Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Rauginti agurkai
66 straipsnių
Rauginti agurkai – sūriam marinate paruošiamos daržovės. Marinatui paprastai tereikia kelių ingredientų – serbentų, vyšnių lapų, česnakų, prieskonių, druskos ir vandens. Po poros dienų raugintus agurkus jau galima valgyti. Tai vienas mėgiamiausių garnyrų vasarą.
Viskas greitam valgymui: 9 raugintų daržovių receptai – agurkus valgysite jau po 20 minučių
Du populiariausi būdai, kaip greitai užraugti agurkus: valgysite kone kasdien
Tokių skanių raugintų agurkų dar nevalgėte: tobulo skonio suteiks vienas ingredientas
Socialinius tinklus užkariauja naujas agurkų rauginimo būdas: pakeisite vos vieną įprastą ingredientą, o rezultatas – stulbinantis
Mineralinis vanduo – ne tik troškuliui malšinti: 4 netikėti jo panaudojimo būdai
Apie Gintaro agurkus jau sklando gandai: raugintų daržovių meistras pasidalijo receptu
Humoristas Haroldas giriasi, kad agurkus raugia tobulai: vadinu juos mažasūdžiais
Eksperimentas: pernakt raugti agurkai su citrina – tokių traškių ir gardžių net nesitikėjo
3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius
„Vasarą agurkų sudėtis – pati geriausia“, - sako dietistė Vaida Kurpienė. Ji išskiria pagrindines priežastis, kodėl verta valgyti šviežius agurkus.
3 geriausi būdai, kaip raugti agurkus, – jau kitą dieną valgysite ypatingai traškius ir gardžius (1)
Kokia gi vasara be greitam valgymui paraugtų agurkų. Jie tinka prie kepsnio, į salotas, o ir vienus triaukšti be galo skanu! Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė raugtų agurkų sezoną pradeda dar net vasarai neprasidėjus vasarai. O ko gi laukti – juolab kai turi laiko iš...
Nomeda Marčėnaitė jau pradėjo raugintų agurkų sezoną ir dalijasi savo firminiu receptu: svarbu nepamažinti vieno ingrediento (2)
Vos pajutę vasaros šilumą pradedame gaivių raugintų agurkų sezoną. Ta proga menininkė ir visuomenininkė Nomeda Marčėnaitė dalijasi savo raugintų agurkų receptu. Sako, tokie gardūs, kad vos užraugus žino, jog netrukus procesą reiks kartoti. Beje, šis marinatas tinka raugiant ir kitas daržoves.
Tuno salotos – gardus ir sveikas patiekalas, tiksiantis tiek pietums, tiek vakarienei. O svarbiausia – tuno salotas paruošite labai greitai.
„Kai vyras atnešė iš rūsio paskutinį stiklainį mano raugtų agurkų, nusprendžiau, kad iš jų išvirsiu agurkinę sriubą. Būtinai turi būti su perlinėmis kruopomis, nors, kiek žinau, kiti verda ir su ryžiais. Gal ir skanu, bet aš lieku ištikima tradicinei agurkinei sriubai“, – teigia tinklaraščio „Gamink...
Planuojantys agurkus konservuoti žiemai kasmet išgyvena tą pačią dilemą: kokį naują receptą išbandžius. Siūlome 7 agurkų konservavimo receptus. Čia rasite: raugintų, aštrių agurkėlių su čili ir imbieru, labai skanių marinuotų, raugintų su česnaku ir ciberžole, pjaustytų agurkų ir itin traškių marinu...
Vasara – laikas, kai ant kasdienio stalo atsiduria šviežios, pačios įvairiausios sodo, daržo ir šiltnamio gėrybės. Tačiau artėjant rudeniui, jau nuo vasaros vidurio skubama pasiruošti užaugintas daržoves žiemai. Tam puikiai gali pasitarnauti rauginimas, kuris – ne tik paprastas, mitybos specialistų ...
