Apkepėlė su čiorizu skani tiek karšta, tiek atvėsusi. Pagaminama itin paprastai ir greitai. Apkepėlę su čiorizu noriai valgys tie, kas mėgsta pikantišką skonį.
alyvuogės
89 straipsnių
Alyvmedis (lot. Olea, vok. Ölbäume) – alyvmedinių (Oleaceae) šeimos augalų gentis, kuriai priklauso visžaliai krūmai ir medžiai. Iš viso yra apie 35 rūšys, augančios drėgnose ir tropinio klimato srityse pietų Europoje, Afrikoje, pietų Azijoje.
Kai karšta, norisi lengvesnių užkandžių, ir čia puikiai tiks baklažanų suktinukai. Gaivaus skonio suktinukai idealiai tinka vasariškam stalui. Baklažanų suktinukus puoškite petražolių lapeliais.
Pietums – meksikietiška sriuba su mėsos kukuliais. Itin sodraus skonio, o jei norisi aštrumo, dėkite daugiau aštraus padažo. Meksikietišką sriubą su mėsos kukuliais valgykite karštą.
Kartais užkandžio reikia greitai – tokiu atveju puikiai tiks vieno kąsnio sumuštiniai. Šįkart siūlome – su rūkyta žuvimi, tai gali būti lašiša, skumbrė ar kitokia. Prie vieno kąsnio sumuštinio pridėkite ir citrinos griežinėlį.
Tuno salotos – turbūt vienos gardžiausių. Jose dera įvairūs skoniai, o tunas lyg užbaigia šią turtingą paletę. Valgykite tuno salotas su skrudinta duona.
Maria Angela Macchia į 200 metų senumo alyvmedžio viršūnę įsmeigia 10 pėdų strypą su elektrinėmis šukomis ir padidina greitį. Įrankis ilgais dantukais, sukurtas sunkiai pasiekiamiems alyvmedžių vaisiams nuo aukščiausių šakų surinkti, energingai supurto medžio vainiką, ir alyvuogės kaskadomis krinta ...
Įdaryti pomidorai – puikus receptas pietums ar vakarienei. Pavalgę jausitės sotūs, bet neapsunkę. Iškeptus įdarytus pomidorus apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Alyvuogės Lietuvoje yra gerai žinomas, bet vis dar nepažintas produktas. Kad gurmaniškas – taip, mat arba mėgstamas, arba visai ne. Taip dažnai atsitinka su maistu, kurio įvairovės nežinome. Tačiau Italijoje, kurioje alyvuogių kultūra itin išpuoselėta, pasakyti, kad mėgsti alyvuoges, reiškia nepasak...
Kokia spalvinga ir soti ta šiupininė sriuba. Joje rasi visko: ir mėsos, ir bulvių, ir kruopų. Norintys rūgštesnio šiupininės sriubos skonio, nepamirškite įpjaustyti alyvuogių.
Pasiilgusiems gaivumo siūlome pasigaminti alyvuogių ir avokado salotas. Sveikas pateikalas, kurį galite patiekti kaip užkandį arba valgyti kaip pagrindinį patiekalą. Alyvuogių ir avokado salotas patiekite iškart.
Salotos su mocarela gali būti puikus patiekalas pusryčiams ar vakarienei. Nekaloringos salotos dar ir labai skanios. Prieš patiekiant porą valandų palaikykite šaldytuve.
Alyvuogių aliejus – viena populiariausių aliejaus rūšių, visame pasaulyje plačiai naudojama tiek kulinarijoje, tiek kosmetikoje. Iš alyvmedžio uogų spaudžiamas ypač tyras alyvuogių aliejus pasižymi maloniu vaisių aromatu, ryškiu skoniu ir nauda žmogaus sveikatai. Ne veltui šį aliejų gydytojai dietol...
Ar žinote, kuo skiriasi juodosios ir žaliosios alyvuogės? Ekspertė išsklaidė mitą apie jų dažymą (6)
Kilmė. 6500 m. pr. Kr. – numanoma alyvmedžių kultivavimo pradžia (šalia šiandieninės Turkijos-Sirijos sienos). Alyvuogės – tai maži vaisiai, augantys ant alyvmedžių (Olea europaea). Pasaulyje priskaičiuojama 2700 alyvuogių veislių, skiriamos stalo alyvuogės ir alyvuogės aliejui spausti. Tik iš žalių...
Lietuvoje įprasta manyti, kad alyvuogių aliejus tinka tik salotoms gardinti. Vis dar gajus mitas, kad alyvuogių aliejus netinka kepimui, tačiau kulinarinėse laidose galime pamatyti, kaip pasaulinio lygio šefai į keptuves pila didelius kiekius alyvuogių aliejaus. Tai kaip yra iš tikrųjų? Ar galima ke...
Aliejus – plačiai kulinarijoje naudojamas maisto produktas. Juo galima gardinti salotas, mėsos patiekalus, sriubas ar troškinius. Pasak gydytojos dietologės dr. Editos Gavelienės, sveikatai palankiausi yra augalinės kilmės riebalai, o į kasdienės mitybos racioną ekspertė rekomenduoja įtraukti iki ši...
Aliejai nuo seno vertinami dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Ar žinote, kurie aliejai yra sveikiausi? Kaip juos išsirinkti? Ir kokių klaidų šiukštu nedaryti? Apie tai papasakojo dietistė Vaida Kurpienė.
Patarė, kaip išsirinkti geriausią alyvuogių aliejų parduotuvėje: ant etiketės ieškokite šių ženklų (63)
Alyvuogių aliejus nuo seno vertinamas dėl savo ypatingo skonio, unikalios sudėties ir naudos sveikatai. Didėjant šio aliejaus paklausai, didėja ir jo pasiūla, tad kaip nepasiklysti jo gausoje ir išsirinkti geriausią? Apie tai papasakojo sveiko maisto technologė Raminta Bogušienė.