Socialinių tinklų vartotojai dalinasi naujienų reportažu iš Ispanijos, kuriame nufilmuota, kaip skiepijamos žuvys. Žinutėse siūloma pasisaugoti ir atkreipti dėmesį į žuvies kilmės šalį esą paskiepytų žuvų vartojimas gali būti žalingas žmogaus sveikatai.
akvakultūra
21 straipsnių
Akvakultūra – vandens organizmų, tokių kaip žuvys, moliuskai, vėžiagyviai ir vandens augalai, auginimas. Akvakultūra apima organizmų auginimą gėlame ir sūriame vandenyse kontroliuojamomis sąlygomis. Tai priešprieša komercinei žūklei, kuri surenka natūralioje aplinkoje augančius gyvius. Daugiausiai išplėtota Azijoje.
Žvejybos ir akvakultūros sektoriaus atstovai, patyrę nuostolių, netrukus galės kreiptis kompensacijų
Žvejybos ir akvakultūros sektoriaus atstovai, patyrę nuostolių dėl Rusijos karinės agresijos prieš Ukrainą, netrukus galės kreiptis kompensacijų – patvirtintos naujos taisyklės.
Krevečių ištekliams vandenynuose senkant, vis daugiau perspektyvų atsiveria akvakultūros ūkiams.
Nesąmonė. Neįmanoma. Taip negali būti, nes taip nebūna niekada. Tokių ir panašių pasakymų daugelis esame girdėję nuo vaikystės: kai planavome kažką, ko dar nedarė kiti, svajojome, kūrėme. O paskui paklusę „proto balsui“ išsižadėjome tų keistų idėjų. Tiesa, ne visi.
Danai planuoja Baltijos jūroje tinklinėse varžose pirmieji pradėti auginti vaivorykštinius upėtakius.
Žemės ūkio ministro įsakymu pakeistas paramos paraiškų pagal Lietuvos žuvininkystės sektoriaus 2014-2020 metų veiksmų programos priemones priėmimo šiemet grafikas.
Tinkama mityba, praturtinta būtiniausiomis žmogui reikalingomis medžiagomis ir kokybiškais baltymais – viena svarbiausių sąlygų, siekiantiems palaikyti gerą sveikatą ir ilgaamžiškumą. Vienas tokių sveikatą palaikančių produktų yra šviežia žuvis.
Artėjančios šventės daugelį priverčia pasimuistyti kelnėse. Kaip ir kasmet laukia tikras maisto maratonas – riebios mišrainės, karbonadai, saldus kisielius ir kiti gardėsiai, su kuriais siejame sotų Kalėdinį stalą. Kad netektų po švenčių apmaudžiai stoti ant svarstyklių tik tam, kad išvysti dešimčia...
Nutekėjus informacijai iš Žemės ūkio ministerijos koridorių sunerimo Lietuvos meškeriotojų ir jiems prijaučiančių bendruomenė bei nemažai žuvivaisos įmonėse dirbančių žmonių. Pasirašytas žemės ūkio ministro nutarimas, kad nuo 2019 metų sausio 1 dienos du valstybiniai žuvivaisos ūkiai, Ignalinos ir Š...
Širdies ligos – patogaus civilizuoto gyvenimo pasekmė. Nuolat persivalgantys ir mažai judantys žmonės dažnai skundžiasi širdies veiklos sutrikimais. Tyrimai rodo, kad tokiomis sąlygomis taip pat didėja infarkto tikimybė. Išvengti širdies ligų rizikos galima pradėjus nuo paprastų žingsnių – pakeitus ...
Nuo seno žvejais garsėjančiame Lietuvos pajūrio regione galima įsigyti ne tik šviežiai sugautos ar rūkytos žuvies. Visai netoli Klaipėdos dekoratyvinės akvakultūros ūkį įkūręs vyras perina mailių, o žuvytes pirkėjai gali patys užsiauginti ir patiekti pačią sveikiausią žuvį savo šeimai ar svečiams.
Apsipirkinėjant po dienos darbų labai dažnai rankos pačios tiesiasi prie šaldytų produktų arba įvairiausių pusgaminių ar rūkytų gaminių lentynų. Juk 8 valandas praleidus biure mažiausiai norisi dar dvi padovanoti virtuvei. Nuovargis, stresas ar paprasčiausias tingulys priverčia mus pamiršti tikrąją ...
Įprasta manyti, kad karpis – labai paprasta ir neįmantri žuvis, tačiau būtent šis gėlavandenis milžinas savo sudėtyje turi daug žmonėms reikalingų maistinių medžiagų. Nors karpis nėra riebi žuvis, riebalai sudaro tik 2 proc. jo bendrosios masės, savo naudingumu žmonių sveikatai jis nė kiek nenusilei...
Žiemos metas tarp didžiųjų švenčių – puiki proga iki soties atsivalgyti žuvies. Be to, mėgstantieji pasisukioti virtuvėje šiuo metu gali atskleisti visus savo kulinarinius sugebėjimus.
Nors natūralūs žuvies ištekliai Lietuvoje nėra gausūs, dėl gerai išvystytos žuvų veisimo praktikos, visi prekybos centruose ir turguose gali įsigyti šviežios ekologiškuose žuvininkystės ūkiuose išaugintos žuvies. Žuvis taip pat yra ir vienas pagrindinių žiemos švenčių patiekalų, todėl patarimų, kaip...
Vis daugiau Lietuvos vandens telkinių sulaukia naujų gyventojų. Ne išimtis ir Panevėžio mieste esantis Ekrano tvenkinys. Praėjusią savaitę tarp vietos gyventojų itin populiarus vandens telkinys pasipildė karpiais.
Didžiosios Britanijos meškeriotojai skambina pavojaus varpais dėl jūroje nykstančių lūpočiais vadinamų žuvų išteklių. Šios žuvys kenčia dėl nevaldomos verslinės žūklės ir dėl lašišų auginimo ūkių poreikių. Ūkiai lūpočius apgyvendina šalia lašišų, kad šie naikintų karališkas žuvis puolančius parazitu...
Gyvenant pasaulyje, kuriame įprastos gyvūnų rūšys nyksta žymiai greičiau nei atrandamos naujos, vis daugiau žmonių atsigręžia į ekologišką gyvenseną ir stengiasi tausoti gamtos išteklius.
Akvakultūros įmonėms - geros žinios. Šios verslo šakos dalyviai gali pretenduoti į paramą, kuri skirta verslo plėtrai.
Antradienį Kaune, Aleksandro Stulginskio universitete (ASU), duris atvėrė naujos „Žuvų auginimo“ ir „Žuvų veisimo“ laboratorijos. Teigiama, kad daugiau nei pusę milijono eurų kainavusios laboratorijos yra pačios moderniausios visame Baltijos regione.