balandėliai

40 straipsnių

Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.

2024.03.08 01:00
Julija Leimonė

Vietoje saulėtojo Egipto – visiškai nepažįstama Lietuva. Būtent taip būtų galima apibūdinti egiptietės Esraa gyvenimo kryptį, kurią moteris pasirinko jau prieš 10 metų. Šiandien Esraa su vyru ir sūnumi gyvena Vilniuje ir sako niekada nesijaučianti vieniša – mat čia pat gyvena ir visa jos šeima.

2023.09.21 18:30
Vilma Kuraitytė-Angheluta

Kiekviena šalis išsiskiria savo tradiciniais patiekalais ir jų receptais. Lietuvių virtuvė yra neatsiejama nuo sočių cepelinų, šaltibarščių ir garuojančių balandėlių ant stalo. Visus šiuos tradicinius mūsų virtuvės patiekalus išbandė ir jau keturis metus Lietuvoje gyvenantis, dirbantis ir čia šeimą ...

2023.09.09 18:39
Jurgita Vaskel

Jie atrodo lyg itališki kukuliai pomidorų padaže – panašiai ir yra, tik po sultingais kukuliais ir padažu slepiasi sluoksnis šviežių troškintų kopūstų. Visi žinome, kiek laiko prireikia pagaminti tradicinius balandėlius. Tiems, kurie kopūstų apvirti ir gaminti suktinukų netrokšta, bet balandėlius mė...

2022.03.23 10:35