Aida Matulevičiūtė

24 straipsnių

LRT TELEVIZIJOS laida „Vartotojų kontrolė“, LRT.lt

Geresnės kokybės kruopų pats grūdas būna gražesnis – išvirus kruopos biresnės, o prastesnės – daugiau kaip košė, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Vartotojų kontrolė“ sako virtuvės šefė Aida Matulevičiūtė. Ji ir kiti specialistai sako, kad kruopos dažniau turėtų papildyti mūsų racioną, tačiau tam tinka ne vi...

Nors ruošiant maistą su svogūnais gali tekti išspausti šiek tiek ašarų, tačiau mitybos ekspertai tikina, kad tai yra niekis, palyginti su svogūnų organizmui teikiama nauda. Tuo metu prekybininkai pažymi, kad šalies gyventojai renkasi itin įvairias svogūnų rūšis, o jų pasiūla parduotuvėse kasmet auga...

Tiek suaugusieji, tiek vaikai itin laukia vasaros, kuri visuomet siūlo gausų įvairiausių skonių uogų kraitį. Nuo itin saldžių iki be galo rūgščių – kiekvienas gali pasirinkti savo mėgstamą rūšį. Prekybos tinklo „Iki“ užsakymu atliktos gyventojų apklausos duomenimis, su vasara lietuviams labiausiai a...

Italai, ispanai, graikai ir kitų Viduržemio regiono šalių gyventojai neįsivaizduoja savo kasdienės virtuvės be alyvuogių aliejaus, jis plačiai naudojamas tiek kulinarijoje, tiek konditerijoje. Šį produktą šiandien pamėgęs beveik visas pasaulis, lietuviai – ne išimtis. Ypač tyras šaltai spaustas alyv...

Makaronai – itin paprastas ir elementarus maisto produktas, kurį virtuvėje naudoja didžioji dalis Lietuvos gyventojų. Juos ypač mėgsta mažieji šeimos nariai, nes makaronai patrauklūs savo forma – įvairūs suktukai, sraigteliai ir vamzdeliai valgymo procesą paverčia žaismingu procesu, o originaliai pa...

Tarpušventis – įtemptas metas skrandžiui, nes kai baigiasi vienos šventės, iškart prasideda kitos. Todėl šiuo laikotarpiu reikia stengtis maitintis lengvesniu maistu. Kaip tinkamai pasirūpinti savo organizmu tarpušvenčiu, atsiųstame pranešime pataria mitybos sveikatai poveikio tyrėja ir knygos „Auga...

Didžiosios metų šventės daugelį lietuvių džiugina ne tik jaukia atmosfera, artimiausių žmonių draugija ir kalėdinėmis dovanomis, bet ir gausiu šventiniu stalu. Šioms gerybėms dažnai būna sunku atsispirti, todėl neretam persivalgymas yra įprastas švenčių palydovas.