Valgant žuvį gerklėje gali įstrigti ašaka. Tai – ne tragedija, kita vertus, kartais gali prireikti net medikų pagalbos, jei jos niekaip nepavyksta išimti ar prasideda kraujavimas.
ašaka
5 straipsnių
Viena klaida virtuvėje gali visiškai sugadinti patiekalo skonį: paprasti triukai, kaip tinkamai paruošti žuvį (12)
Viena iš priežasčių, kodėl lietuviai retai pietums renkasi žuvį – sudėtingas jos paruošimas. Daugelis to neįsivaizduoja be didelės netvarkos virtuvėje bei nesibaigiančio ašakų rankiojimo, tačiau reikia visai nedaug, kad žuvies paruošimas nebekeltų baimės ir taptų žymiai paprastesnis.
Žuvyje gausu žmogui itin naudingų baltymų ir vitaminų, tačiau kai kurie bodisi ją valgyti dėl specifinio kvapo, o kiti tiesiog tingi ilgai krapštinėtis prie žuvies patiekalo ir rinkti iš jo ašakas. Kulinaras, pasaulio virtuvių žinovas Modestas Kučinskas atskleidė, kokią žuvį rinktis, kad netektų sus...
Ankstyvo ryto gaiva, pro meldus kylanti visą Rusnės prieplauką raudonai dažanti saulė ir tokią ramybę žadinantis burzgiantis laivo motoras. Kol vieni dar sapnuoja, žvejai verslininkai jau krauna paskutiniąsias pagautai žuviai skirtas dėžes ir, kaip ir kiekvieną rytą, kaip patys sako, vyksta „prasipū...
Kalėdų laikotarpiu padaugėja žuvies ašakomis ar kaulais užspringusių pacientų. Ką daryti ir ko – šiukštu ne, DELFI klausė Vilniaus universiteto Vaikų ligoninės ausų, nosies, gerklės gydytojos Donatos Šukytės.