Artišokai

19 straipsnių

Artišokas – gana keistas augalas. Nors jis primena daržovę, iš tiesų yra gėlė – daugiametis astrų šeimos augalas, primenantis usnį. Valgomas jis iki žydėjimo. Maistui gali būti naudojami maži jauni pumpurai (jie gali būti valgomi ir neparuošti arba pusiau paruošti), vidutinio didumo (tokie dažniausiai konservuojami su alyvuogių aliejumi arba jūros vandeniu) bei dideli subrendę pumpurai. Šie yra ilgiau verdami ar kepami.

Prasiskleidusių artišoko pumpurų, t.y. žydinčių, valgyti negalima.

Jurga Jurkevičienė iš Romos, specialiai DELFI Plius

Įsivaizduokite pasaulio žemėlapį, kurio išklotinėje – ne kalnai ir upės, o lėkštės su spagečiais, ravioliais ir sušiais. Kiekvienas pasaulio miestas padengtas tradiciniais vietos patiekalais. Kasmet Naujųjų metų išvakarėse gastrožemėlapį dėlioja tarptautinis internetinis maisto portalas-atlasas „Tas...

Toma Miknevičienė, Robertas Narmontas

Didžiuliai žali žiedai daržovių skyriuje lietuvių akims vis dar nėra įprasta prekė, skoniui – juo labiau. Tačiau nustebsite sužinoję, kad artišokus paruošti nėra taip jau sudėtinga, o paragavę suprasite – visos pastangos tikrai ne veltui.