Alfas Ivanauskas, virtuvės šefas, TV laidų vedėjas ir knygų autorius juokiasi prisimindamas, kaip vaikystėje mamą bandė nustebinti keptais agurkais. Šis jo noras eksperimentuoti virtuvėje niekur nedingo, tik žinių dabar turi gerokai daugiau. O vaikus, norinčius gaminti, jis vilioja, pavyzdžiui, valg...
Alfas Ivanauskas
601 straipsnių
„Kulinarinis viešbutis“ – taip vadinasi naujausia virtuali virtuvės šefo Alfo Ivanausko receptų-idėjų knyga, skirta vertinantiems skanų maistą, jaukius namus ir originalius sprendimus.
Šio sekmadienio laidoje Alfas vėl kviečia apsilankyti jo virtuvėje, kur šį kartą parodys net dviejų išskirtinių patiekalų receptus, kuriuos tiesiog privalote išbandyti patys.
Kaip ir kiekvienais metais Alfas vėl stebina naujausia savo mėgstamiausio patiekalo interpretacija. Atrodytų, ką galima naujo sugalvoti juos ruošiant, tačiau šefas nepaliauja stebinęs. Todėl šį kartą blynai nustebins azijietišku poskoniu. Sojų padažas, šitakiai – tai ingredientai, kurie ne tik papil...
Mano šunys yra mano draugai, veduosi juos ne tik į miškus, parkus, bet ir į miestą: ko nors skanaus suvalgyti, atsigerti, su kuo nors susitikti. Džiugina, kad daugėja vietų (ne tik lauko terasų!), kuriose šunims ne tik neužtrenkiamos durys, ne tik nusišypsoma ar paglostomas paausys, bet ir atnešamas...
„Kai norisi (pa)lepinti“ – taip vadinasi nauja, virtuali, jau vasaros tradicija tapusi kulinarinė Alfo Ivanausko knyga, kurią nemokamai vartyti ir ja naudotis gali kiekvienas – kuriame pasaulio krašte bebūtų.
Šio ketvirtadienio laidoje Alfas kartu su Kauno kolegijos lektore, maisto technologe, Kauno Jono Pauliaus II gimnazijos chemijos mokytoja Inga Pupeliene-Nikštute atskleis triukus, kuriuos reikėtų žinoti gaminant iš miltų. Sužinosite, kodėl recepte pakeitus miltų rūšį, kartais patiekalas gali nepavyk...
Kasmet šv. Velykoms ieškome įvairių būdų, kaip kuo įdomiaus nudažyti kiaušinius. Šįkart virtuvės šefas Alfas Ivanauskas siūlo stalą papuošti juodojo perlo kiaušiniais.
Ilgi savaitgalio pietūs su šeima ar bičiuliais prie didelio stalo, yra graži tradicija, ilgainiui “apauganti” daugybe prisiminimų, kurie keliauja iš kartos į kartą. Tačiau kartais norisi ne tokios formalios, mažiau įpareigojančios bendrystės, laisvesnio šurmulio mėgaujantis skaniu maistu.
Nuo šiol panakota galėsite mėgautis ne tik Jūs, bet ir Jūsų augintinis. Gaivus, gardus ir sveikas desertas šunims. 10 g želatinos 250 ml vandens ½ stiklinės ekologiško avižų gėrimo 1 skanėsto šunims su vištiena ir tunu ⅓ vidutinio mango 1 šaukšto šilauogių 1. Želatiną išbrinkinkite vandenyje, tada d...
Laidoje Alfas kartu su „Kaivana“ klinikos veterinarijos gydytoja Viktorija kalbės, kaip ne tik nudžiuginti skanukais savo augintinius, bet ir nepakenkti jų sveikatai. Sužinosite, kokie itin populiarūs skanukai yra ne tik nenaudingi, bet ir pavojingi šunims. Veterinarė atskleis, kodėl mums atgrasus s...
Sausio mėnesį Alfas kviečia į virtuvę įnešti naujų skonių. Pailsėkite nuo mėsos ir išragaukite skaniausius augalinius receptus, kurie patiks ir vegetarams, ir mėgstantiems mėsą, ir mažiems, ir vyresniems. Paruoškite picos pagrindą be mielių vos per 5 minutes. O mėgstantys barbekiu picą tikrai susivi...
Artėja Kalėdos, kurios yra viena svarbiausių metų švenčių, o tomis dienomis ruošiamas maistas, ko gero, viena pagrindinių temų – ką šiemet įdomaus ir skanaus paruošti šventiniam stalui.
Šį šeštadienį Alfas vėl pasakos ir gamins tam, kad Jūsų šventėse būtų dar daugiau skonių. Kokios Kalėdos be burnoje tirpstančio pyrago, o šis bus ypatingo skonio: jame dominuos kriaušės, mandarinai ir nealkoholinis kalėdinis vynas. Net ir šventėms galite ruošti Alfo patiekalus transformerius. Šį kar...
Tvarumo idėjas puoselėjantis Alfas Ivanauskas ir VMG komanda surengė visus metus vykusio projekto „Tvariai 30“ renginį-vakarienę, į kurį sukvietė žinomas kompanijas bei garsius Lietuvos žmones, kurie yra neabejingi tvarumui bei rūpinasi mūsų rytojumi.
Kai kada taupome pinigus, o kartais juk norisi sutaupyti tokio neįkainojamo laiko. Tai tampa ypač svarbu prieš didžiausias metų šventes. Toli gražu ne visi mėgsta suktis prie puodų, o kalėdinio stalo ruoša kai kam neatrodo nei maloni, nei patraukli, nei romantiška, ypatingai, kai ateina burys svečių...
Kasmet vykstančiuose pasauliniuose apdovanojimuose „World Gourmand Cookbook Awards“ šiemet ir vėl skambės Lietuvos vardas. Alfo Ivanausko ir jo komandos sukurta knyga „Malda skoniui“ pateko į konkurso organizatorių akiratį ir į 10 geriausių pasaulyje kulinarinių knygų sąrašą. Jame – kūrėjai iš Ameri...
Alfas kviečia savo virtuvėje nukeliauti į skaniąją Malaiziją ir parodys, kaip pasigaminti žuvies troškinį, kuris bus pripildytas saulės įkvėptų poskonių. 2 asm. Gaminimo laikas: 20–30 min. 1 svogūnėlio 50 g imbiero šaknies 5–6 skiltelių česnako 2 aitriųjų paprikų 2–3 šaukštų čili pipirų skonio rapsų...
Naujausioje „Alfo Vila“ laidoje sužinosite, kaip pasigaminti unikalų patiekalą, kurį galėsite patiekti tiek karštą, tiek šaltą. Sriuba, troškinys, antras patiekalas ir užkandis viename – unikali baklažanų sriuba, kurią virsite orkaitėje. O smaližius Alfas palepins šokoladinio kremo receptu, kurį par...
Charizmatiškasis šefas Alfas Ivanauskas nesiliauja stebinęs. Aistringas keliautojas, drąsus ir išradingas virtuvės šefas, kuris kiekvieną savaitę dalinasi vis naujais patiekalų receptais, išbandė naują sritį – trumų medžioklę.