Marinuota saldžiarūgštė cukinija – ragausite jau po valandos
„Kartas nuo karto gaminu šį gėrį. Gražu ir tikrai labai skanu. Ir tinka prie visko – mėsos, žuvies, kiaušinienės. Siūlau išbandyti“, – ragina maisto tinklaraščio „Skanios istorios“ autorė Jurga Medžionienė.
Reikės:
cukinijos
įvairių žolelių
kvapiųjų ir raudonųjų pipirų
Marinatui:
verdančio vandens – 1 l
acto – 100 ml
druskos – 1 v. š.
Cukraus – 4-5 v. š.
Gaminimas:
* Cukiniją supjaustyti skustuku. Dėti į stiklainį, įmesti žolelių, keletą kvapniųjų ir saują raudonųjų pipirų.
Išvirti marinatą: į verdantį vandenį supilti actą, suberti druską, cukrų (kad būtų saldžiarūgštis). Pavirti kelias minutes.
* Atvėsusį užpilti ant cukinijų. Jau po valandos kitos galima valgyti.
Skanu!