Kelerius metus veikiantis Brastos skveras yra po atviru dangumi įrengta pramogų erdvė.

Atėjusius mus pasitiko žmonių šurmulys ir garsiai grojanti muzika – vyko renginys, didžėjus leido muziką. Atmosfera buvo gana jauki.

Brastos skvere galima įsitaisyti pavėsinėje, saugančioje nuo saulės ar lietaus, ar ant sėdmaišių, kėdžių.

Skvere stovi penki maisto vagonėliai, tad nuėjome apsižvalgyti, koks valgiaraštis. Kiekvienas vagonėlis siūlo vis kitokį maistą: picas, makaronų patiekalus, mėsainius, keptus šonkaulius, kebabus, sušius ir kt.

Mūsų kompanija maistą rinkosi iš skirtingų vagonėlių, nes kiekvienas norėjo kitokio maisto. Aš užsisakiau cezario salotas su grilinta vištiena už 9 eurus. Vaikinai užsisakė BBQ plėšytos kiaulienos burgerį už 8,5 euro, čederio sūrio spurgyčių su jalapenais už 6 eurus ir kebabą už 10 eurų. Draugė užsisakė gruzdintų bulvyčių už 3,5 euro. Iš viso už maistą keturiems asmenims sumokėjome 37 eurus.

Brastos skveras, kebabas

Užsakytų patiekalų ilgai laukti nereikėjo. Cezario salotas, čederio sūrio spurgytes ir bulvytes pasiėmėme po 10 minučių. Mėsainio ir kebabo reikėjo palaukti ilgiau – apie 13 minučių.

Cezario salotų porcija buvo didelė, vištiena gerai iškepta ir sultinga, salotos – traškios. Pomidorai suteikė salotoms gaivumo, o parmezano sūrio drožlės – pikantiškumo. Cezario salotos buvo tikrai skanios ir sočios, tačiau man pritrūko padažo – jo neužteko visoms salotoms.

Brastos skveras

Draugės teigimu, gruzdintos bulvytės buvo traškios ir skanios, ir nors porcija buvo nemaža, būtų norėjusi jų daugiau.

Brastos skveras

Čederio sūrio spurgyčių porcijoje buvo apie 5–6 vienetai, tad visi jų tiesiog paragavome. Spurgytės buvo traškios iš išorės, o jalapenai pridėjo malonaus aštrumo. Mums patiko.

Mano draugui skanus buvo ir BBQ plėšytos kiaulienos burgeris. Mėsa buvo minkšta, puikiai derėjo padažai.

O štai kebabas, pasak jį valgiusio draugo, buvo, ko gero, skaniausias, kokį jam yra tekę ragauti. Kebabas buvo didelis, jame gausiai pridėta mėsos ir daržovių.

Brastos skveras

Taigi, maistu likome patenkinti.

Beje, pastebėjome, kad ši vieta yra draugiška augintiniams. Prie gretimo staliuko sėdėjusi jauna šeima buvo atsivedusi šunį. Gyvūnui buvo pasiūlytas vandens dubenėlis ir net užkandžių.

O Kaune gyvenanti Karolina nutarė išbandyti mekskietišką virtuvę ir apsilankė restorane „Guacamole“. Už vieną patiekalą ir gėrimą sumokėjo 15 eurų, tačiau patiko ne viskas: Pietūs restorane už 15 eurų – gaila, patiko ne viskas