  • 200 ml kokosų pieno

  • 200 ml vandens

  • 1 a.š. druskos

Gaminame:

  1. Gaminame ryžius: ryžius gerai praskalaukite po tekančiu vandeniu, berkite į puodą, supilkite kokosų pieną, vandenį, berkite druską. Kai viskas užverda, sumažinkite ugnį (kad vos burbuliuotų), uždengkite puodą ir virkite apie 15 minučių. Išvirus patraukite puodą nuo ugnies ir leiskite ryžiams pastovėti dar 10 minučių.

  1. Gaminkite padažą: indelyje sumaišykite visus padažo ingredientus.

  1. Gaminkite mango vištieną: vištieną supjaustykite vidutinio dydžio kubeliais, sumaišykite su druska, pipirais ir krakmolu. Papriką ir mangą supjaustykite panašaus dydžio kubeliais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, dėkite vištieną ir iškepkite. Iškepusią vištieną atidėkite. Į keptuvę pilkite dar šiek tiek aliejaus, įtarkuokite imbierą, česnaką, dėkite papriką, mangą ir riešutus, viską kepinkite maišydami ant didelės kaitros kelias minutes.

  1. Į keptuvę grąžinkite iškepusią vištieną, pilkite padažą ir kaitinkite viską maišydami kelias minutes, kol padažas sutirštėja.

  1. Patiekite su ryžiais, ant viršaus užbarstykite sezamo sėklų ir smulkintų svogūno laiškų.