Tinklaraščio kumutesvirtuve.lt autorė Renata Šniolienė pasakoja, kaip gaminant šaltibarščius kilo išganinga mintis įpilti trintų pomidorų. Jau pirmas šaukštas mintimis grąžino į vaikystę, kai mama ruošdavo pomidorų ir svogūnų salotas su grietine, bet man rūpėdavo tik tas skystis, kuris likdavo baigi...
balti šaltibarščiai
4 straipsnių
Mes esame įpratę valgyti rožinę sriubą, o ar bandėte baltus šaltibarčius? Mitybos specialistė ir dietistė Vaida Kurpienė siūlo išbandyti aštresnę jų versiją. Jei valgysite pietums – valgykite su bulvėmis, virtomis su lupenomis. Tai bus pagrindinis patiekalas ir jokios mėsos ar žuvies po šio patiekal...
Šaltibarščiai – patiekalas, karštą vasaros dieną viliojantis kiekvieną lietuvį. Pamažu šią sriubą prisijaukina ir užsieniečiai, užsukantys pasisvečiuoti Lietuvoje. O išsiilgusiems ar ieškantiems įmantrių skonių, „Amandus“ restorano šefai Pavels Matveks ir Paulius Lenkšas dalijasi netradicinių šaltib...
Jei norite vėsios sriubos, gaminkite baltus šaltibarščius. Vos per 5 minutes turėsite gaivią ir vitaminų gausią sriubą. Papuoškite baltus šaltibarščius stambiai pjaustytu svogūnų laišku.