Po to, kai leidinys „The New York Times“ savo publikacijoje šaltibarščius pavadino lenkiška šalta sriuba, tarp lietuvių kilo tikras ažiotažas. Po „The New York Times“ įrašu feisbuke, kuriame pristatytas šaltibarščių receptas, pasipylė lietuvių komentarai. Daugybė internautų norėjo patikslinti, kad š...
šaltibarščiai
129 straipsnių
Šaltibarščiai (lenk. Chłodnik litewski, latv. Aukstā zupa) – Rytų Europos šalių (Lietuvos, Lenkijos, Latvijos, Rusijos, Baltarusijos) tradicinė šalta barščių sriuba.
Išsiilgusiems pavasario – 7 šaltibarščių receptai: tiks ir netoleruojantiems pieno produktų
Karina – apie skaniausius šaltibarščius: tik nedarykite šių dviejų klaidų
Maisto tinklaraštininkė Renata – apie šaltas sriubas: kaip paruošti, kad būtų išskirtinai skanu, ir ko niekada nepatiektų svečiui
10 šaltibarščių receptų – nuo tradicinių iki sriubos be burokėlių, bulvių ar gaminamos su vištienos sultiniu
Šaltibarščiai paskelbti geriausia šalta sriuba pasaulyje – populiariausiųjų 10-uke yra ir kitų lietuviams gerai žinomų patiekalų
Virtuvės šefas atskleidžia, kaip pagaminti restorano vertus šaltibarščius: svarbiausias čia – vienas ingredientas
Patarė, kaip taip tradicinius šaltibarščius pagaminti sveikiau – tinka ir netoleruojantiems glitimo
Po „The New York Times“ publikacijos apie šaltibarščius pasipylė pasipiktinusių lietuvių komentarai (30)
Leidinio „The New York Times“ publikacija, kurioje pateikiamas chłodnik litewski receptas, ne juokais papiktino lietuvius. Tautiečiai komentavo užsigavę, kad leidinys lietuvių taip dievinamus šaltibarščius pateikė kaip populiarią lenkų virtuvės šaltsriubę.
Mišlenai čia nevaikšto. Žvaigždės ant restoranų stogų nekrenta. Čia Nemuno užliejamos pievos ir Mažosios Lietuvos vokiški peizažai.
Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
Palangos verslininkai sakosi kainų nekėlę, tačiau poilsiautojai pastebi: išleidžia ir 100 eurų per dieną (1)
Kur Palangoje pigiau pavalgyti, jog netektų už šaltibarščius susimokėti 12 eurų? Legendos sklando ir apie 14 eurų kainuojančius cepelinus. Kokios šiemet kainos Palangoje ir ko tikisi verslininkai, skelbiama LNK žinių reportaže.
Apie šią kavinę žino tik vietiniai Palangos gyventojai: sočiai ir skaniai pietavo neskriausdama piniginės (1)
Jei ne visi, tai bent dalis lietuvių nuoširdžiai mėgsta Palangą. Galbūt ją mėgtų ir daugiau tautiečių, jeigu tik ne tos aukštumas siekiančios kainos, o ypač – maitinimo srityje. Kol vieni pietums valgo kasmet vis brangstančius kurorto patiekalus, kiti ieško tokių vietelių, kuriose piniginė stipriai ...
Laidų vedėja, vaizdo turinio kūrėja, prodiuserė Kornelija Jasiūnaitė ir komikas Kristoforas Vaidutis Jankauskas pradeda kartu keliauti po lietuviškus festivalius. Pirmasis taškas – jau antrą kartą vykstantis pagrindiniam lietuvių vasaros patiekalo garbei dedikuotas Šaltibarščių festivalis! Šį kartą ...
Šiltuoju metų sezonu, kai kūnas reikalauja lengvesnio maisto, vienas mėgstamiausių pasirinkimų – šaltibarščiai. Įvairių skonių, tradiciniai ir ne visai, su virtomis ar keptomis bulvėmis – kuris pasirinkimas visgi sveikiausias? Maisto technologė Raminta Bogušienė atskleidžia sveikų šaltibarščių recep...
