Antis

214 straipsnių

„Antis“ – Lietuvos roko grupė, Algirdo Kaušpėdo suburta architektų vakarėliui (pirmas koncertas – 1984 m. gruodžio 31 d.), „Antis“ greitai tapo svarbiu reiškiniu Lietuvos roko ir Atgimimo istorijoje.

Roma Macijauskaitė

Artėjančios šventės – puiki proga palepinti savo artimuosius ypatingais patiekalais. Daugelis Kalėdoms renkasi šventinius mėsos patiekalus. „Michelin“ gide įvertinto restorano šefas Justinas Kapkovičius dalijasi patarimais, kaip išsirinkti bei paruošti antį, kad ji taptų tikra šventinio stalo pažiba...

2024.12.21 11:36

Kepta antis mėgstama dėl švelnaus ir yaptingo mėsos skonio. Kepimui antis paruošiama gana greitai ir paprastai, o orkaitėje ji praleidžia apie pusantros dvi valandas – priklausomai nuo dydžio. Keptą antį patiekite su slyvų padažu ir mėgstamu garnyru.

2023.04.27 00:00
Roma Macijauskaitė

Iki šv. Velykų skaičiuojame paskutines valandas, tad, akivaizdu, nemažai jų praeis virtuvėje kuriant ir dėliojant ypatingą švenčių stalą. Į šį tekstą sudėjau neabejotinai gardžius patiekalus – karštuosius, užkandžius, salotas, desertus. Gaminkite: virtą vištienos vyniotinį, antį su džiovintomis slyv...

2023.04.08 13:48
Viktorija Dačinskaitė

Gryno skaitytoja Molėtuose pastebėjo nematytą paukštį. Klausia, ar tik nebus naminis. Tik gyvena jis kartu su laukinėmis antimis. Ornitologas Gediminas Petkus paaiškino, koks tai paukštis.

2022.11.06 09:16