„Šaltibarščiai, kurie vis dar nenusibodo, kuriuos gaminu karštomis dienomis, kurie geriau nei bet koks kitas patiekalas atgaivina! Šiandien gaminau šaltibarščius mūsų šeimoje labiausiai pamėgtus ir mėgiamus – su jogurtu ir raugintais agurkėliais. Jei dar nemėginote pasigaminti šaltibarščių su jogurt...
Šaltibarščiai yra kiekvienos vasaros top patiekalas. Kai tik prasideda šilti orai, prasideda šaltibarščių sezonas. Tad pasimėgaukite šiuo alternatyviu veganiškų šaltibarščių receptu! Nuostabus vasaros skonis.
Kur kas pigiau patiems pasigaminti šviežiai raugintų agurkėlių ar šaltibarščių, nei pirkti parduotuvėje gatavą produktą, įsitikinęs kainų lyginimo ekspertas, internete paskelbęs eksperimento skaičiavimus.
Vasariška šiluma jau sunokino pirmąsias šviežio derliaus daržoves. Tiesiai iš Lietuvos ūkių, traškūs agurkai jau keliauja į parduotuvių lentynas ir į mūsų lėkštes.
Atsakė, ar valgyti raugintus agurkus, jei skystis pabalo, ir kada produkto nevartoti, net jei kvapas nepakitęs (4)
Nusprendėte įsipilti į kavą pieno, bet pastebėjote, kad ant pakelio nurodyta galiojimo data pasibaigusi vakar. Tiesa, kvapas nėra prastas, o skonis – ne rūgštus. Ką darysite: pilsite į kavą, ar verčiau išpilsite į kriauklę? O kaip elgtis su duona, kurios pluta apipelijo? Gal nupjovus plutą valgyti s...
3 paprastos taisyklės, kurių laikydamiesi pagaminsite pačius traškiausius konservuotus agurkėlius (1)
Raugintus ar marinuotus agurkėlius mėgsta daugelis. Visgi, norint ypatingo skonio ir traškumo marinuotų ar raugintų agurkėlių pasigaminti namuose, reikėtų žinoti kelias subtilybes. Viena jų – naudoti kuo šviežesnius nedidelius kietus agurkus.
Tuštumos agurkų viduje – ypač dažna šių daržovių derliaus problema. Šiaip jau tokie agurkai tikrai valgomi, bet paprastai būna kartoki ir nelabai tinkami marinuoti. Štai kodėl verta pasidomėti, kas lemia ertmių atsiradimą ir kaip užsiauginti kietų agurkėlių.
Vos prasidėjus vasarai pradeda augti raugintų agurkų populiarumas. Ir ne veltui – juk rauginti agurkai ne tik skanūs, bet ir naudingi. Juose yra vitamino E, pantoteno rūgšties, magnio, fosforo, kalio, o svarbiausia – jie yra puikus natūralių probiotikų šaltinis.
Posakis „Roges ruošk vasarą, o ratus – žiemą“ puikiai tinka daugelyje gyvenimo sričių. Viena iš jų – daržovių ruošimas žiemai. Įpusėjus vasarai ateina pats laikas, kai reikėtų pagalvoti, ką valgysime šaltuoju metų laiku, juolab kad dabar parduotuvėse itin platus šviežių lietuviškų daržovių pasirinki...
Penki „auksiniai“ patarimai tobuliems raugintiems agurkėliams: gurmanai gali naudoti ir slaptą ingredientą (14)
Vasarai šuoliuojant į antrą pusę, norisi tinkamai išnaudoti jos nešamą derlių ir pasiruošti rudeniui bei žiemai. Štai kodėl dažnos šeimininkės ar šeimininko virtuvėje kaip tik dabar – stiklainių ruošimo raugintiems agurkėliams metas. Tačiau ar žinojote, kad rauginimui naudojant ne tos rūšies druską ...