ankštinės daržovės

15 straipsnių

Nė vienas maisto produktas nėra panacėja. Tačiau visavertė, subalansuota mityba, derinama su kitais sveikatą palaikančiais įpročiais, pavyzdžiui, reguliariu sportu ir susilaikymu nuo cigarečių bei alkoholio, gali būti svarbus veiksnys, saugant savo sveikatą, rašo foxnews.com.

Neseniai buvo atlikta mokslinių tyrimų apžvalga ir metaanalizė dėl ankštinių daržovių poveikio širdies sveikatai. Surinkę daugybės anksčiau atliktų mokslinių tyrimų ir analizių duomenis, naujausio tyrimo autoriai priėjo prie išvados, kad ankštinės daržovės gali būti naudingos širdies sveikatai, tači...

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Lietuvių draugystė su ankštiniais produktais vis dar nėra tvirta ir kasdieninė. Gal todėl, kad per mažai apie juos girdime ir mažai žinome, ką savyje jie slepia? O juose gausu vitaminų ir naudingų mineralų. Tiesą pasakius, tai pats geriausias, o ir pats pigiausias šių visų medžiagų šaltinis, teigia ...

„Bonduelle“

Dažnai sakoma: nauja – tai pamiršta sena. Būtent ankštinės daržovės yra tai, ką verta atrasti iš naujo ir įtraukti į kasdienį maisto racioną. Ir niekada nebepamiršti. Didelė maistinė vertė ir plati skonių paletė neleis suabejoti: ankštinės daržovės – tai supermaistas.

Amino rūgštys – su baltymais gaunama medžiaga, reikalinga normaliam organizmo funkcionavimui bei smegenų veiklai, rūgštys yra atsakingos ir už informacijos perdavimą iš vienos nervinės ląstelės į kitą. Mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį, kad dalį reikiamų amino rūgščių organizmas pa...

2-oji tipo diabetu sergantiems žmonėms rekomenduojama valgyti kuo daugiau ankštinių daržovių, skelbia „The Daily Mail“. Ankštiniai, tokie kaip pupos, padeda veiksmingai kontroliuoti cukraus kiekį ir taip sumažina širdies bei kraujagyslių ligų atsiradimo riziką, įsitikinę Toronto universiteto mokslin...