Nuo 2019 m. gruodžio 19 d. įsigaliojo nauji higienos reikalavimai, skirti smulkiems augalinių maisto produktų gamintojams. Viena esminių sąlygų – vietiniams raugintų, sūdytų ar marinuotų daržovių ar grybų gamintojams, sulčių ar aliejų spaudėjams, kavos, arbatos ar prieskonių gamintojams nuo šiol rei...
aliejaus gamyba
3 straipsnių
Vietoj saulėgrąžų aliejaus – rapsų, vietoj alyvuogių – saulėgrąžų arba palmių aliejus, „pagerintas“ sintetiniu aromatu. Vietoj raudono palmių aliejaus – beta karotenu dažytas aliejų mišinys. Brangesnės rūšys maišomos su pigesnėmis, o pigesnės pakeičiamos kitomis. Štai taip trimis sakiniais galima ap...
Virtuvėje jis yra labai reikalingas. Ypač vasarą, kada tiek daug žalumynų, o ir ne tik. Be gero aliejaus gera virtuvė vargiai išsiverčia. Juk pirmas dalykas, kurį pastebime nesėkmingai pavalgę, kokioje nors nelabai aiškioje maitinimo įstaigoje, yra pasilikęs prasto aliejaus skonis. Jis ten guli ir u...