augalinės kilmės produktai

9 straipsnių

Akvilė Bružinskaitė

23-ejus metus vegetarišką mitybą propaguojanti Florentina Kazlauskienė pasakoja, kad dar prieš 12-ąjį gimtadienį jai atėjo „proto nušvitimas“ – ėmė kilti klausimai, kodėl žmonės žudo gyvūnus dėl maisto, kai pasaulyje apstu ne gyvūninės kilmės produktų. Taip meilė gyvūnams ją paskatino atsisakyti mės...

Saulė Girdvainytė

Dirbtinė mėsa, nors ir ne taip sparčiai planuota, vis dažniau atsiduria ant žmonių stalo. Todėl neabejojama, kad jau tik laiko klausimas, kada tokia mėsa pateks ir į Lietuvos rinką ar net joje bus kuriama ir gaminama. „Pajėgumų tikrai turime, reikia tik paklausos“, − tinklaraščiui Euroblogas.lt teig...

Vaida Pilibaitytė, LRT Radijo laida „Vienkartinė planeta“

Net ir atvežtinių augalinės kilmės produktų neigiamas poveikis aplinkai yra kur kas mažesnis nei gyvūninės kilmės, LRT RADIJUI sako Vilniaus senamiestyje įsikūrusios veganams skirtos parduotuvėlės darbuotoja Gabija Enciūtė. Ji pastebi, kad gyvulininkystė labiau teršia aplinką nei visas pasaulio tran...

Vilija Andrulevičiūtė, LRT.lt

Vien augalinės kilmės produktus vartojantys žaliavalgiai gali pristigti būtinų maistinių medžiagų, o į savo racioną įtraukę termiškai neapdorotus gyvulinės kilmės produktus, labiau rizikuoja apsinuodyti. Taip teigia LRT.lt kalbintos gydytojos bei maisto saugos specialistės.