Šiandien sostinėje vyksta antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis. Šalia Tymo turgaus, Bastėjos kalno papėdėje, Kūdrų parke ir kitur senamiestyje vilniečiams bei sostinės svečiams surengtos išskirtinės ir nemokamos pramogos visai šeimai.
Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...
Rožinis potvynis Vilniuje ir jūsų šaldytuve: šaltibarščių šaltiena – tokio delikateso jums dar neteko ragauti (1)
Birželio 1-ąją, šeštadienį, vilniečiai ir sostinės svečiai kviečiami praleisti sostinės centre, kur vyks jau antrasis Vilniaus šaltibarščių festivalis (angl. „Vilnius Pink Soup Fest“). Ta proga įvairiose miesto vietose bus galima pramogauti ir paragauti ne tik šaltibarščių, bet originalių rožinių pa...
Jau šį šeštadienį, birželio 1-ąją, sostinėje vyks pasaulio virtuvės ragautojų širdis užkariavusių ir skaniausia šalta sriuba tituluotų Šaltibarščių festivalis! Akys raibs nuo rožinės spalvos, širdys sals nuo pašėlusių linksmybių gausos, o energiją ir gerą nuotaiką palaikys pats tikriausias kiekvieno...
Kainų lyginimo portalas „Pricer“ apsilankė didžiuosiuose šalies prekybos tinkluose, kur apžiūrėjo ir užfiksavo, kokios yra šaltibarščių, jų ingredientų kainos didžiausiuose mūsų prekybos tinkluose.
Vasara dar neprasidėjo, bet šilti orai lepina ir veja prie jūros. Vis dėlto čia poilsiautojai pasitinkami ne taip svetingai, nes kainos, palyginti su praėjusiųjų metų vasaros pradžia, kandžiojasi. Verslas teisinasi, kad brangimas – dėsningas. Pigiausi rasti šaltibarščiai šiemet kainuoja 3,5 Eur, o u...
Lietuviški patiekalai niekada neatsibosta. Štai maisto tinklaraščio „Kūmutės virtuvė“ autorė Renata Šniolienė patiekia „baltų šaltibarščių“ variantą. Kaip ir visos panašios šaltsriubės – ši yra gaivi, lengva, intensyvaus česnakinio skonio.
Lietuviai turi Kaziuko mugę, kurioje kasmet įvairiuose miestuose renkamės pirkti medinių šaukštų, ragauti savų ir kaimyninių gėrybių, skamba daug liaudiškos muzikos, matomi amatininkai, švenčiamas pavasario atėjimas. Vis dėlto, tradicinė šventė ir lieka tradicine, šiek tiek sena, senovine. O kaip mu...
Jei be šaltibarščių negalite gyventi, bet norite sulieknėti, išmėginkite šią dietinę versiją.
Gegužės 7 d. nuo Vilniaus iki Liublino nusidriekė ilgiausias pasaulyje šaltibarščių stalas – tokį įspūdį sudarė stoties rajone esanti instaliacija „Portalas“, prie kurios Vilniaus ir Liublino pusėse buvo nuklotas rožinis stalas. Ant jo puikavosi geriausia pasaulio šalta sriuba pripažinti šaltibaršči...
Per žiniasklaidą nuvilnijo smagi žinia – lietuviški šaltibarščiai įvertinti kaip geriausia pasaulyje šalta sriuba. Šia proga loterijų organizatorė „Olifėja“ kviečia mėgautis ne tik „rožinės sriubos“ dubenėliu, bet ir prizu iki 75 000 eurų. Pristatomas riboto leidimo momentinės loterijos bilietas „Ša...
Kai sinoptikai džiugina vasariškų orų prognozėmis, neretas planuoja gaminti šaltibarščius. Tradicinė sriuba – labai skani, niekas nesiginčija, tačiau yra tiek šios sriubos atmainų, kad gaila būtų neišmėginti naujų skonių. Tekste – šie receptai: šaltibarščiai su jogurtu ir raugintais agurkėliais, šal...