Vėsesnę dieną trinta pievagrybių sriuba – puiki paguoda. Nuostabaus skonio ir aromato suteikia džiovinti baravykai bei pakepta šoninė. Trintą pievagrybių sriubą patiekite dubenėliuose.
aromatas
37 straipsnių
Kiekvienais metais per žiemos šventes amerikiečiai nuperka beveik 30 mln. gyvų kalėdinių eglučių. Daugelis šeimų džiaugiasi ne tik natūralia eglute savo namuose, bet ir jos skleidžiamu gaiviu aromatu.
Kalėdos – tai šventė, kupina šypsenų ir ilgų pokalbių, laiką leidžiant su artimaisiais. Žinoma, kokia gi šventė be skanių pagrindinių patiekalų bei desertų. Prieš kelerius metus Kalėdų rytą norėdama nustebinti šeimos narius, išbandžiau knygoje rastą ir mano dėmesį patraukusį imbierinių keksiukų su t...
Dorojant šivižių daržovių derlių puikus sprendimas – kepti cukinijų blynelius. O į tešlą berkite kietojo sūrio – taip suteiksite puikaus skonio ir aromato. Cukinijų blynelius patiekite karštus.
Šis brokolių salotų receptas – ypatingas. Saldžiarūgštis padažas puikiai apjungia daržovių ir mėsos skonius, viliodamas nuostabiu aromatu. Puoškite brokolių salotas baziliko lapeliais.
Plovo gaminimas – it meditacija. Kepti, maišyti, troškinti ir laukti. Laukti to gardaus patiekalo, kurio aromatas paskutinėmis minutėmis išsunkia paskutinius kantrybės lašelius. O jau tada belieka mėgautis patiekalu, kuriam abejingų nėra. Net jei nevalgote mėsos, gaminkite plovą su kitais priedais. ...
Pievagrybių sriuba – viena dažniausiai verdamų rudenį. Ir, kas svarbiausia – jai pagaminti nereikia daug ingredientų. O pabaigoje ant viršaus užbarstytas kietasis sūris suteiks pievagrybių sriubai nuostabaus skonio ir aromato.
Keturios kvepalų pasirinkimo taisyklės: ekspertė įvardijo, kas padės pasirinkti tinkamiausią sau aromatą (18)
Kvepalai turi didelę galią: jie suteikia drąsos, atskleidžia charakterį, kuria nuotaiką ir atmosferą, palieka įspūdį, o svarbiausia – prisiminimą, giliai įsirėžusį į atmintį ir keliantį malonų jaudulį. Tačiau jų magija atsiskleidžia tik tada, kai yra tinkamai parinkti, o tai padaryti sunku dėl priei...
Kodėl picos Lietuvoje nebus kaip tikrosios neapolietiškos: vienas netinkamai paruoštas ingredientas pribaigia viską (2)
Po nuostabių vėsių atostogų Lietuvoje, tik atvykę į Italiją suvokiame: mums trūksta sklindančio pro restoranų duris ir langus gero aromato. Kieno tai kvapas? Jis toks ryškus, svaiginantis, jog, po kelionės išlipus iš automobilio, trinkteli į smegenis lyg kokia bomba.
Mokyklinio amžiaus vaikams jau prireikia papildomo laiko persiorientuoti į veiklas gamtoje – tai ilgai užsitęsusio karantino padarinys, pastebi Vilniaus darželio „Dūzginėlis“ ir „Augueko namų“ vadovė Ingrida Lauciuvienė. Anot jos, ilgai besikaupusio streso padarinius jaučia ir vaikai, ir jų tėvai. B...
Domėjimasis japoniška arbata bei jos kultūra pastaraisiais metais vis auga. Ir nors Japonija pasaulyje garsėja giliomis tradicijomis bei ritualiniais papročiais, čia vis dar gajūs ezoteriniai arbatos kultūros aspektai. Arbatos paruošimo procesas gali tapti jūsų kasdienos ritualu, kurio metu keletai ...
Tinkamas aromatas, lyg vizitinė kortelė, jis padeda pabrėžti charakterio savybes, asmenybės bruožus ir save pateikti iš geriausios pusės. Moksliškai įrodyta, kad kvapai gali nulemti žmogaus emocinę būklę, todėl tinkamai parinktas aromatas – vienas svarbiausių įvaizdžio elementų.
„Calvin Klein – be“. Turbūt pirmąsyk nusipirkau kvepalus aklai, tik dėl kolekcijos, nes kvapas, švelniai tariant, įdomus. Tiesiau tariant – keistas. Sąžiningai kalbant – netikęs. Jei ne amerikietiškas prekinis ženklas „Calvin Klein“, jo niekas nepirktų nė nuo tarakonų purkštis. Bet jis turi savo ist...
Specialiai kvepalų gamybos dirbtuvėms į Lietuvą iš Prancūzijos atvykę „Molinard“ atstovai Thierry Laur ir Astrid Nicoud sako, jog dabartiniame pasaulyje pastebimas pamišimas dėl intensyvių, rytietiškų kvapų, į rinkos šešėlį nustūmusių saldžius aromatus.
Apsilankius „Royal SPA Residence“ sužinojome apie spalvų terapijas, kad spalvos veikia žmogaus savijautą ir organizmą, kokias spalvas reiktų rinktis ir koks aromatas prie šios spalvos yra tinkamas ir derinamas.
Jei kada teko susinervinti, kad ištaigingi kvepalai, užpurkšti ant kūno kvepia kur kas prasčiau nei uostant iš buteliuko arba jau po valandos išsisklaido nepalikdami nė menkiausio prisiminimo, metas susimąstyti, ar tikrai tinkamai juos naudojate.
Savito ir išskirtinio aromato nišinių kvepalų populiarumas Lietuvoje auga jau kelerius metus ir, panašu, nė neketina sustoti. Pasak kvapų ekspertų, daugėja išskirtinumo ieškančių žmonių, kurie į nišinę parfumeriją iškeičia ir įprastus kvepalus. Atradus labiausiai tinkantį kvapą, jis tampa tarsi indi...
Šviežią baziliką mėgsta milijonai žmonių visame pasaulyje, tačiau džiovinamas jis netenka didelės dalies savo skonio savybių. Švedijos mokslininkai tvirtina, kad sugalvojo kaip išsaugoti šio prieskoninio augalo aromatą. Tam jie naudoja elektros šoką. Pasak specialistų, taip apdorojant augalo poros l...
Viešėdamas Lietuvoje prancūzų dizaineris Hervé Gambs pristatė kūrinį – ryškų ir jausmingą aromatą, išaukštinantį kerintį nūdienos moters žavesį ir paradoksus. Šis aromatas yra skirtas aktyviai ir atsakingai moteriai, kuri puikiai naudojasi savo moteriškumu.
Ar kvapas gali atskleisti asmenybės bruožus? Ar vyrauja tam tikri konkretūs kvepalų kainos standartai? Iš ko gaminama parfurmerija?