Aliejų naudojame gana dažnai, nes su juo pavyksta pasigaminti kuo įvairiausių patiekalų iš mėsos, kiaušinių, daržovių ir grūdų. Kadangi be aliejaus beveik neapsieiname, natūralu, kad iš plataus jo rūšių asortimento stengiamės išsirinkti kuo sveikesnį produktą. Tik ar visi suprantame, kad aliejaus na...
avokadų aliejus
6 straipsnių
Avokadų aliejus – alyvuogių aliejaus alternatyva, jame gausu sveikų riebalų, odai reikalingo vitamino E. Jau vien dėl šių priežasčių patartina dažniau prisiminti avokadų aliejų.
Jeigu pastarąsias kelias dienas lankėtės socialiniame tinkle „Facebook“, neabejotinai matėte sparčiai jame populiarėjantį filmuką, kurio kūrėjai demonstruoja, kaip maistui pasiruošti avokado kauliuką, skelbia „Yahoo Health“.
Alyvuogių aliejau, mes vis dar tave mylime. Tačiau egzistuoja tiek daug kitų aliejų, kuriuos galima naudoti kepti ar gardinti salotas – nuo avokadų iki pistacijų. „The Wall Street Journal“ siūlo išbandyti penkis gardžius ir universalius aliejus.
Aliejus gaunamas iš avokadų vaisių. Dėl drėkinamųjų savybių plačiai naudojamas kosmetikos gamybai. Jis ne tik drėkina, minkština odą, bet ir skatina atsinaujinti poodinį sluoksnį. Avokadų aliejus pravers tiems, kieno plaukai labai stori, garbanoti ar sausi.
GRYNAS.lt jau yra rašęs apie įvairias aliejų rūšis. Liko neaptarti Lietuvoje populiariausi aliejai – saulėgrąžų, linų, rapsų.