Rauginti agurkai

66 straipsnių

Rauginti agurkai – sūriam marinate paruošiamos daržovės. Marinatui paprastai tereikia kelių ingredientų – serbentų, vyšnių lapų, česnakų, prieskonių, druskos ir vandens. Po poros dienų raugintus agurkus jau galima valgyti. Tai vienas mėgiamiausių garnyrų vasarą.

Nomeda Marčėnaitė jau pradėjo raugintų agurkų sezoną ir dalijasi savo firminiu receptu: svarbu
nepamažinti vieno ingrediento

Viskas greitam valgymui: 9 raugintų daržovių receptai – agurkus valgysite jau po 20 minučių

Tinklaraštininkė dalijasi rauginimo ypatumais: viena daržovė ypatingai maloniai nustebino, o kitos neberaugs – nesužavėjo nei skonis, nei vaizdas

Du populiariausi būdai, kaip greitai užraugti agurkus: valgysite kone kasdien

Tokių skanių raugintų agurkų dar nevalgėte: tobulo skonio suteiks vienas ingredientas

Socialinius tinklus užkariauja naujas agurkų rauginimo būdas: pakeisite vos vieną įprastą ingredientą, o rezultatas – stulbinantis

Mineralinis vanduo – ne tik troškuliui malšinti: 4 netikėti jo panaudojimo būdai

Apie Gintaro agurkus jau sklando gandai: raugintų daržovių meistras pasidalijo receptu

Humoristas Haroldas giriasi, kad agurkus raugia tobulai: vadinu juos mažasūdžiais

Eksperimentas: pernakt raugti agurkai su citrina – tokių traškių ir gardžių net nesitikėjo

3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius

Tinklaraštininkė rado būdą, kaip raugintus agurkus išlaikyti iki pat žiemos – pavyks net ir neturint šalto rūsio

Šviežiai paraugti agurkai – valgysite jau kitą dieną

„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. Būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink...

Roma Macijauskaitė

Planuojantys agurkus konservuoti žiemai kasmet išgyvena tą pačią dilemą: kokį naują receptą išbandžius. Siūlome 7 agurkų konservavimo receptus. Čia rasite: raugintų, aštrių agurkėlių su čili ir imbieru, labai skanių marinuotų, raugintų su česnaku ir ciberžole, pjaustytų agurkų ir itin traškių marinu...

Izabelė Bočkienė, Specialus projektas „Kokybiškas maistas – kokybiškam gyvenimui“

Posakis „Roges ruošk vasarą, o ratus – žiemą“ puikiai tinka daugelyje gyvenimo sričių. Viena iš jų – daržovių ruošimas žiemai. Įpusėjus vasarai ateina pats laikas, kai reikėtų pagalvoti, ką valgysime šaltuoju metų laiku, juolab kad dabar parduotuvėse itin platus šviežių lietuviškų daržovių pasirinki...