akvakultūra

21 straipsnių

Akvakultūra – vandens organizmų, tokių kaip žuvys, moliuskai, vėžiagyviai ir vandens augalai, auginimas. Akvakultūra apima organizmų auginimą gėlame ir sūriame vandenyse kontroliuojamomis sąlygomis. Tai priešprieša komercinei žūklei, kuri surenka natūralioje aplinkoje augančius gyvius. Daugiausiai išplėtota Azijoje.

Melas
Melo detektorius
Ar tiesa, kad pavojinga valgyti paskiepytas žuvis?

Socialinių tinklų vartotojai dalinasi naujienų reportažu iš Ispanijos, kuriame nufilmuota, kaip skiepijamos žuvys. Žinutėse siūloma pasisaugoti ir atkreipti dėmesį į žuvies kilmės šalį esą paskiepytų žuvų vartojimas gali būti žalingas žmogaus sveikatai.

Liudas Dapkus

Nesąmonė. Neįmanoma. Taip negali būti, nes taip nebūna niekada. Tokių ir panašių pasakymų daugelis esame girdėję nuo vaikystės: kai planavome kažką, ko dar nedarė kiti, svajojome, kūrėme. O paskui paklusę „proto balsui“ išsižadėjome tų keistų idėjų. Tiesa, ne visi.

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Tinkama mityba, praturtinta būtiniausiomis žmogui reikalingomis medžiagomis ir kokybiškais baltymais – viena svarbiausių sąlygų, siekiantiems palaikyti gerą sveikatą ir ilgaamžiškumą. Vienas tokių sveikatą palaikančių produktų yra šviežia žuvis.

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Artėjančios šventės daugelį priverčia pasimuistyti kelnėse. Kaip ir kasmet laukia tikras maisto maratonas – riebios mišrainės, karbonadai, saldus kisielius ir kiti gardėsiai, su kuriais siejame sotų Kalėdinį stalą. Kad netektų po švenčių apmaudžiai stoti ant svarstyklių tik tam, kad išvysti dešimčia...

Nacionalinė akvakultūros ir žuvų produktų gamintojų asociacija

Širdies ligos – patogaus civilizuoto gyvenimo pasekmė. Nuolat persivalgantys ir mažai judantys žmonės dažnai skundžiasi širdies veiklos sutrikimais. Tyrimai rodo, kad tokiomis sąlygomis taip pat didėja infarkto tikimybė. Išvengti širdies ligų rizikos galima pradėjus nuo paprastų žingsnių – pakeitus ...

Nors natūralūs žuvies ištekliai Lietuvoje nėra gausūs, dėl gerai išvystytos žuvų veisimo praktikos, visi prekybos centruose ir turguose gali įsigyti šviežios ekologiškuose žuvininkystės ūkiuose išaugintos žuvies. Žuvis taip pat yra ir vienas pagrindinių žiemos švenčių patiekalų, todėl patarimų, kaip...

Lukas Miknevičius

Didžiosios Britanijos meškeriotojai skambina pavojaus varpais dėl jūroje nykstančių lūpočiais vadinamų žuvų išteklių. Šios žuvys kenčia dėl nevaldomos verslinės žūklės ir dėl lašišų auginimo ūkių poreikių. Ūkiai lūpočius apgyvendina šalia lašišų, kad šie naikintų karališkas žuvis puolančius parazitu...