111
Kitas

Mėsainiai su pelėsiniu sūriu ir burokėlių padažu

„Tėvo diena – tai kur kas daugiau nei tik data kalendoriuje. Tai diena, kada skubame pagerbti tėčius, senelius, prosenelius. Padėkoti už jų rūpestį, atsidavimą bei meilę. Pasakyti AČIŪ, kad yra kartu kai mums linksma ir kai sunku.

Ir visai nesvarbu, ar jūsų tėtis yra iš tų, kurie nori, kad ši diena būtų ypatinga ir visas dėmesys būtų skirtas tik jam, ar tas, kuris norėtų, kad niekas neprisimintų, kad tokia diena egzistuoja, – nustebinti ir parodyti dėmesį galime įvairiais būdais. Ir turbūt ne veltui liaudies išmintis sako, kad per skrandį į vyrų širdis prisibelsti lengviausia“, – sako maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ kūrėja Živilė Stumbrienė.

Šįkart tinklaraštininkė Živilė Stumbrienė, su vyru auginanti tris vaikus, dalijasi savo šeimos mėgiamiausiais Tėvo dienos receptais.

„Jei nusprendėte tėčiui dėmesį parodyti nuo pačio ryto – būtinai iškepkite močiutės kiaušinienę. Niekas geriau nenuteiks gerai dienai, nei paprasti, bet sotūs ir su nostalgijos prieskoniu pusryčiai.

Pietums dažniausiai gaminu mėsainį su pelėsiniu sūriu ir burokėlių padažu. Šis sumuštinis tikras vyro favoritas.

Jei švęsite su gausiu būriu svečių ir tėčių, pasirūpinkite užkandžiais. Šįkart užkandžiams siūlau gaminti nachos su jautienos faršu, persikus įdaryti pelėsiniu sūriu, švedišką silkė su obuoliais ir virtomis bulvėmis ar turkišką kebabą.

Desertą visuomet siūlau gaminti vaikams – juk vaikai šią dieną turi rodyti didžiausią dėmesį tėčiui, tad neretas jų pasirinkimas būna itališkas tinginys ar labai sezoniniai desertai – kokosinė panakota su karamelizuotais rabarbarais, „Trifle“ sluoksniuotis su braškėmis ir bananais arba snikerinis pyragas be glitimo.

Na, o aš turiu tradiciją tėvo dienai gaminti tortą „Retro“, kurio receptą parsivežiau iš gyvenimo Taline laikų. Mūsų namuose šis tortas net ir vadinamas „Tėvo dienos tortu“.

Močiutės kiaušinienė su svogūnų laiškais

Patiekalai

Tai labai vasariškas ir labai trumpo sezono patiekalas, tad linkiu nepraleisti momento, kada jau galima jį gaminti, nes bent kartą per vasarą išsikepti šią kiaušinienė tikrai verta, o ir ingredientų reikia vos keleto. Tad jei turite krūvą svogūnų laiškų ir keletą kiaušinių, visa kitą tikrai surasit.

Jums reikės:

  • Daug, tikrai daug svogūnų laiškų. Kepant šeimai aš parsinešu vos apkabinamą glėbį iš daržo.

  • Parūkytos šoninės

  • 3–4 kiaušinių

  • Druskos

  • Pipirų

Gaminimas:

  1. Keptuvėje pakepiname smulkiai supjaustytą šoninę.

  2. Svogūnų laiškus supjaustome stambiai, 3-4 cm dydžio žiedais.

  3. Dedame į keptuvę svogūnų laiškus. Laiškų turi būti kupina keptuvė. Kepdami svogūnų laiškai sumažės kelis kartus. Kepame kantriai ir ilgokai.

  4. Kai svogūnų laiškai pakeis spalvą, įmušame kiaušinius, padruskiname, papipiriname ir kepdami gerai išmaišome.

  5. Patiekiame su juoda duona.

Skanaus!

111
Kitas

Mėsainiai su pelėsiniu sūriu ir burokėlių padažu