Norint sulaukti gero kopūstų derliaus, svarbu kasmet laikytis sėjomainos taisyklių.
agurkai
519 straipsnių
Agurkas (lot. Cucumis) – moliūginių (Cucurbitaceae) šeimos augalų gentis.
Šaknis liemeninė, stiebas šliaužiantis. Žiedai vienalyčiai, geltoni. Vaisiai žali, vidutinio dydžio.
Virtuvės šefas atskleidžia, kaip pagaminti restorano vertus šaltibarščius: svarbiausias čia – vienas ingredientas
5 dar nematyti receptai, ką galima pagaminti iš sezoninių gėrybių: atraskite naujus skonius
Viskas greitam valgymui: 9 raugintų daržovių receptai – agurkus valgysite jau po 20 minučių
Du populiariausi būdai, kaip greitai užraugti agurkus: valgysite kone kasdien
Tokių skanių raugintų agurkų dar nevalgėte: tobulo skonio suteiks vienas ingredientas
Socialinius tinklus užkariauja naujas agurkų rauginimo būdas: pakeisite vos vieną įprastą ingredientą, o rezultatas – stulbinantis
Mineralinis vanduo – ne tik troškuliui malšinti: 4 netikėti jo panaudojimo būdai
Apie Gintaro agurkus jau sklando gandai: raugintų daržovių meistras pasidalijo receptu
Humoristas Haroldas giriasi, kad agurkus raugia tobulai: vadinu juos mažasūdžiais
Eksperimentas: pernakt raugti agurkai su citrina – tokių traškių ir gardžių net nesitikėjo
Šis agurkų marinavimo būdas jau tapo interneto sensacija – išbandžiusieji kitų receptų ir nebeieško
Suaugęs iš gimtojo miesto išvažiavo be minties sugrįžti: neprisitaikė prie bachūriško ir šeimamaršinio gyventojų mentaliteto (32)
Kodėl tu nuolat šiki ant Kėdainių, po vienos iš diskusijų apie šį vidurio Lietuvoje esantį 11-ą pagal dydį šalies miestą, paklausė manęs vienas kėdainietis, vaikystės draugas. Galėčiau pasakyti jo vardą ir pavardę, bet pamaniau, kad, jei jis taip jautriai reaguoja į kalbas apie jo gimtąjį miestą, ta...
IT profesorius iš Talino nedidelėje lysvėje užsiaugina 800 agurkų: jo metodas – paprastas kaip du kart du (6)
Talino technologijų universiteto informacinių technologijų profesorius Jaanas Raikas nuo 16 agurkų sodinukų nuskina apie 800 agurkų. Jo auginimo metodą vertėtų išbandyti ir kitiems, rašo „Maaleht“.
Kanados „TikTok“ sensacija Loganas Moffittas savo kūrybiškais salotų receptais pavertė agurkus pasauline virusine maisto tendencija ir pelnė daugiau nei 4,7 mln. sekėjų. Pirmajį jo vaizdo įrašą „TikTok“ tinkle peržiūrėjo daugiau nei 20 mln. žmonių. Kitų įrašų peržiūrų skaičius taip pat siekia milijo...
Traškūs, sultingi, vienu metu ir sūrūs, ir saldūs, ir rūgštūs. Marinuoti agurkai – visų mėgstamas užkandis ar net pagrindinis patiekalas.
Karštos ir sausos dienos prisideda prie to, kad augalai nukenčia nuo tripsų. Kaip su jais kovoti, liepos 27 d. socialiniame tinkle „TikTok“ savo patirtimi dalijosi daržovių augintojai.
Egzotinių prekių parduotuvėje Elena įsigijo du vaisius, norėjo su anūke paragauti kažko įdomaus. Tačiau visų sėklų moteris neišmetė, vietoj to kelias pasodino į žemę. Šiandien egzotiškos išvaizdos ir neįprasto skonio augalas jau okupavo ne tik šiltnamį, bet ir daržą bei džiugina gausiu derliumi.
Agurkai yra labai skanūs, ypač jei auginami savo rankomis. Egzistuoja tam tikri jų auginimo niuansai ir taisyklės, kurias reikėtų žinoti bei jų laikytis, norint surinkti gausų derlių.
Cezaro salotos niekada nepabosta. Pasigaminkite jų – tai sveika, sotu ir maistinga. Gaminant cezario salotos itin svarbus padažas.
Maži, traškūs ir gaivūs agurkai – tai ko visi trokšta. Niekas, matyt, nenori storų, išpampusių agurkų, kuriose sėklos kone nago didumo. Bet kartais taip nutinka, kad peraugusių agurkų tiesiog ima ir atsiranda. Vieni juos išmeta lauk, kiti turi jau patikrintus receptus, o treti ieško būdų, kaip juos ...
Vyrauja nuomonė, kad agurkai negali duoti vaisių iki pirmųjų šalnų, tačiau patyrę daržininkai žino, kad galima padaryti taip, kad vaisių sulauktumėte labai ilgai.
Naminių kebabų receptas praverčia, kai stinga laiko, o valgyti norisi čia ir dabar. Tačiau nors ir greitas, šis maistas yra sveikas. Kuo daugiau daržovių, tuo ir sveikiau, ir gardžiau. Kebabą valgykite šiltą.
Išbandykite korėjietiškus marinuotus agurkus – itin patiks mėgstantiems pikantišką skonį. Valgykite šiuos marinuotus agurkus jau po 24 valandų.
Pradėjus aktyviai derėti agurkams sodininkai susiduria su klausimu: kada geriausia juos skinti ir kaip išlaikyti šviežius kuo ilgiau. Štai keli patarimai, kurie padės tai padaryti.
Šis agurkų marinavimo būdas jau tapo interneto sensacija – išbandžiusieji kitų receptų ir nebeieško (4)
Prisipažinsiu, jau kurį laiką man internete vis šmėsteldavo žinutės apie agurkų marinavimą su garstyčiomis. Na o kai brolienė Aldona Macijauskienė pasidžiaugė jau antrus metus marinuojanti agurkus žiemai tik pagal šį receptą, supratau, kad jis tikrai vertas dėmesio. Nes Žemaitijoje gyvenanti brolien...
Perlinių kruopų sriuba – puikus receptas norint sunaudoti agurkų derlių ir pasiruošti konservų. Žiemą už šias pastangas tikrai sau padėkosite. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 10 stiklainiukų po 0,5 litro.
Receptas susiruošusiems ruošti marinuoti agurkus žiemai. Juo dalijasi maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ kūrėja Renata Šniolienė. Šitokiu būdu pagaminę agurkų žiemai turėsite du produktus vietoj vieno.
Kad agurkai gerai derėtų, atkreipkite dėmesį į tai, kaip jie žydi. Norint gauti gerą derlių, svarbu, kad agurkai turėtų mažiau tuščiavidurių žiedų – „vyriškų“ žiedų ir daugiau „moteriškų“ žiedynų.
Šviežiai paraugti agurkai – vienas gardžiausių vasaros užkandžių. Žinoma, tokį garnyrą galima pasiruošti ir žiemą, tačiau vasarą jis skaniausias. Šviežiai paraugtus agurkus valgysite jau kitą dieną.
Kiekvienas Kėdainietis žino – vidurvasaris Kėdainiuose – tikra agurkų fiesta. Kasmet liepos mėnesio viduryje į Kėdainių miesto parką suplūsta gausybė miesto gyventojų ir svečių. Čia ir šiemet, liepos 13 d., Kėdainių kultūros centras rengia tradicinį Agurkų festivalį.