Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...
avokadai
270 straipsnių
Ledus kiekvienas gali pasigaminti namuose – tam nereikia specialaus aparato. Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ir kiti pieno produktai, kurie suteikia kreminę konsistenciją. Tačiau trinti šaldyti bananai – puiki alternatyva gaminant veganiškus ledus. Juose gaus...
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite krevečių salotas su avokadu. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios krevečių salotos su avokadu – puikus patiekalas tiek vėsią, tiek karštą dieną.
Su avokadais susiduriame gana dažnai: jų gali būti ant sumuštinių, tirštuosiuose kokteiliuose, salotose ir, aišku, gvakamolėje. Deja, atrodo, kad pomėgį šiems minkštiems, sultingiems vaisiams norom nenorom teks tramdyti.
Gaivi pomidorų sriubą – geriausias maistas karštymečiu. Juk kuo orai šiltyn, tuo patiekalai vėsyn. Bus gražu, jei šaltą pomidorų sriubą patieksite nedideliuose indeliuose.
Vasaros salotas pagaminsite lengvai ir greitai. Gardžios, su lengva rūgštele – jos neabejotinai patiks daugeliui.Vasaros salotas patiekite iškart pagaminę.
Visi puikiai žinome, kad švieži vaisiai – tikras vitaminų lobis organizmui, tačiau jų į kasdienę mitybą įtraukti verta ir dėl kitų priežasčių. Štai avokadą, skoniu nė iš tolo neprimenantį vaisiaus, galime drąsiai vadinti superproduktu – rankų pirštų neužtektų vardinant visas jo naudingąsias savybes.
Itin skulptūriškai atrodantis skrudintos duonos užkandis. Reikia pasistengti ruošiant šį skanėstą, tačiau jis tikrai gardus ir puikiai atrodo ant stalo. Skrudintos duonos užkandį patiekite iškart.
Majonezui naudokite vienodos temperatūros komponentus, be to, geriau, kad aliejus būtų neutralaus skonio. Majonezas puikiai tiks prie kiaušinių patiekalų.
Čili troškinį gaminame tada, kai pasiilgstame pikantiško, aštresnio skonio. Šis receptas – be mėsos, tad juo gali mėgautis ir žaliavalgiai. Patiekdami čili troškinį ant kiekvienos porcijos viršaus dedame kelis avokado ir jelapeno gabalėlius.
Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite gaivias salotas su krevetėmis. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios salotos su krevetėmis ir avokadais – puikus pasirinkimas tiek pusryčiam...
Gvakamolė tinka prie daugybės užkandžių, salotų ir kitų patiekalų. Gvakamolės padažas yra plačiai paplitęs visoje Lotynų Amerikoje ir, žinoma, JAV. Gvakamolę reikėtų patiekti iškart arba laikyti šaldytuve, bet ne ilgiau negu 2 dienas.
Avokado užtepėlė – populiari ir daugelio mėgstama. Tiesa, dažnai receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas gvakamolės pavadinimas. Avokado užtepėlė tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.
Jei kasryt norite vis kitokių pusryčių, šiandien gaminkite kruasaną su šonine. Dar jums prireiks čederio sūrio, kiaušinio, avokado. Sotus ir traškus kruasanas su šonine.
Taip, dešrainis tinka ne tik iškyloms. Tai – puikus pusryčių pasirinkimas. Dešrainį patiekite dar šiltą.
Gvakamolės diena – tai puiki proga prisiminti avokadus, apvainikuotus mitybos specialistų liaupsėmis dėl išskirtinės naudos sveikatai. Šis egzotinis vaisius yra net tik sveikųjų riebalų šaltinis, bet ir laimės maistas, mat skatina malonumo hormono dopamino išsiskyrimą organizme. Tiesa, kulinarijoje ...
„Mąstau, vadinasi, egzistuoju“, yra pasakęs prancūzų filosofas, matematikas, fizikas Rene Descartes. Ne šiaip gyventi, bet dar ir mąstyti, yra labai prasmingas siekis. Norint, kad smegenys aktyviai dirbtų, žmogus turi kvėpuoti šviežiu oru, reguliariai sportuoti ir tinkamai maitintis. Pirmos dvi uždu...
Vasara – metas, kuomet nesinori ilgai suktis prie puodų, geriausia rasti receptus, kurie nereikalauja laiko, o garantuoja gerą, gaivų ir maistingą rezultatą. Mėgstantiems bananus, avokadą ir saldėsius tai bus puikus bei sveikas desertas.
Sočios ir maistingos avokadų ir keptos vištienos salotos – puikus pasirinkimas pietums ar vakarienei. Jas ruošiant nereikės nei kepti, nei virti. Avokadų ir keptos vištienos salotų gaminkite didesnę porciją – kad visiems užtektų.
Sako, ryte reikia pavalgyti sočiai, tad ruošiame pusryčių mėsainį. Jei kiaušinių nenorite padauginti, galite dėti vieną. Pusryčių mėsainį valgykite, kol šiltas.