Aliejai tikriausiai yra vieni iš tų produktų, kurių kokybė ir vertingumas yra dažnai aptarinėjami. Galime rinktis iš daugelio rūšių: alyvuogių, rapsų, kokosų, įvairių sėklų aliejų. Rinktis šalto ar karšto spaudimo aliejus. Šį kartą „Alfas Live“ laidoje lankėsi alyvuogių aliejaus someljė Liana Davlet...
Alfas Live
95 straipsnių
Alfo didysis šou. Obuolių rauginimo triukai, neįtikėtini receptai, padažų tirštinimo paslaptys ir receptas šunims (2)
Šio šeštadienio laidoje Alfas kartu su dėstytoja Indraja Raudonikyte kalbės kaip reikia rauginti obuolius, kad jais galėtumėte džiaugtis ne tik žiemą, bet ir vos po kelių dienų. Taip pat laidoje sužinosite, kaip pasigaminti šiltas ropinių daržovių salotas su sultinga paukštiena. O desertui – purus d...
Alfo didysis šou. Steiko gaminimo ypatybės, rudeninių patiekalų receptai ir kaip laikyti daržoves bei vaisius (5)
Pirmoji naujojo sezono šeštadienio „Alfo didysis šou“ laida, kurioje Alfas kartu su „Bon Chop“ įkūrėju Liutauru Venckumi papasakos ir netgi parodys, kaip taisyklingai paruošti steiką. Bus paneigtas ne vienas mitas ir atskleista visa tiesa, norint pasigaminti burnoje tirpstančios mėsos patiekalą. Tai...
Laikui bėgant mūsų mitybos principai keičiasi. Seniau, kai žmonės daugiau dirbdavo laukuose ar ūkiuose, buvo įprasta valgyti riebesnį, daugiau jėgų suteikianti maistą, keičiantis gyvenimo ritmui mes renkamės lengvesnį maistą, kad neapkrautumėme organizmo. Tačiau vis dažniau atsigręžiame į senovinę v...
Rauginimas arba dar kitaip fermenacija yra daugeliui gerai žinomas procesas. Tačiau yra daug aspektų, kurių tikriausiai dar nežinojote arba neišbandėte raugindami daržoves ir vaisius namuose. Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje sužinosime, kaip užsiraugti obuolius? Ar tikrai rauginimui yra reikalin...
Vis labiau populiarėja sveiko kūno ir sveiko maisto kultūra. Daug žmonių stengiasi gyventi pagal tam tikrus principus ir maitintis kuo sveikesniu maistu. Tačiau ar žinojote, kad sveiko maisto svarba suprasta jau labai seniai. Ajurveda ar dar kitaip gyvenimo mokslas teigia, kad žmogus yra iš maisto. ...
Norėdami organizmą papildyti kuo didesniu kiekiu naudingų medžiagų turime nepamiršti vartoti įvairių sėklų, kurios mums suteiks skaidulų, mineralinių medžiagų bei vitaminų. Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje sužinosime, kokios sėklos yra naudingiausios? Kuo skiriasi daigintos ir nedaigintos sėklos...
Alfas live. Mėsos ir žuvies sūdymas: kaip skaniai, taisyklingai ir lengvai pasūdyti jas namuose? (3)
Daržovių ir vaisių fermentacija tikriausiai gerai visiems žinoma ir dažnai naudojama, tačiau ar dažnai tenka fermentuoti (sūdyti) žuvį ar mėsą? Ar visgi mes suprantame mėsos fermentacijos terminą? Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje sužinosime, kaip fermentuojama mėsa ir žuvis? Kokiais skirtingais ...
Alfas live. Superuogos – nenusileidžiančios nei mėlynėms, nei šilauogėms, kurias būtina valgyti ir auginti darže (18)
Lietuvoje galime didžiuotis plačiu savų uogų bei vaisių racionu. Tačiau vienos uogos yra populiaresnės ir dažniau vartojamos, kitos nepelnytai primirštamos. Ar esate girdėję apie miedlievas? Jos jau užima superuogų pozicijas. Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje sužinosime, kas gi tos medlievos bei ...
Alfas Live. Grilio ABC: kokios didžiausios klaidos daromos kepant mėsą ar daržoves ant grilio ir kaip klystame jį kurdami? (1)
Atėjus vasarai skubame į terasas, sodo pavėsines ar miško poilsiavietes, traukiame grilius, šašlykines ir bandome pagauti kiekvieną vasaros akimirką. Kas gali būti geriau nei grynas oras, gera kompanija ir skanus maistas. Tačiau, ką reikia žinoti, kad tas maistas būtų tikrai skanus ir sultingas? Šio...
