Iki Kūčių likus mažiau nei savaitei verta susiplanuoti šventinį meniu. Jei šiemet norite nustebinti artimuosius, galite išbandyti kiek primirštus, senovinius šios šventės valgius.
Aguonpienis
6 straipsnių
Aguonpienis – iš aguonų, virinto atšaldyto vandens ir cukraus gaminamas nealkoholinis gėrimas, kūčiukų užpilas, skirtas Kūčių stalui.
Aguonpienis yra laikomas dvasių gėrimu, palikimu. Kartu su kviečiais, pupelėmis ir žirniais jis įeina į kūčios, specialiai gaminamos dvasioms (protėvių vėlėms), sudėtį.
Planuojantiems Kūčių meniu: šiuos patiekalus daugelis lietuvių įpratę matyti ant šventinio stalo (3)
„Spragtukas“ kompiuterio ekrane, eglutė tiesiai į namus, dovanos iš paštomato ir maisto meniu, kurį dėlioji bei „krauni“ į krepšelį mobilioje programėlėje. Kaip daugelis jau pajuokauja: būna geresni, būna blogesni metai ir būna 2020 m. Realybė visai kitokia, tad ir šventės bus kitokios. Pirmiausia –...
Pateikiame tiek iš senų laikų išlikusių, tiek naujų 12 Kūčių patiekalų, pagardintų riešutais ir džiovintais vaisiais, bei tradicinio avižų kisieliaus ir aguonpienio receptų.
Renata Ničajienė siūlo aguonų pieną gaminti šiuolaikiškai: pienas itin gardus, o aguonos nelenda į dantis (34)
Mūsų tradicinis aguonų pienas galėtų laisvai būti įtrauktas į dabar pasaulyje taip madingų augalinių pienų sąrašą. Jo skonis mums įprastas, o Kūčios tiesiog neįsivaizduojamos be aguonų piene plaukiojančių kūčiukų.
Daugiau nei dvejus metu Lietuvoje gyvenantis ekvadorietis Fabianas Sanchezas ne vienam yra žinomas iš „Youtube“ patalpintų filmukų, kuriuose jis ragauja ir vertina lietuvišką maistą ar vykdo eksperimentus. Atėjus pirmosioms Šv. Kalėdoms Lietuvos kaime, jis pabandė paragauti tradicinio Kūčių stalo va...
Aguonpienis ir kūčiukai – beveik neatsiejama Kūčių dalis, tačiau specialistai įspėja, kad tai ne toks nekaltas derinys, kaip gali pasirodyti.