avokadai

270 straipsnių

Takai – meksikietiškos virtuvės simbolis, atspindintis šio krašto skonių, spalvų, tekstūrų įvairovę ir margumą. Meksikiečių teigimu, yra daugiau nei 20 tūkstančių takų receptų. Tokia takų receptų gausa tik įrodo, kad šis patiekalas – ne tik lengvai pagaminamas ir skanus, bet ir suteikiantis progą im...

Ledus kiekvienas gali pasigaminti namuose – tam nereikia specialaus aparato. Klasikiniuose ledų receptuose dažniausiai naudojama grietinėlė, grietinė ir kiti pieno produktai, kurie suteikia kreminę konsistenciją. Tačiau trinti šaldyti bananai – puiki alternatyva gaminant veganiškus ledus. Juose gaus...

Prekybos tinklas „Iki“

Visi puikiai žinome, kad švieži vaisiai – tikras vitaminų lobis organizmui, tačiau jų į kasdienę mitybą įtraukti verta ir dėl kitų priežasčių. Štai avokadą, skoniu nė iš tolo neprimenantį vaisiaus, galime drąsiai vadinti superproduktu – rankų pirštų neužtektų vardinant visas jo naudingąsias savybes.

Jeigu norite greito, maistingo ir labai skanaus patiekalo – gaminkite gaivias salotas su krevetėmis. Jas paruošti galima vos per 10 minučių, be to, jos itin skanu valgyti su mėgstamais žalumynais, daržovėmis ir vaisiais. Gaivios salotos su krevetėmis ir avokadais – puikus pasirinkimas tiek pusryčiam...

Avokado užtepėlė – populiari ir daugelio mėgstama. Tiesa, dažnai receptuose naudojamas visame pasaulyje žinomas gvakamolės pavadinimas. Avokado užtepėlė tepama ant duonos, viso grūdo dalių trapučių, daržovių pagaliukų, naudojama vietoje majonezo, pavyzdžiui su kiaušiniais.