Statistikos duomenimis, net apie 30 proc. pacientų kolonoskopijos tyrimui atvyksta netinkamai pasiruošę.
Agnė Šiatkienė
7 straipsnių
Tai kas pagaliau yra tie probiotikai ir prebiotikai, apie kuriuos pastaruoju metu taip daug kalbama? Ar verta į juos investuoti, ar verta juos vartoti tikintis pagerinti sveikatą? O jei jau vartoti, kaip pasirinkti tinkamus ir kaip naudoti, kad būtų pasiektas norimas rezultatas? Ar vartojant reikia ...
Paprastas būdas nustatyti, ar iš burnos nesklinda blogas kvapas: gydytoja išvardijo, kas gali jį sukelti (47)
Pagrindinės priežastys, dėl kurių iš viduramžių lietuvio burnos, kaip tvirtinama rašytiniuose šaltiniuose, nemalonus kvapas sklisdavo net per dešimt žingsnių – skorbutas, ėduonis ir pūliniai burnoje, plaučių ir žarnyno ligos. Nors viduramžiai jau senokai baigėsi, blogas burnos kvapas iki šių dienų p...
Didžiųjų metų švenčių periodas – tikras darbymetis gydytojams gastroenterologams. Įvairūs virškinimo, kepenų funkcijų sutrikimai, ūminiai ir lėtiniai kasos uždegimai – tai dažniausios priežastys, dėl kurių į gydytojus ir ligoninių priėmimo skyrius kreipiasi kone vos nuo šventinio stalo pakilę pacien...
Su viena dažniausių ūminio viduriavimų rūšių – keliautojų diarėja – susiduriama nuvykus į tolimus kraštus, kur dėl pasikeitusios aplinkos ir maisto pasikeičia žarnyno mikroflora – virškinamąjį traktą kolonizuoja neįprastos bakterijos, ir pradedama viduriuoti. Be to, keliautojus net egzotiškuose kraš...
Pagrindinės priežastys, dėl kurių iš viduramžių lietuvio burnos, kaip tvirtinama rašytiniuose šaltiniuose, nemalonus kvapas sklisdavo net per dešimt žingsnių – skorbutas, ėduonis ir pūliniai burnoje, plaučių ir žarnyno ligos.
Gyvenant šalyje, kur taip mėgstami spirgučiais ir grietine pagardinti cepelinai, vėdarai ir kiti ne mažiau riebūs valgiai, tik retam neteko patirti rėmens, kai sukilusios skrandžio rūgštys ima dirginti stemplę, sukeldamos nemalonų maudulį ir gaižulį burnoje.