Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje – išgirdus šią diagnozę turėtų kilti noras imtis pokyčių ir pradėti labiau rūpintis savo sveikata. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad ši diagnozė išgąsdina dažną pacientą, o labiausiai pergyvenama, nuo ko reikės...
Aštrus maistas
18 straipsnių
Padidėjęs cholesterolio kiekis kraujyje – išgirdus šią diagnozę turėtų kilti noras imtis pokyčių ir pradėti labiau rūpintis savo sveikata. „Eurovaistinės“ vaistininkė Elvyra Ramaškienė pranešime žiniasklaidai pasakoja, kad ši diagnozė išgąsdina dažną pacientą, o labiausiai pergyvenama, nuo ko reikės...
Kasmet sausio 16 d. pasaulyje minima Tarptautinė karšto ir aštraus maisto diena, todėl jai artėjant ir sniegui baltuojant už lango tikrai verta paskanauti šildantį čili troškinį ar kitą aštrų patiekalą.
Ne vienerius metus Lietuvoje aštraus maisto kultūrą puoselėjantys ir „aštriagalvių“ bendruomenę buriantys aštraus maisto entuziastai vėl kviečia į tradicija tapusias aštriausių pasaulyje pipirų valgymo varžybas. Išmėginti savo jėgas, pamatuoti ribas arba tiesiog stebėti, kaip savo skonio receptorius...
Bengališko ir indiško maisto užkandinės savininkai: lietuviai vis labiau prisijaukina aštrius patiekalus (5)
Kaune jau šešerius metus bengališko ir indiško maisto restoranėlį turintys Jolita ir Faridas Aktar pastebi, kad klientai vis labiau priima ir pamėgsta aštrų maistą, ima suprasti jo subtilybes ir atpažįsta kokybę.
Nors aštrus maistas daugeliui asocijuojasi su Meksika, Indija ar kitomis šalimis, vis daugiau savo vietos jis atranda ir mūsų šalies virtuvėje. Tačiau apie jį sklando ir daug įvairių mitų. Ar iš tikrųjų aštrus maistas padeda mesti svorį? O gal padeda įveikti tam tikras ligas? Ir kokie šio maisto pli...
Apie aštrų maistą sklando daugybė teiginių – pavyzdžiui, jog jis naikina parazitus, degina kalorijas, jį galima valgyti labai retai, tačiau tai – itin sveika. Vis dėlto kaip yra iš tiesų? Gydytoja dietologė Kristina Jasmontienė sudėliojo visus akcentus, kuriuos turi žinoti abi pusės – ir aštraus mai...
Ar pavalgius jums dažnai pradeda deginti gerklę ar skrandį? Tai vadinama gastroezofaginiu refliuksu – liga, kurią galite dar labiau pabloginti, patys to nežinodami.
Jei aštrus maistas valgomas su saiku, jis gali būti naudingas sveikatai. Taip LRT TELEVIZIJOS laidoje „Klauskite daktaro“ teigia gydytojas Alvydas Unikauskas. Anot jo, aštrūs prieskoniai naudingi kraujotakai, plečia kraujagysles, mažina kraujospūdį ir kraujo krešulių riziką.
Naujas tyrimas, skelbiamas leidinyje „PLOS One“, patvirtina 2015 metais Kinijoje atlikto aštraus maisto tyrimo rezultatus, skelbia nytimes.com.
Internete plinta sveiku protu nepaaiškinamas iššūkis: valgo mirtinai pavojingą pipirą vaiduoklį (67)
Aštrus maistas turi naudos sveikatai, rodo moksliniai tyrimai, tačiau internete yra paplitusi beprotiška mada – valgyti aštriausius pasaulio pipirus ir filmuoti savo reakciją. Neseniai užsienio spaudoje pasirodė pranešimai apie vyrą, kuris po tokio eksperimento atsidūrė reanimacijoje.
Demokratų kandidatė į JAV prezidento postą Hillary Clinton užsibrėžė prioritetinį tikslą nepakenkti sveikatai per įtemptą priešrinkiminės kampanijos laikotarpį, rašo „The New York Times“.
Tyrimas rodo, kad mėgstantys aitriąsias paprikas ir aštrų maistą gyvena ilgiau.
Tyrėjų teigimu, kasdien valgantiems aštrų maistą žmonėms mažesnė ankstyvos mirties rizika.
Prancūzų gurmanai tradiciškai vengdavo aštraus maisto, taigi juos gali šiek tiek įžeisti vienas Prancūzijos mokslininkų tyrimas, rodantis, kad aštrius prieskonius mėgstantys vyrai turi daugiau testosterono.
Sakoma, kad dideli berniukai neverkia, tačiau Berlyne per „Aštraus maisto pasaulio čempionatą“ akys ašarojo ne vienam ir ne dviem suaugusiems vyrams.