augalinis aliejus

35 straipsnių

Augalinis aliejus – aliejaus rūšis, gaunama iš įvairių aliejinių augalų. Jis naudojamas kulinarijoje (salotoms pagardinti, kepimui, gaminant margariną). Kai kurių rūšių aliejai taip pat populiarūs chemijos pramonėje, naudojami gaminant kosmetiką, higienos priemones (muilą, šampūną), naudojami kaip biokuras.

Be abejonės, skaniausia ruošti iš jaunų daržovių – jos cukinijų blynams tinkamiausios. O pagardinti cukinijų blynus galite įtarkuodami morką – garantuojame, kad patiks. Cukinijų blynus valgykite su grietine ar jogurtu.

Grikių kotletai patinka daugeliui. Dėl pačios kruopos tekstūros kotletai puikiai laiko formą, o skonis išskirtinis ir su niekuo nesulyginamas. Ne, neatrodys, kad valgote grikius. Dažnai net pasitaiko, kad valgytojas net nesupranta, jog mėgaujasi grikių kotletais.

Šnicelis – tradicinis patiekalas, kurį dažnas atsimena iš mokyklos laikų. Kad šnicelis nesudegtų, o iškepęs būtų traškus, svarbu laikytis recepte išvardintų patarimų. Šnicelį pateikite su bulvėmis, kruopų garnyru, daržovėmis.