Dažnas rytus pradedame nuo arbatos puodelio, kartais arbata vaišiname netikėtai užklupusius draugus ar artimuosius. Bet ne visada susimąstome, ar teisingai ją ruošiame? Kartais paskubomis paruoštas arbatos puodelis gali netekti visų savo naudingųjų savybių, o su meile ir rūpestingai ruošta arbata nu...
Andrius Žilinskas
6 straipsnių
Iš Tolimųjų Rytų kultūros naudinga pasimokyti ne tik sveikos gyvensenos, bet ir ilgaamžiškumą lemiančių įpročių. Vienas tokių – puero arbatos gėrimo tradicija. Moksliniai tyrimai rodo, kad reguliarus šios rūšies arbatos vartojimas turi ryškių sąsajų su geresne kepenų, kaulų, širdies ir kraujagyslių ...
Puero arbata garsėja kaip padedanti reguliuoti svorį, išvalyti toksinus iš organizmo, pagerinti medžiagų apykaitą ir sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje. Vis dėlto prie šios arbatos savito skonio reikia priprasti.
Tris kartus mažiau nei kaimynai arbatos išgeriantys lietuviai jos lapeliais gardina sausainius ir mėsą (17)
Reziumuodami besibaigiančius 2017-uosius arbatos mėgėjai ir augintojai sutaria: ištisus metus industriją lydėjo sėkmė. Pavasaris šįmet atėjo anksti, gamta buvo dosni arbatai auginti palankiomis sąlygomis – netrūko nei saulės, nei drėgmes, todėl derlius buvo itin geras. Ypatingi metai buvo ir Lietuva...
Į Lietuvą atkeliaujantis žiemos sezonas daro didelę įtaką žmogaus organizmui – atšalus orams sparčiai silpsta imunitetas ir išauga tikimybė susirgti, o įsivyravusi tamsa pastebimai mažina energijos kiekį ir dažnai nulemia prastesnę nuotaiką. Specialistų teigimu, vieno atsakymo, kaip išvengti ligų ir...
Lietuvoje bręstant sveikos gyvensenos kultui, šiltomis vasaros dienomis žmonės vis dažniau ieško, kuo pakeisti gaiviuosius saldžius gėrimus. Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad lietuviai geria itin daug arbatos, tačiau daro tai bet kaip ir praranda galimybę pasimėgauti.