Kviečiame pasimėgauti raudonųjų serbentų ir bananų glotnučiu. Raudonieji serbentai labiausiai vertinami dėl medžiagos, vadinamos oksikumarinu, kuri normalizuoja kraujo krešėjimą, o tai svarbu infarkto profilaktikai. Pektinai, esantys raudonuose serbentuose, suriša blogąjį cholesterolį. Taigi, raudon...
Anakardžių riešutai
51 straipsnių
Vakarinis anakardis (lot. Anacardium occidentale) – anakardinių (Anacardiaceae) šeimos visžalis medis. Rūšis kilusi iš Brazilijos, bet dabar auga daugelyje tropinių kraštų (Indijoje, Pietryčių Azijoje, Vakarų ir Rytų Afrikoje, Irane). Auginamas daugiausiai dėl sėklų – anakardžio riešutų.
Tofu apkepe gausu baltymų, kurie suteiks sotumo jausmą, bet taip pat šis apkepas yra ir šiek tiek saldus. Todėl tiks jeigu norite saldesnių pusryčių ar pietų, bet taip pat gali būti ir sotus desertas. Prie šio tofu apkepo puikiai tiks bet kokios uogos ar augalinis jogurtas.
Šis pesto padažas – kitoks nei mums įprastas. Tai virtuvės šefo Vytauto Samavičiaus receptas. Pesto padažas praturtintas riešutais, parmezano sūriu ir kitais priedais, tad imkite ir bandykite.
Nors iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti, kad sudėtingas, iš tiesų – šį tortą pagaminti gana paprasta. Tereikia sumalti ingredientus pagrindui ir išplakti kremą. Ir viskas – paprasčiau nebūna. Veganiško torto be cukraus, be gliuteno skonis – dangiškas!
Rudeninis ir puikiai šventėms tiksiantis moliūgų pyragas. Tinka patiekti su augaliniais ledais ar kokosų grietinėle, bet taip pat skanu mėgautis ir be priedų. Moliūgų pyragas kepamas 25 cm skersmens apvalioje kepimo formoje, kurios gylis 2 cm, bet galima pritaikyti ir kitokioms.
Jautienos tartaras – patiekalas ne tik gurmanams. Šį užkandį paruošite gana nesudėtingai. Puoškite jautienos tartarą krapų šakelėmis, apšlakstykite aliejumi.
Šaltibarščiai yra kiekvienos vasaros top patiekalas. Kai tik prasideda šilti orai, prasideda šaltibarščių sezonas. Tad pasimėgaukite šiuo alternatyviu veganiškų šaltibarščių receptu! Nuostabus vasaros skonis.
Kepti ryžiai su anakardžiais ir brokoliais – virškinimo neapunkinnatis patiekalas. O kiek jame daug sveikatai naudingų medžiagų! Antkeptų ryžių su anakardžiais ir brokoliais uždėkite citrinos skiltelę.
Šis brokolių salotų su obuoliais ir anakardžiais receptas itin patiks mėgstantiems lengvus pusryčius ar vakarienę. Gaivus ir skoniais turtingas patiekalas. Pagardinkite brokolių salotas su obuoliais ir anakardžiais druska ir pipirais.
Naminė granola – nes galima į ją sudėti, ko tik norisi. Beje, ji gali tapti ir puikia kalėdine dovana tam, kas vertina rankų darbą ir nuoširdumą, skonį ir sveikatą. Atvėsusią granolą supilkite į stiklainį ir užsukite.
Makaronai su moliūgu ir augaliniu sūriu gali tapti greitais ir skaniais pietumis. Siūlome iš anksto pasiruošti moliūgų tyrę bei iš ryto užmerkti anakardžių riešutus.
Įvertino, kaip klimato kaita keičia populiarias maisto kultūras: labiausiai nukentėjo produktas, be kurio daugelis neištvertų nė dienos (2)
Mokslininkai bandė išsiaiškinti, kaip dėl klimato kaitos pasikeis vietos, tinkamos auginti visame pasaulyje populiarias kultūras. Pasirodė, kad per ateinančius 30 metų plotai šioms kultūroms auginti keisis, o tai gali turėti įtakos derliui.
Receptu dalijasi ne pelno siekiantis ir augalinę mitybą populiarinantis projektas „Tapk auGalingas“, kuriuo norima paskatinti susipažinti su augaline mityba ir pabandyti bent retkarčiais gaminti be gyvūninės kilmės produktų. Kiekvieną pirmadienį mūsų portale ieškokite naujų ir įdomių auGalingų recep...
Maistinių medžiagų bomba, apie kurią net nepagalvojote – anakardžių riešutų nauda nepamatuojama (30)
Jie pagerina cukraus kiekio kraujyje kontrolę, leidžia atsikratyti papildomo svorio ir užtikrina sveikatą širdžiai. Tai tik dalis ypač daug organizmui naudingų savybių turinčių anakardžių privalumų. Ne veltui šiuos riešutus, itin turtingus maistinių medžiagų, antioksidantų ir dietinių skaidulų, į ka...