austrių festivalis

9 straipsnių

Jūrų gėrybės lietuviams vis dar nėra įprastas kasdienis maistas, dar daugiau – kai kurių produktų vis dar nedrįstame ir paragauti. Pavyzdžiui, austrių. Jei užsienyje austres įprasta valgyti tiesiog maisto turguose, tai mes vis dar klaidingai įsivaizduojame, kad tokį delikatesą privalo lydėti elegant...

Lapkričio 24–27 dienomis Lietuvoje vykusio antrojo Austrių festivalio organizatoriai įsitikino, kad šalyje jaučiamas stiprus tokio tipo pramogų stygius – prie festivalio prisijungę net 39 restoranai iš trijų didžiųjų šalies miestų ištuštino visas turėtas austrių atsargas, o pirmą kartą organizuotame...

Jūratė Juršienė, Rinatas Chairulinas DELFI TV

Ragaudami gurmaniškus skanėstus dažnai net nesusimąstome, kokį kelią produktui tenka nueiti, kad jis pavirstų gundančiu patiekalu. Štai kad ir austrės. Ar žinojote, kad jos auginamos trejus metus, per tą laiką bent tris kartus rankomis perrenkamos, o paskui dar pusmetį brandinamos, kad įgytų tikrąjį...

Praėjusiais metais Lietuvoje pirmą kartą apsilankęs Pasaulio austrių atidarymo čempionas, Gineso rekordo savininkas Marcel Lesoille stebino savo rankų miklumu atidarinėjant austres ir lepino lietuvių gomurius dar ne kiekvienam įprastomis jūros gėrybėmis.

Lapkričio 12-15 dienomis pirmą kartą šalyje gurmanus kvies austrių festivalis. Lietuvos gurmanai turės galymybę ne tik paragauti dar neregėtų austrių rūšių, bet ir įvertinti Vilniaus, Kauno bei Klaipėdos restoranų šefų išmonę ruošiant šiuos subtilius moliuskus. Festivalio dalyviai siūlo pasimėgauti ...