Delfi TV laidoje „Šeimų virtuvė“ apsilankiusi verslininkė, atlikėja Ineta Puzaraitė-Žvagulienė pasidalino receptu, kurį pamėgo visa jos šeima. Ji sako – produktus vištienai su ryžiais rasite kone kiekvienuose namuose, gaminimas neužims daug laiko, o patiekalą pamėgs net ir maistui išrankūs vaikai.
Vištienos patiekalai
602 straipsnių
Vištiena – mėsa, gaunama papjovus gaidį arba vištą. Tai populiariausia paukštienos rūšis. Valgoma krūtinėlė, sparneliai ir kulšelės. Valgoma virta, kepta, rūkyta, vytinta, šutinta. Vištieną galima ilgam laikui užšaldyti, greitai paruošiama.
Vištienos sparneliai ir blauzdelės: kelios paslaptys, kaip kepti, kad skonis būtų nepamirštamas
Puikus pasirinkimas savaitgaliui: patys tikriausi kartveliški patiekalai iš vištienos ir patarimai, kaip išsikepti sultingą mėsą
5 vištienos receptai griliui su 5 skirtingais marinatais – mėgaukitės pačiais nuostabiausiais skoniais
7 greiti marinatai – populiariausias sezono receptas: tiks vištienai, kiaulienai ir jautienai
Išbandykite šį traškios vištienos receptą be riebalų – nebenorėsite gaminti kitaip
Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
Aktorės Gintarės Latvėnaitės vištienos ir daržovių apkepėlė – gardi kaip lazanija, tik paprasčiau (1)
„Mamų virtuvėje“ apsilankiusi gerai žinoma aktorė Gintarė Latvėnaitė su laidos žiūrovais pasidalijo jos šeimoje jau nuo seno žinomu vištienos ir daržovių apkepo receptu. Šį patiekalą greitai ir itin paprastai galite pasigamint ir jūs.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Puiki idėja vakarėliui, iškylai ar tiesiog pusryčiams, vakarienei – lavašo suktinukai su įvairiais įdarais. Svarbu pasirinkti tinkamas įdaro sudedamąsias dalis, nes priešingu atveju suktinukas gali būti negrįžtamai sugadintas. Viena tokių pavojingų sudedamųjų dalių – agurkas. Agurkas gali sudrėkinti...
Ryžių popieriaus užkandis su vištiena ir daržovėmis tiks net tiems, kurie itin rūpinasi savo kūno formomis. Be to, šis patiekalas tiks net karščiausią dieną. Ryžių popieriaus užkandį su vištiena ir daržovėmis dėkite į pietų dėžutę, neškitės į pikniką.
Puikūs vasariški orai vilioja šalies gyventojus į gamtą. Su šeima ar draugais pakvėpuoti grynu oru, papramogauti prie vandens, paragauti sultingų mėsos patiekalų tiesiai nuo kepsninės – kas gali būti geriau? Na, nebent galimybė negaišti laiko mėsos ruošimui – Vilniaus paukštynas vasarotojams ir gril...
Pietums – makaronai su vištiena, pagardinti morkomis. Švelnus patiekalas, kuriam grietinėlė suteiks kone šilkinį skonį. Makaronai su vištiena – itin gardus patiekalas.
Populiaraus kulinarinio tinklaraščio „Ant medinės lentelės“ įkūrėja Kristina Pišniukaitė-Šimkienė teigia, kad maisto gaminimas – tai ne tik poreikių patenkinimas, bet ir kūrybinė išraiška, bendrystės ritualas ir šiltų emocijų šaltinis. Ji dalijasi savo mintimis apie meilę maistui, maisto gaminimo ga...
Jei jums įdomu išbandyti naujus receptus, kepkite šį vištienos filė kepsnį. Minkšta, sultinga mėsytė, o kepsnys – sotus ir itin gardus. Vištienos filė kepsnį patiekite su barbekiu padažu.
Šįkart virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks pademonstruos, kaip pagaminti itin gardų vištienos šnicelį. Patikėkite – valgant šį patiekalą jums tikrai nieko nepritrūks. Vištienos šnicelis – tikriems karališkiems pietums.
Vištienos kepsneliai su naminiu padažu – dar vienas patiekalas grilio vakarėliui. Paruošti labai paprasta, kaip ir naminį padažą – jo receptu dalijasi virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks. Vištienos kepsneliai su naminiu padažu gardūs ir karšti, ir atvėsę.
Grilinta vištienos krūtinėlė – tikras vasaros patiekalas.Kepkite keptuvėje ar kepsninėje. Grilinta vištienos krūtinėlė, patiekta su keptomis kriaušėmis, nepaliks abejingų.
Iš kur ta trauka maisto gamybai, blogerė SimonaLub negali pasakyti net dabar, nors jau kelerius metus užsiima receptų kūrimu, maisto eksperimentais ir dėl to jaučia didelį malonumą. „Mano šeimoje niekas nemėgsta gaminti. Tik a. a. močiutė, kuri visą gyvenimą dirbo virėja, kepė neabejotinai skaniausi...
Keptos cukinijos su vištiena gali tapti puikiu pietų ar vakarienės patiekalu. Sotus, tačiau lengvas patiekalas yra būtent tai, ko jums reikia kaitrią dieną. Keptas cukinijas su vištiena prieš patiekdami apibarstykite smulkintu laiškiniu svogūnu.
Jei dar nebandėte, būtinai paragaukite vištienos sriubos su kokosų pienu. Pikantiško skonio sriuba nustebins savo turtingais poskoniais. Vištienos sriuba su kokosų pienu – maža šventė jūsų virtuvėje.
Kai stinga laiko, kai daugiau laiko norisi skirti bendravimui, o ne puodams, renkamės gaminti vieno puodo ar vienos skardos patiekalus. Būtent tokiu receptu šiandien ir dalijasi maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė.
Vištienos šašlykas pravers kiekvienam, kas mėgsta grilio patiekalus. Minkšta greitai iškepanti mėsytė su gardžiomis šviežiomis daržovėmis. Bus taip gardu, kad vištienos šašlyką gaminsite dar ne kartą.
Jei nežinote, kaip paruošti užkandžių lėkštę, būtinai pasinaudokite virtuvės šefų Pauliaus Lenkšo ir Pavels Matveks patarimais. Patikėkite – jokio vargo, jokios gaišaties ir užtruksite vos kelias minutes. O susirinkusieji mėgausis tokia užkandžių lėkšte ir dėkos iš malonumo.