baltoji mišrainė

19 straipsnių

Baltoji mišrainė – mišrainė, kurios pagrindą sudaro virtos pjaustytos bulvės ir kietai virti pjaustyti kiaušiniai. Taip pat dedama žaliųjų žirnelių, raugintų agurkų, viskas uždaroma majonezu. Kartais dar dedama virtos mėsos arba daktariškos dešros. Dažniausiai patiekiama prie šaltų mėsos patiekalų arba valgoma kaip garnyras.

Baltoji mišrainė – vienas tų patiekalų, be kurio neįsivaizduojamas lietuvių šventinis stalas. Ne išimtis ir artėjančios Velykos. Visgi, nors dažniausiai gaminame pagal klasikinį baltosios mišrainės receptą, net ir su tokiais tradiciniais patiekalais galima laisvai eksperimentuoti: papildyti įmantres...

2022.04.13 10:47
Projektas „Gerumo Kalėdos kartu“

Baltoji mišrainė – vienas labiausiai laukiamų patiekalų ant žiemos švenčių stalo. Retai kada apsieinama be šio gardumyno – mūsų šalyje dauguma verčiau atsisakytų gabalėlio torto, nei baltosios mišrainės. Dažna šeimininkė turi savo receptą, kuriuo vadovaujasi metai iš metų, tačiau juk kartais norisi ...

2021.11.30 19:35
Arnas Mazėtis, Rinatas Chairulinas, Brigita Ragickaitė

Nuo seno laikomasi papročio, kad ant Kūčių stalo turi nugulti 12 patiekalų. Artėjant šventėms, turbūt dažnas susimąsto: o kokius patiekalus paruošti šiemet? Apie tai pagalvojo ir DELFI žurnalistas Arnas Mazėtis, iki švenčių ketinantis atrasti 12 unikalių receptų, galinčių tapti šventinio stalo pasid...

2018.12.20 14:58
Kristina Pišniukaitė

Tikiu, kad daugumos lietuvių visa Velykų diena daugiau mažiau sukasi aplink stalą, todėl siūlau paruošti daugiau užkandžių, kurie tinkami visai dienai bei patinka ir suaugusiesiems, ir vaikams. Karštais patiekalais papildomai neapsikraukite – užkandžių puikiai užtenka, be to, juk nesinorės visą laik...

2018.03.26 13:41
Giedrė Petkevičė

Pakelkite ranką, jei jūsų stalo garbingoje centrinėje vietoje nesipuikuoja balta mišrainė. Šis visiems iki kaulų smegenų pažįstamas patiekalas pas mus atkeliavo iš Rusijos, tačiau gerbėjų turi daugelyje šalių – ne tik Europoje, tačiau ir Mongolijoje, Lotynų Amerikoje.

2016.12.25 20:58