antioksidantas

17 straipsnių

Antioksidantas – maisto priedai, kurie pailgina maisto produktų vartojimo laiką, apsaugodamos nuo oksidacijos. Antioksidantai taip pat pagerina maisto produktų skonį ir išvaizdą. Jie įsiterpia į autooksidacines reakcijas, sudaro patvarius junginius su maisto medžiagomis ir neleidžia toliau oksiduotis maisto produktui.

Sandrija Čapkauskienė, biomedicinos mokslų daktarė, LSU docentė ir mitybos specialistė

Kilmė. Baklažanai (angl. eggplant, Prancūzijoje vadinamas Aubergine) priklauso kiauliauoginių (Solanaceae) šeimai ir yra giminingi pomidorams, paprikoms ir bulvėms. Baklažanai vertinami dėl savo purpurinės spalvos ir blizgaus grožio, dėl nepakartojamo skonio bei tekstūros. Turguose parduodami beveik...

Natūropatinės mitybos specialistė Tautvilė Šliažaitė, ištrauka iš knygos „Balansas kasdienybėje"

Kavos tema be galo kontroversiška. Lengva pasiklysti interneto platybėse ieškant atsakymo. Kavą gerti sveika ar reikėtų ją riboti? Kaip paprastai, vieno atsakymo nėra, viskas priklauso nuo to, kas tą kavą geria, kokiais kiekiais ir kokios kokybės. Jei vieni gali išgerti net keletą puodelių per dieną...

Selenas – svarbus organizmui mikroelementas, dalyvaujantis baltymų sintezėje, hormonų apykaitoje bei apsaugantis organizmo ląsteles nuo oksidacinės pažaidos poveikio, veikia kaip antioksidantas. Selenas padeda palaikyti normalią plaukų ir nagų būklę, skydliaukės ir imuninės sistemos veiklą bei sperm...