aviena

51 straipsnių

Kalėdos yra nuostabiausia ir stebuklingiausia šventė metuose ir dažnai vienintelė, kuri sugeba surinkti ištisas gimines susėsti prie vieno stalo ir bent kartą metuose pamiršti vargus ir negandas. Mūsų kulinariniai draugai „Bubblekitchen“ siūlo Kalėdoms pasigaminti puikius jų išmėgintus patiekalus.

Dalia Smagurauskaitė, LRT.lt

Abrucų regiono, ypač L`Akvilos apylinkių, virtuvė įvairi, soti ir šiek tiek panaši į lietuvišką, sako italas Federico Baglini. „Ant abruciečių stalų netrūksta mėsos, o rankomis gaminti makaronai gardinami ypač brangiais požeminiais grybais trumais“, – pasakoja F. Baglini ir dalijasi nesunkiai paruoš...

Daugelis savo dienos neįsivaizduoja be mėsos. Pietūs, vakarienė ar net pusryčiai – mėsa. Tačiau mėsos rūšių yra labai daug, rašoma pranešime spaudai. Ar žinote kokia mėsa pati sveikiausia, kuri turi mažiausiai teigiamų savybių, o kuri gal visai netinkama kai kurių žmonių racionui? Triušiena, antiena...

Justina Maciūnaitė

Savaitgalį „Litexpo“ parodų centre vykusioje „Ekologikos“ parodoje buvo diskutuojama ne tik apie žalą ir pagalbą aplinkai. Be ekologiško būsto, atliekų rūšiavimo patarimų, parodoje daug dėmesio skirta žmogaus sveikai gyvensenai, mitybai. Viena iš aktualiausių vystomų temų buvo lėto maisto filosofija...

Erika Fuks

Raudonosios mėsos, ypač jautienos ir avienos, mėgėjai turi ne vieną argumentą, kodėl jiems skaniausia iš konkretaus krašto atvežta mėsa, tačiau didžioji dauguma pirmenybę teikia lietuviškai mėsai iš Lietuvos ūkininkų arba parduotuvių, taip pat superkančių mėsą iš Lietuvos ūkių. Perdirbėjai ir augint...