Dešimtuke – net keturios šaltos sriubos iš Ispanijos: antroje, trečioje, šeštoje ir dešimtoje vietose. Tai (iš eilės) – porra antequerana, salmorejo, ajoblanco ir gazpacho. Ketvirtoje daug kam žinoma bulgariškoji tarator sriuba, penktoje – vichyssoise iš prancūzų virtuvės.

Septintoji vieta atiteko korėjetiškai naengmyeon, o aštuntoje vietoje – latviška aukstā zupa. Devinta tarp geriausiųjų pripažinta vengriška saldi meggyleves sriuba.

Na o artėjantys šilti orai – puiki proga pasigaminti šaltos gardžios sriubos.

* Tad kviečiu išsirinkti mėgiamiausius ir gaminti šaltibarščius:

* O čia rasite ketvirtoje vietoje esančią bulgarišką taratoro sriubą. Jos receptu dalijasi jau 10 metų Bulgarijoje gyvenanti maisto tinklaraščio „Tekstoranas“ autorė Virginija Pupeikytė-Dzhumerova.
* Jei norėtumėte išbandyti dešimtoje vietoje atsidūrusią gaspačio, receptą rasite čia:
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)