Dalyvaudami populiariuose šalies renginiuose ir festivaliuose retai susimąstome apie jų organizavimo užkulisius. Pasiruošimas vienos ar kelių dienų renginiui gali užtrukti ir visus metus, o per šį laiką neišvengiami tiek smagūs, tiek ir daug streso sukelti galintys iššūkiai bei nesklandumai.
aludaris
5 straipsnių
Labai ilgai alaus gamybos procesas buvo iki galo nesuprantamas net patiems aludariams. Ir nors dabar jį paaiškinti jau nesunku, vis dar yra mitų, gaubiančių nebe alų, o pačius aludarius.
Aludaris Mažvydas Matukas apie pasaulyje sparčiausiai populiarėjantį alaus stilių: kas tas IPA? (124)
Pirmasis rugpjūčio ketvirtadienis visame pasaulyje kraftinio alaus ratuose ir rateliuose minimas kaip IPA diena. Jau antrus metus šią dieną su IPA stiliaus alumi iš arčiau kviečiami susipažinti ir lietuviai. „Tai puiki proga pažinti apynius, alų, moderniausius aludarių eksperimentus su apyniais, o k...
Kelerius metus namuose ant dujinės viryklės alų viręs 31-erių Andrius Jučas nė nesapnavo, kad jo sukurtas gėrimas bus pardavinėjamas visoje Lietuvoje. Šiuo metu 15 tūkst. litrų alaus, sukurto pagal A. Jučo receptą, brandinama Klaipėdos „Švyturio“ daryklos statinėse.
Tikriausiai visiems yra tekę apsikvailinti, kai išėjus su draugais išmesti po burnelę, neapskaičiuoji ir padaugini.