Į kviestinį renginį susirinkę verslo, mokslo ir pramogų pasaulio atstovai turėjo galimybę pirmieji Europoje paragauti nauja technologija sukurtos augalinės kilmės vištienos. Kokį susidarė įspūdį, pasakojama pranešime žiniasklaidai.
augalinės kilmės maistas
6 straipsnių
Nauji metai – naujos tendencijos. Dinamiškas gyvenimo būdas, klimato kaita, užgriuvę nauji iššūkiai ir didėjantis vartotojų sąmoningumas neabejotinai daro didžiulę įtaką žmonių mitybos racionui. 2023-iaisiais pirkėjų įpročius formuos tiek noras maitintis sveikiau, tiek nostalgiški prisiminimai apie ...
Netikra mėsa papuolė į bėdą. Augalinių mėsainių pardavimai mažėja, investuotojų susidomėjimas nyksta, o ryškiausios pramonės įmonės „Beyond Meat“ akcijos nusmuko.
Lietuviai mėsos patiekalus valgo bene kasdien — daugiau nei 4 kartus per savaitę. Nors Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) rekomenduoja mėsą valgyti vos 3 kartus per septynias dienas. Mitybos specialistai aiškina, kad didelis mėsos vartojimas nėra naudingas nei žmogui, nei aplinkai. Bet kodėl vis ...
Augalinės kilmės maisto vartojimas ne tik prisideda prie aplinkos gerovės, siekiant užtikrinti tvaresnę maisto sistemą, bet ir yra palankus žmogaus sveikatai. Augalinės kilmės maiste gausu antioksidantų, nesočiųjų riebalų rūgščių, taip pat skaidulų, kurių nerastume gyvulinės kilmės produktuose. Todė...
Visame pasaulyje vis daugiau žmonių prisijungia prie iniciatyvų, skatinančių riboti gyvūninės kilmės produktų kiekį, kartu į mitybą įtraukiant daugiau augalinės kilmės maisto. Veganiško sausio iššūkis kviečia Naujuosius metus pradėti visam mėnesiui atsisakant mėsos ir kitų gyvūninės kilmės produktų ...