Kas gi nemėgsta balandėlių? Dažna šeima turi savo mėgstamiausią versiją, tačiau populiariausi, žinoma, yra tradiciniai kopūstų suktinukai su ryžių ir mėsos įdaru. Tačiau tai tik viena iš daugelio galimybių – jei jaučiate, kad norite šiek tiek pokyčių ir didelio malonumo prie stalo, pasigaminkite įda...
balandėliai
39 straipsnių
Tie, kas mėgsta balandėlius, bet neturi jokio noro prie jų sugaišti kelias valandas, labai rekomenduoju išbandyti šį vienos keptuvės tingių balandėlių receptą. Skonis toks pats kaip ir tradicinių balandėlių, tik prireikia perpus mažiau laiko ir pastangų. Idealus balandėlių receptas visiems tinginėli...
Parduotuvių lentynose sodriomis spalvomis iš tolo viliojančios šviežio derliaus daržovės ne vieną paskatina dairytis naujų receptų ir kasdienį mitybos racioną papildyti įvairesniais skoniais. Mėgstantiems lengviau ir norintiems sočiau pavalgyti, turintiems laiko ilgiau suktis virtuvėje ir skubantiem...
Balandėliai dažnai ruošiamas patiekalas ne tik namuose, bet ir kavinėse. Studijos “Sulieknėk sveikai” vadovė, sveikos mitybos specialistė Vaida Kurpienė atkreipia dėmesį į balandėlių sudėtį bei su kuo juos valgome. Tradiciniai balandėliai gaminami iš kopūstų, šlifuotų ryžių bei mėsos ir šalia jų į l...
Užsimanę balandėlių žinome, kad virtuvėje teks šiek tiek užtrukti. Tačiau jau vien pagalvojus apie gardų patiekalą, ima rinktis seilės. Šįkart siūlome balandėlius gaminti kitaip – kepti juos orkaitėje.
Tradicinius, į kopūstų lapus susuktus balandėlius dievina daugelis, tačiau pats paruošimas dažnam gali atrodyti gana varginantis. Netrūksta patarimų, kaip pasigaminti „tinginių balandėlius“, tačiau kartais patogumo vardan nukenčia patiekalo išvaizda. Kviečiame išbandyti ir paruošti gardžią kopūstų l...
Balandėliams paruošti reikia skirti laiko, bet valgysite labai skaniai. Ir sočiai. Balandėlius patiekite su bulvėmis.
Koks lietuvis nemėgsta balandėlių! Juos mėgsta visi, net jei jau kone 20 metų gyvena užsienyje. Inga Haakonen niekada neslėpė – lietuviška virtuvė jai patinka ir namuose dažnai namiškiams gamina šios patiekalus. Vieni iš Norvegijoje gyvenančios šeimos mėgiamiausių yra balandėliai. Tačiau eksperiment...
Lietuvoje gyvenanti egiptietė Esraa – apie lietuvių būdą, maistą ir vestuves: Egipte svečių ateina tūkstančiai, o pas jus – vos dešimt (2)
Vietoje saulėtojo Egipto – visiškai nepažįstama Lietuva. Būtent taip būtų galima apibūdinti egiptietės Esraa gyvenimo kryptį, kurią moteris pasirinko jau prieš 10 metų. Šiandien Esraa su vyru ir sūnumi gyvena Vilniuje ir sako niekada nesijaučianti vieniša – mat čia pat gyvena ir visa jos šeima.
Kiekviena šalis išsiskiria savo tradiciniais patiekalais ir jų receptais. Lietuvių virtuvė yra neatsiejama nuo sočių cepelinų, šaltibarščių ir garuojančių balandėlių ant stalo. Visus šiuos tradicinius mūsų virtuvės patiekalus išbandė ir jau keturis metus Lietuvoje gyvenantis, dirbantis ir čia šeimą ...
Fantazijos trūkumu Ingos Haakonen niekaip neapkaltinsi! Norvegijoje jau 18 metų gyvenanti lietuvė dažnai pasiilgsta lietuviškų patiekalų ir juos gamina. Tik retai klasikinius variantus, nes Ingai vis šauna idėjos, kaip juos patobulinti, kaip išgauti kitokį skonį. Štai ir šiandien Inga dalijasi recep...
Nors Inga Haakonen Norvegijoje gyvena jau 18 metų, nėra savaitės, kad namuose ant stalo negaruotų lietuviški patiekalai. Mėgstanti sukinėtis virtuvėje ar lauke prie grilio moteris nevengia ir eksperimentų. Vienu tokiu – itin vykusia balandėlių variacija – šiandien Inga ir nori pasidalinti su Delfi M...
Balandėliai – itin sotus patiekalas, kuriam retas bus abejingas. Daržovių, mėsos ir ryžių derinys puikiai tenkins įvairių skonių receptorius, o kvapas maloniai kutens nosį. Iškeptus balandėlius gardinkite mėgiamais žalumynais.
Jei galvojate, ką greito, sotaus ir nebrangaus pagaminti šeimai pietums ar vakarienei, tuomet siūlome prisiminti balandėlius. Šį kartą – ne visai klasikinius, tačiau tikrai vertus dėmesio.
Balandėliai – tradicinis, lietuvių itin mėgstamas patiekalas. Kiauliena, ryžiai, bulvės, sotus padažas. O kur dar daug darbo reikalaujantis patiekalas... O ar kada bandėte sveikesnių bei greičiau pagaminamų balandėlių receptą? Maisto technologė Raminta Bogušienė dalinasi praktiniais gaminimo patarim...
Jie atrodo lyg itališki kukuliai pomidorų padaže – panašiai ir yra, tik po sultingais kukuliais ir padažu slepiasi sluoksnis šviežių troškintų kopūstų. Visi žinome, kiek laiko prireikia pagaminti tradicinius balandėlius. Tiems, kurie kopūstų apvirti ir gaminti suktinukų netrokšta, bet balandėlius mė...
Tradicinės ukrainietiškos virtuvės ypatumai formavosi šimtmečiais. Patiekalų sudėčiai daug įtakos turėjo kaimyninės šalys, klimato sąlygos, derlingas dirvožemis ir darbštūs vietos gyventojai. Ukrainietiški patiekalai yra gausiai gardinami prieskoniais (dažniausiai naudojamas česnakas) ir, nepaisant ...
Daugelis mėgsta balandėlius, ypač patiektus su grietine ar kokiu gardžiu padažu. Tiesa, balandėlių gaminimo procesas ilgai užtrunka – kol išverdi kopūstą, atsargiai nuimi po vieną lapą, kad neįtrūktų, praeina daug laiko.
Tradiciniai balandėliai gaminami iš mėsos faršo su ryžiais, kurie įvyniojami į kopūsto lapus. Kad šis patiekalas gautųsi tikrai ypatingas, pasinaudokite šiais patarimais.
Balandėlius kiti pradeda ruošti dar iš vakaro, nes darbo – tikrai daug. Laimei, yra lengvas būdas to darbo sumažinti!