Nors žiema jau baigėsi, šiam sezonui šaldytos daržo, sodo ar miško gėrybės vis dar užsilikusios daugelio šaldikliuose. Tokius produktus reikėtų suvartoti laiku, nes jie taip pat turi savo galiojimo terminą. Koks jis, kaip šaldytas vasaros ar rudens gėrybes geriausia atšildyti ir kodėl šaldiklį verta...
atšildymas
5 straipsnių
Paneigė populiarų mitą apie žuvį: šaldymas jos vertės nesumenkina, ją sugadina žmonių nemokėjimas tinkamai atšildyti (39)
Žuvis – vienas naudingiausių maisto produktų žmogaus organizmui. Apie šio produkto naudą žinome visi, bet daugelis vis dar tiki įvairiais mitais. Pavyzdžiui, kad šaldymo metu žuvis praranda savo naudingąsias savybes.
Šaldymas – vienas populiariausių konservavimo būdų. Tinkamai šaldant maistą, jame išlieka didžioji dalis maistingųjų medžiagų, tačiau namų sąlygomis šaldydami ar atšildydami maistą žmonės neretai daro klaidų. Pramoniniu būdu šaldant maistą žema temperatūra pasiekiama per itin trumpą laiką.
Seimas po svarstymo pritarė nuo kitų metų savivaldybėms perduoti kompensacijų už būsto šildymą ir vandenį skirstymą.
Tarkime, turite užšaldytos mėsos gabalą, kurį iki pietų ruošimo norėjote atšildyti, tačiau (ups!) pamiršote jį prieš naktį iš šaldiklio perkelti į šaldytuvą. Kam taip nebuvo nutikę... Siūlome jums daugiau dėl to nerimauti ir per 5 minutes atšilti mėsą.