Pusryčiai vieniems – nesuvokiamas dalykas, kitiems – būtinybė, kuri savaitgaliai virsta jaukia tradicija ir proga pabūti kartu su šeima, paeksperimentuoti virtuvėje. Tiesa, eilinėmis savaitės dienomis įmantriems patiekalams ir ieškojimams laiko mažoka. Tokiais atvejais belieka prisiminti laiko mityb...
avižinė košė
27 straipsnių
Avižinė košė su obuoliais ir riešutais yra maistingas, gardus pusryčių receptas. Mitybos specialistai rekomenduoja, kad pusryčiai būtų sotūs ir maistingi. Avižinė košė su obuoliais ir riešutais – tikrai užtikrins reikalingų medžiagų kiekį.
Avižinė košė – ryto klasika, ypač siejama su vėsiuoju metų laiku. Rudenėjant žmonės ruošia sotesnius patiekalus, tad išauga visų kruopų, tarp jų ir avižinių paklausa. Gardi, soti ir nebrangi, ji yra dar ir sveika dienos pradžia. Tačiau lengvai jos naudą organizmui galite netyčia nubraukti, jeigu dar...
Kruopos – neatskiriama dalis kasdienės mitybos, ypač, jei norime valgyti sveikiau. Visgi, ne visos kruopos yra vienodai naudingos. Be to, labai svarbu atkreipti dėmesį, su kuo jas valgome, mat gali būti taip, kad priedai „sugadina“ visas gerąsias savybes.
„Dabar norisi kažko saldaus“. Toks jausmas neretai aplanko kone kiekvieną. Tačiau dažniausiai griebiamės nesveikų užkandžių, saldainių, pyragėlių, sausainių... Visgi, yra alternatyvų, kurios ir saldžios, ir sveikos. Žinoma, saiko pamiršti nereikėtų net ir valgant sveikus užkandžius.
Pusryčiai kiekvienam, ypač augančiam organizmui, yra svarbi dienos pradžia. Tačiau dėl greito gyvenimo tempo ir netinkamai susiformavusių įpročių jie dažnai praleidžiami arba pasirenkami netinkami. Kaip šį įprotį prisijaukinti ir kokius receptus rinktis, kad kas rytą jūsų vaikai pasistiprintų ir ska...
Turbūt daugeliui vaikystėje bent kelis kartus iš tėvų ar senelių yra tekę girdėti raginimą valgyti košę tam, kad augtume dideli ir būtume sveiki. Visgi, pripažinkime, dažnai džiaugdavomės jos išvengę ir mieliau pusryčiams rinkdavomės blynus su braškių uogiene. Anot maisto ekspertės Vilmos Juodkazien...
Koks pirmas patiekalas šauna į galvą, kai išgirstate žodį „pusryčiai“? Tikriausiai daugumai – kiaušiniai ar blynai. Pastarieji laikomi tikra pusryčių klasika – tai puikiai galime matyti ir filmuose. Blynai su obuoliene, aviečių uogiene, vaisiais, o ant viršaus dar šokoladas ar koks nors sirupas... I...
Stipresnis imunitetas ir atsparumas virusams? Dailėjančios kūno linijos ir daugiau energijos? Sotumo jausmas ir retesnis užkandžiavimas? Visiems šiems klausimams tinka vienas atsakymas – avižinė košė. Nors šio patiekalo nauda neabejoja daugelis, tačiau ne kiekvienas žino, kiek daug naudingų savybių,...
Pusryčiai neretai yra įvardijami kaip svarbiausias dienos maistas, nors ne visiems pavyksta kas rytą rasti laiko ir jais pasimėgauti. Tačiau tam yra sprendimas, kuriuo gali pasinaudoti net ir labiausiai skubantys – tereikia susirasti šalia darbo esančią parduotuvę, kurioje būtų patogu stabtelėti ir ...
Ši sodraus skonio avižinė košė puikiai tiks ir pusryčiams, ir lengvai vakarienei, kai nenorite apsunkti.
Turbūt nerastume žmogaus, kuris nebūtų ragavęs tokio universalaus patiekalo kaip košė. Ir nors dažniausiai ją skanauti renkamasi pusryčiams, vis labiau vėstant orams, šildančios ir aromatingos košės dubenėlį verta prisiminti dažniau. Minint pasaulinę košės dieną prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė...
Manoma, kad pusryčiai yra svarbiausias dienos maistas, nes tai pirmas valgis po nakties, kuris „įjungia“ medžiagų apykaitos sistemą organizme, rašoma medicalnewstoday.com.
Nemažai žmonių šventai tiki, kad pusryčiai – svarbiausias dienos valgymas, vien todėl kad yra pats pirmas po keleto be maisto naktį praleistų valandų, be to, duoda impulsą organizmo medžiagų apykaitos procesams.
Nors šiandien avižos dažnam atrodo it visai įprastas, niekuo neypatingas mitybos raciono ingredientas, tik retas žino, kokią gilią žymę ši grūdinė kultūra įspaudė lietuvių kultūroje. Pasak gastronomijos paveldo tyrinėtojo, profesoriaus Rimvydo Laužiko, skaičiuojama, kad avižos į Lietuvą atkeliavo da...
Su skaitytojais, norinčiais pradėti gyventi sveikiau, dalijamės dar vienu sveikos ir labai gardžios košės receptu. Tikimės, kad išbandę visą savaitę siūlytas košes pamatėte, kad jos yra ne tik sveikas, energijos visai dienai suteikiantis, bet ir skanus pusryčių patiekalas.
Mąstydami apie efektyviausius moksliniais tyrimais patvirtintus sveikatos stiprinimo būdus, neretai pamirštame, kokią naudą galėtume gauti iš paprasčiausios košės. Toks neapdairumas tiesiog neatleistinas, mat dubenyje košės yra kur kas daugiau augalinių skaidulų nei rupioje duonoje, riebalų – visišk...
Pusryčiai turtų būti ne tik sveiki, bet ir sotūs. Kitaip tariant, neturėtumėte jausti kankinančio alkio iki priešpiečių. Geriausias būdas išvengti gurgiančio pilvo jau devintą ryto – dėl to gali kartais kilti noras griebtis mažiau sveikų produktų – rinktis maistą, kuriame gausu baltymų, ląstelienos ...