„Kažkada girdėjau sakant, kad šiokiu metu reiktų nepamiršti automobilio duris gerai užrakinti, kad kaimynai cukinijų neprikrautų, nes visi augina ir niekam nereikia. Juokas juokais, bet cukinija yra viena unikaliausių ir tobuliausių daržovių būtent gaminimui: salotos, spagečiai, blynai, sriubos, omletai, pyragai ir daugybė kitų patiekalų iš jos gali paįvairinti jūsų stalą“, – sako tinklaraštininkė iš Palangos.
Ir kviečia iškepti cukinijų blynus su rūkyta lašiša.
Cukinijų blynai su lašiša
Reikės:
1 cukinijos
1 kiaušinio
1 v. š. kietojo sūrio
2 v. š. miltų
pipirų
rozmarino
česnakų granulių
Patiekimui:
rūktos lašišos
tepamo sūrio su žlelėmis
Gaminimas:
Vieną nedidelę cukiniją sutarkuoti, pasūdyti ir palikti 10 min.
Tada nuspausti sultis, kulti kiaušinį, dėti didelį šaukštą smulkinto džiugo arba parmezano, du šaukštus miltų, pipirų, sauso rozmarino ir česnako granulių.
Išmaišyti ir kepti ant vidutinės ugnies.
Patiekti su tepamu sūriu su žolelėmis ir rūkytos lašišos gabalėliais