Tuno kepsneliai – patiekalas, puikiai tinkantis ir pietums, ir vakarienei. Gamybos procesas užtruks vos keliolika minučių, o recepto paprastumas tiks ir tiems, kurie nėra linkę gaminti ir nėra pasiryžę virtuvėje praleisti varginančių valandų. Be to, tai puiki išeitis tiems, kurie itin mėgsta konserv...
baltymų šaltinis
9 straipsnių
Ar skaitėte, kad pastaruoju metu konservuotas tunas praranda populiarumą? Šių aukštos kokybės, patogios formos baltymų pardavimai Jungtinėse Valstijose smuko 40 proc., nurodo JAV žemės ūkio departamentas. Panašu, kad jį liovėsi pirkę Tūkstantmečio kartos atstovai, pirmenybę teikiantys šviežesnėms al...
Mokslininkas entomologas: artimiausiu metu kardinaliai keisis valgymo įpročiai – į burną dėsime tai, apie ką net pagalvoti bjauru (136)
Ar kada nors pagalvojote, kad vabzdžiai gali tapti populiariu maisto produktu? O gal jau esate jų ragavę ir jums jie tapo tikru delikatesu? Nustebinsime, jau galite paragauti ir lietuviškų svirplių: natūralių, su druska ar netgi karamelizuotų su medumi. „Alfas Live” laidoje papasakojo, koks jų skoni...
Rūpintis sveikata ir mityba reikia visiems, tačiau rekomenduojama atsižvelgti ir į savo amžių. Nors atrodo, kad esant vyresnio amžiaus mitybos principai neturėtų skirtis nuo anksčiau galiojusių, tačiau yra dalykų, į kuriuos būtina atkreipti dėmesį. Dietistė Živilė Dumbraitė pateikia keletą mitybos p...
Pasirodo, kad daugelio mėgstami produktai – puikus baltymų šaltinis. Žmogaus organizmui jie būtini. Kiekvienoje kūno ląstelėje yra baltymų, jų būtina valgyti, kad gamintųsi naujos ląstelės ir pakeistų senas. Visi žino, kad puikus baltymų šaltinis – liesa paukštiena, tačiau yra ir daugiau šiomis mais...
Pavasarinėje saulėje ryškėja ne tik strazdanos,bet ir plaukų problemos – jie sausėja ir neklauso net surišti į uodegėlę. Taigi, kaip sutarti su plaukais?
Grikiai neturi gliuteno, bet suteikia organizmui energijos. Pastaruoju metu jie itin išpopuliarėjo, ir ne veltui. Tai labai maistingas, skanus, energijos suteikiantis produktas, kuriuo galima pakeisti ryžius ar tradicinę avižinę košę.
Išrūgų bei pasukų produktai lietuvių buvo vertinami nuo seno. Pasukos, kurios gaunamos gaminant sviestą, pagal baltymų, riebalų ir laktozės kiekį primena liesą pieną, tačiau jos daug vertingesnės. Pasukos priskiriamos probiotikų grupei, reguliuoja žarnyno veiklą, suteikia energijos, stiprina dantų i...
Kaip nuraminti kirminą, neapsiribojant vien dubenėliu košės ar sugraužta morkyte? Jūsų dėmesiui – 9 skanūs ir nekaloringi užkandžiai...