Šias salotas galite valgyti vienas ar patiekti prie karšto patiekalo. Tai traškios salotos, kurioms aromato ir gardžios rūgštelės suteiks apelsinų ir greipfrutų skiltelės. Cukinijų ir smidrų salotas patiekite iškart.
apelsinas
12 straipsnių
Kaip pjaustote apelsiną ar citriną, jei reikia jo skilteles dėti į patiekalą ar patiekti greta? Virtuvės šefai Paulius Lenkšas ir Pavels Matveks parodo, kaip pjaustyti vaisių, kad jis liktų be žievelių ir atrodytų estetiškai.
Apelsinai – šaltojo meto vaisius, tačiau šį pyragą su karamelizuotais apelsinais norėsite valgyti ištisus metus. Ypatingo skonio desertas, kuriame susimaišo vaisių gaiva, karamelės saldumas bei sūrumas ir minkštas biskvitas. Pyragu su karamelizuotais apelsinais vaišinkite artimuosius ir svečius.
Tokius pyragėlius galima kepti šventėms, galima – kasdienai. Minkšti, purūs ir labai gardūs. O su slyvų džemu pyragėliai – nuostabūs.
Amerikoje gyvenanti mados ekspertė Laura: Padėkos dieną gaminama daug gardžių patiekalų, nuo kurių pakvimpa visi namai (1)
Ketvirtąjį lapkričio ketvirtadienį Jungtinėse Amerikos Valstijose švenčiama Padėkos diena, per kurią su artimaisiais susėdama prie bendro stalo ir dėkojama už buvimą drauge. Tradicinis šios šventės atributas – kalakutas, tačiau jau daugelį metų JAV gyvenanti mados žinovė Laura Mizgirytė-Latour sako,...
Plungėje gyvenanti maisto tinklaraščio „5produktai“ autorė Roma Labžentė sako jau ne kartą įsitikinusi: kai gamindama naudoja tai, ką randa po ranka, o ne lekia į parduotuvę kažkokio „ypatingo“ ingrediento, gimsta patys geriausi patiekalai. Apie tai – ir šis pyragas.
Jos tikrai sužavės visus spurgų mėgėjus, o pasigaminti jas namuose labai paprasta ir greita.
Kad kuo greičiau pavyktų sulaukti derliaus iš namų sąlygomis auginamo apelsino, vaismedį reikia dauginti skiepijant, be to, iš anksto pasirinkti tokią veislę, kuri pasižymi gausiu derėjimu net augdama bute.