Alfas Live. Ar žinojote, kad viename Lietuvos regione gyvenantys žmonės labiau netoleruoja piene esančios laktozės? (4)
Kyla daug diskusijų apie pieno produktų naudą ir žalą mūsų organizmui. Vieni sako, kad mums jų vartojimą reikėtų apriboti ar net nutraukti, kiti teigia, kad juos naudojame nuo senų laikų, kodėl gi jų reikia atsisakyti būtent dabar? Kurie teisūs? Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje sužinosime, kuo p...
Alfas live. Maisto pakavimo gudrybės: ką reikėtų žinoti perkant traškučių, mėsos ar sūrio pakuotes, užpildytas dujomis? (1)
Kai vis labiau rūpinamės maisto kokybe ir šviežumu, svarbu atkreipti dėmesį ne tik į patį produktą, bet ir jo pakuotę. Parduotuvėse apstu įvairių pakuočių, kurios ne tik traukia akį, kviečia pirkti, bet ir apsaugo produktus nuo sąlyčio su aplinka bei padeda jiems ilgiau išlikti šviežiems. Šio šeštad...
Alfas live. Kiekvienas išvaistome net 40 procentų viso maisto: kaip išmokti gaminti iš likučių? (24)
Gyvename išmaniame ir technologijų pripildytame pasaulyje, tačiau susiduriame su kitomis problemomis. Vis daugiau žmonių susipranta, kad tarša tik didėja, o šiukšlių susikaupia tiek, kad jos teršia ne tik mūsų aplinką, bet ir gamtą. Ką reikėtų daryti, kad sumažintumėme savo šeimos ūkio šiukšlių kiek...
Visi laukiame ir jau planuojame, kaip ir kur praleisime Jonines. Nesvarbu, koks būtų oras – geras ar blogas, Alfas šiandien atskleis, kas galėtų būti ant jūsų šventinio stalo namuose, lauko terasoje ar miško pavėsinėje. Kadangi per Jonines reikia gaminti patiekalus, kurie yra apvalūs, todėl sužinosi...
Paparčio žiedo ieškojimas, laužai ir trumpiausia metų naktis. Taip tai – Joninės. Džiaugiamės turėdami laisvadienį ir galėdami paminėti šią šventę. Tačiau ar tikrai žinome, kas yra tos tikros Joninės? Ką iš tikrųjų reiškia ši šventė, kokius papročius mes pamirštame, ir kaip jas reikėtų švęsti? Šio š...
Atėjus vasarai privalomu jos atributu tikriausiai visi įvardytumėme ledus. Šerbetai, šaldytos sultys, plombyrai – jų yra tiek daug rūšių, kad kiekvienas tikrai atras savo mėgstamiausią skonį. Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje išsiaiškinsime, kodėl ledus reikia laižyti, o ne kąsti? Kokie ledai sve...
Alfas live. Gydytoja dietologė: maistingiausių kruopų penketukas ir kodėl šiame sąraše nėra ryžių? (2)
Kruopos yra neatsiejama mūsų maisto raciono dalis. Tačiau ar kada susimąstėte ar gerai jas ruošiame? Kaip išsirinkti pačias geriausias ir maistingiausias kruopas? Šio šeštadienio „Alfas Live“ laidoje išsiaiškinsime, kaip reikėtų paruošti kruopas, kad jose išliktų, kuo daugiau naudingų medžiagų? Koki...
Alfas live. Modernus džiovinimo būdas, išsaugantis 100 procentų vitaminų ir mikroelementų – jau pasiekiamas visiems (29)
Nors liofilizavimas mūsų šalyje populiarėja ir daugelis tikriausiai jau yra matę parduotuvių lentynose, o gal jau net ir pamėgę tokius produktus, vis dar yra žmonių, kuriems šie produktai naujiena. Pokalbyje paprastai ir suprantamai apie liofilizavimo procesą. Kas tai? Kas vyksta su produktais liofi...
Įvardinti pavyzdžiai, kaip puodų ir keptuvių prekybininkai gali mus apgaudinėti sukurdami dvigubo dugno iliuziją (6)
Puodai ir keptuvės yra vieni svarbiausių virtuvės atributų. Todėl labai svarbu išsirinkti tinkamus ir ilgai tarnausiančius indus. Kaip iš gausybės puodų ir keptuvių parduotuvėse išsirinkti geriausius? Kiek keptuvių reikėtų turėti savo virtuvėje? Kaip išsirinkti geriausius indus ir kaip juos prižiūrė...
Artėja grilio sezonas. Visi laukiame, kada galėsime išeiti į savo terasas, važiuoti į gamtą ir ant grilio kepti įvairius skanėstus, tačiau reikia nepamiršti, kad po skanaus maisto, tą grilį reikės išvalyti. Kokius valiklius rinktis? Kuo jie skiriasi ir ką reikia žinoti skaitant jų etiketes? Šio šešt...