Naujamiestyje kaimynės Donata Jankauskienė ir Simona Kergytė-Steponavičienė surengė arbūzų mugę. Tokio renginio tikslas – pasidalinti užaugintu derliumi ir supažindinti žmones su egzotinio vaisiaus auginimo ypatumais Lietuvoje.
arbūzas
123 straipsnių
Salotos su rukola, arbūzu ir kumpiu – neabejotinai vienos populiariausių karštuoju metų laiku, kai nesinori sunkiai virškinamo maisto. Gaivios ir itin gardžios, nes leidžia pajausti pačius įvairiausius skonius. Salotas su rukola, arbūzu ir kumpiu valgykite vos tik jos paruoštos.
Vasarą norime ir būti liekni, ir paragauti sezoninių gėrybių, ir, žinoma, gerai jaustis. Ką valgyti karštuoju metų sezonu? Galbūt kažko turėtume duoti savo organizmui daugiau? Dietologas pakomentavo vasaros sezono mitybos ypatumus ir paaiškino, kokiais atvejais leistini didesni arbūzo kiekiai.
Į „Delfi“ kreipęsis skaitytojas Kęstutis pasakojo buvęs apstulbintas arbūzų kainų kioskeliuose šalia parduotuvių. Tuo metu prekybos tinklai nurodo, kad kartais vietas tokiems prekybininkams nuomoja, tačiau kainų ir produkcijos ten nekontroliuoja.
Rugpjūčio 3-iąją pasaulis mini Arbūzo dieną ir toliau tęsia amžiną diskusiją – koks gi metodas garantuoja, kad visuomet skanautumėte tik sunokusį ir saldų arbūzą? Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šį vasaros skanumyną pirkėjai graibsto visą vasarą, ir dažnai renka...
Daugelis daržininkų yra pastebėję – pačių surinktos sėklos neretai būna kokybiškesnės už pirktines – greičiau sudygsta, augalai užauga sveikesni, duoda gausesnį derlių.
Kaskart pirkdami arbūzą tarsi dalyvaujame loterijoje. Sunokęs ar dar ne? O gal jau arbūzas, kurį nusižiūrėjote, bus pernokęs? Ekspertai dalijasi vienu metodu, kuris garantuoja, kad visuomet skanausite tik sunokusį ir saldų arbūzą.
Prasidėjo vasara, o su ja atėjo ir karščiai, todėl vis labiau norisi gaivių vaisių. Arbūzas – vienas geriausiai vėsinančių produktų, puikiai aprūpinantis organizmą skysčiais, nes net 92 proc. arbūzo sudaro vanduo. Taip pat jame daug vitamino A, B6, C, kalio, likopeno ir citrulino.
„Maxima“ paskaičiavo, kad prekybos tinko parduotuvėse apsipirkę lietuviai per pirmuosius vasaros mėnesius suvalgė beveik 10 tūkst. tonų vaisių ir uogų, apie 8 tūkst. tonų daržovių bei daugiau nei 4 tūkst. tonų mėsos. Kaip rašoma pranešime spaudai, tai buvo perkamiausi maisto produktai, o iš jų nenus...
Išgirdę, koks naudingas yra arbūzas, neabejotinai jo užsimanysite, tačiau prieš valgant privalote žinoti kelis svarbius faktus (2)
Vasarą daugiau valgome vaisių ir uogų, o arbūzas jau nuo seno tapęs šiltojo metų sezono simboliu. Galima numanyti, kad ši didžiulė uoga – naudinga mūsų sveikatai, tačiau kuo būtent? O ar galima prisidaryti problemų valgant arbūzus? Į šiuos klausimus atsako gydytoja, mitybos specialistė, ajurvedos pr...
Suvalgius 5 trumpus agurkus, gautume beveik pusę litro vandens, kupino vertingų medžiagų, o arbūzas gali padėti greičiau atsistatyti po fizinio krūvio, pasakoja Vaida Kurpienė. Dietistė pranešime spaudai dalijasi patarimais ir receptais, padėsiančiais geriau įsisavinti šių sezoninių gėrybių naudingą...
Šviežios uogos – skaniausias šiltojo metų sezono desertas. Jos ne tik nepaprastai gardžios, tačiau ir kupinos naudingų medžiagų: vitaminų, antioksidantų, skaidulų. Vienos populiariausių uogų, kurias itin mėgsta lietuviai – šilauogės ir avietės.
Vos spėjome pasidžiaugti prasidėjusiu pavasariu, o į duris jau beldžiasi vasara. Apie ją primena ne tik lepinanti šiluma, bet ir į parduotuves atkeliaujantys saulėtąjį sezoną pranašaujantys vaisiai. Pirkėjų itin laukiami sultingi arbūzai jau pasiekė prekybos tinklo „Iki“ lentynas.
Šį kartą į kulinarinių laidų vedėjo ir receptų knygų autoriaus Alfo Ivanausko rankas pakliuvo arbūzo žievelė. „Esu matęs karšto konservavimo būdą, todėl pagalvojau, kodėl negalima padaryti taip, kaip darė mano tėvai ir seneliai – tiesiog pasūdyti tokiu pačiu būdu kaip ir agurkus. Paskaninau arbūzą č...
Biržų raj. Meilūnų k. užaugo toks įspūdingas arbūzų derlius, kad jį iš lauko teko vežti traktoriumi, praneša LNK žinios.
Arbūzų sezonas net ir rudėjant nesibaigia – jie populiarūs išlieka iki pat rugsėjo vidurio. Turgavietėse ir parduotuvėse pūpso daugybė arbūzų, o skaitytojai klausia, kaip išsirinkti sunokusį arbūzą, kad jis būtų saldus ir nesukritęs?
Nors iki kalendorinės vasaros pabaigos lieka vis mažiau laiko, saldžių ir sultingų arbūzų sezonas tik spėjo įsibėgėti. Nežinote, kaip išsirinkti patį gardžiausią? Išduosime jums keletą gudrybių!
Nors arbūzai gali skambėti egzotiškai, tačiau Lietuvos soduose tai nėra retas reiškinys. Interneto platybėse lietuviai dalinasi savo vasaros derliaus nuotraukomis, augindami skirtingas arbūzų rūšis, kurios gali sverti daugiau ir nei 10 kg.
Arbūzas – vasaros vaisius, kuriame daug vandens, antioksidantų, vitaminų, bet labai mažai kalorijų. Nors gali atrodyti, kad iš arbūzo sunku kažką pagaminti, galime jį valgyti ne tik žalią, bet ir paversti sultimis, ledais ar net pagrindiniu patiekalu, keptu ant griliaus.
Ryškiai raudonas ir burnoje tirpstantis sultingas arbūzas yra daug maistinių medžiagų turintis vaisius, kuris yra gaivus ir mažai kaloringas užkandis. Prinokęs jis yra puikus natūralių antioksidantų šaltinis, įskaitant likopeną, kuris yra susijęs su keliais privalumais sveikatai, kaip pavyzdžiui, ap...