Net ir baltoji mišrainė gali būti nenuobodi ir ypatinga, o kadangi be šio patiekalo sunku įsivaizduoti naujametinių valgių stalą, pats metas duoti impulsą improvizacijoms. Šįkart unikaliais baltosios mišrainės receptais sutiko pasidalyti virtuvės meistrė Annet Amegan. Gal kuris nors pasiūlytas varia...
baltoji mišrainė
19 straipsnių
Baltoji mišrainė – mišrainė, kurios pagrindą sudaro virtos pjaustytos bulvės ir kietai virti pjaustyti kiaušiniai. Taip pat dedama žaliųjų žirnelių, raugintų agurkų, viskas uždaroma majonezu. Kartais dar dedama virtos mėsos arba daktariškos dešros. Dažniausiai patiekiama prie šaltų mėsos patiekalų arba valgoma kaip garnyras.
Baltoji mišrainė – patiekalas, kuris artėjant žiemai vis dažniau puikuojasi ir ant kasdienio, ir šventinio lietuvių stalo. Ir nors tradiciniai baltosios mišrainės receptai išlieka populiariausi – nereiškia, kad su jais negalima improvizuoti. Vos keli netikėti sprendimai šiam, visiems žinomam patieka...
Baltoji mišrainė – neatsiejama lietuvių šventinio stalo dalis. Ne išimtis ir artėjančios šv. Velykos. Tačiau ar sveika valgyti baltąją mišrainę? Kiek jos galima suvalgyti? Ir kaip pagaminti sveikatai palankesnę?
Baltoji mišrainė – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas lietuvių šventinis stalas. Ne išimtis ir artėjančios Velykos. Visgi, nors dažniausiai gaminame pagal klasikinį baltosios mišrainės receptą, net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima laisvai eksperimentuoti: papildyti įmantres...
Baltoji mišrainė – vienas labiausiai laukiamų patiekalų ant žiemos švenčių stalo. Retai kada apsieinama be šio gardumyno – mūsų šalyje dauguma verčiau atsisakytų gabalėlio torto, nei baltosios mišrainės. Dažna šeimininkė turi savo receptą, kuriuo vadovaujasi metai iš metų, tačiau juk kartais norisi ...
Šventėms artėjant vis dažniau susimąstome apie kalėdinį meniu. Tačiau yra tokių patiekalų, be kurių neįsivaizduojamas nė vienas šventinis stalas. Vienas jų – kalėdinių vaišių pažiba baltoji mišrainė.
Baltoji mišrainė vien Lietuvoje turi kelias, jei ne dešimtis, skirtingų variacijų, o kai kuriose užsienio šalyse šių salotų, dažnai vadinamų rusiškomis ar Olivjė, galite nė neatpažinti. Tačiau kad ir kokias salotas valgysite, originalaus recepto nei vienos jų neprimins, kadangi jis paprasčiausiai ne...
Močiutė iš Žemaitijos parodė, kurie patiekalai privalo puikuotis ant jūsų stalo Kūčių vakarą, jei laikotės tradicijų. Pasak jos, būtent šie penki yra privalomi.
Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms, turbūt dažnas susimąsto: o kokius patiekalus paruošti šiemet? Apie tai pagalvojo ir DELFI žurnalistas Arnas Mazėtis, iki švenčių ketinantis atrasti 12 unikalių receptų, galinčių tapti šventinio stalo pasid...
Prieš keliolika metų, kai Seimą maitino kita įmonė, kurios patiekalus daugelis politikų kritikavo, o dabar ilgisi, parlamento restorane buvo tiekiama ši prabangiai atrodžiusi mišrainė.
Prieš keliolika metų, kai Seimą maitino kita įmonė, kurios patiekalus daugelis politikų kritikavo, o dabar ilgisi, parlamento restorane buvo tiekiama ši prabangiai atrodžiusi mišrainė.
Dar XIX a. prasidėjęs baltosios mišrainės kelias ant gyventojų stalo – tikrai sėkmingas. Šiandien be šios mišrainių karalienės dažnas neįsivaizduoja savo švenčių stalo. Tačiau šį kartą siūlome atrasti naujus, nenuspėjamus ir dar neišmėgintus mišrainių receptus.
Tikiu, kad daugumos lietuvių visa Velykų diena daugiau mažiau sukasi aplink stalą, todėl siūlau paruošti daugiau užkandžių, kurie tinkami visai dienai bei patinka ir suaugusiesiems, ir vaikams. Karštais patiekalais papildomai neapsikraukite – užkandžių puikiai užtenka, be to, juk nesinorės visą laik...
Balta mišrainė jau tapusi tokiu įprastu lietuviams patiekalu, kad kiekviena šeimininkė turi savą ištobulintą receptą. Nepaisant to, dažna daro klaidą, kurią mano močiutė vadindavo nusikaltimu kulinarijai.
Švenčių metu sukame galvas, kokius patiekalus gaminsime ir kuo pavaišinsime svečius. Tačiau kai kuriems rūpesčiu tampa ne tik tai, ką patieksime ant šventinio stalo, bet ir kiek tai kainuos.
Švenčių metu sukame galvas, kokius patiekalus gaminsime ir kuo pavaišinsime svečius. Tačiau kai kuriems rūpesčiu tampa ne tik tai, ką patieksime ant šventinio stalo, bet ir kiek tai kainuos.
Didžioji šių salotų dalis tokia pat, kaip lietuvių taip mėgstamos baltosios mišrainės, tačiau šį kartą siūlome pridėti porą naujų produktų ir mėgautis visiškai kitokiu, tačiau tikrai ne ką prastesniu skoniu.
Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.
Šiais metais dalyvavome vestuvėse. Šventė vizualiai buvo nuostabi. Visos detalės apgalvotos, spalvos suderintos, įėjus į šventinę salę, amą, atrodo, atėmė vientisumas ir gražumas, bet tik tiek. Mūsų ir daugelio svečių nusivylimui, atrodė, kad jaunieji galvojo tik apie nerealius papuošimus, spalvų de...